Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε ενοικίαση


trianthis

Recommended Posts

Ναι αλλά ποιος ιδιοκτήτης θα θελήσει να επιβαρυνθεί με νέο ΠΕΑ από μία ανακαίνιση? Εννοώ εμάς δεν βλέπω να μας ευνοεί...

Link to comment
Share on other sites

Εδω εγω ζητησα ανακληση λογω υπολογιστικου λαθους για ΠΕΑ που παρεδωσα στον ιδιοκτητη και θεωρησε μισθωτηριο με αυτο (σιγα τα ωα) και μου την αρνηθηκαν ζητωντας μου να στειλω ταχυδρομικα στην ΕΥΕΠΕΝ ΥΔ του ιδιοκτητη με γνησιο υπογραφης που να ζητα ανακληση

 

Παρ' τ' αυγο και κουρεφτο...

Link to comment
Share on other sites

Όταν αργότερα (σε 5-6 χρόνια) που έχουν στρώσει τα οικονομικά του μπουρδελοκράτους (εδω γελάμε :mrgreen: :mrgreen:) θα εφαρμόσουν σύστημα πληρωμής ετήσιου φόρου ακινήτων ανάλογα με την ενεργειακή κατάταξη που θαέχουν τα κτήρια

 

Τότε να δείτε πως θα σφίξουν οι κ@λ@ι για ενεργειακή αναβάθμιση και θα τρέχουν να κανουν ενεργειακές επεμβασεις για αναβάθμιση της κατηγορίας τους.

 

Ήδη σε σε λίγο διάστημα (και είναι προς το παρόν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι να ψηφιστεί σε ΚΥΑ), θα ξικινησει η επέμβαση στα αυθαίρετα του 4014 & 4178 με κίνητρο τη μείωση του προστίμου σε 50% αν κάνουν επεμβάσεις και μειώσουν την ενεργειακή κατανάλωση αυτών.

 

Προς το παρόν είναι στα χαρτιά ακόμα...αλλα και να γίνει πραγματικότητα, πόσοι απο μας εδω μέσα θα έχουν μείνει μηχανικοί για να κάνουν τις 2 επιθεωρήσεις...μόνο όσοι αντέξουν στη λαίλαπα των φόρων και αυτοί κατά την άποψη μου θα είναι πολύ λίγοι

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι σε ΠΕΑ για ενοικιαση κατοικιας η οποια ανηκει σε Ιερο Ναο δηλαδη σε Ν.Π.Δ.Δ. τι ιδιοκτησιακο καθεστως θα βαλω? δημοσιο ιδιωτικου ενδιαφεροντος?

Link to comment
Share on other sites

Η δεκαετής ισχύς του ΠΕΑ (τουλάχιστον πριν τον Ν4122) είναι έτσι όπως όλοι αναφέρατε. Μπορεί να παρερμήνευσα εγώ κάτι στα σεμινάρια, μπορεί να έκανε λάθος κάποιος εισηγητής, πάντως η ισχύς του ήταν για 10 χρόνια no matter what.

Αυτό όμως με το άρθρο 22 του 4122, μήπως πρόκειται για πιθανό λάθος; Γιατί βλέπω ότι πολλοί δεν το γνωρίζουμε καν. 

Link to comment
Share on other sites

Σε σχέση με το ότι απαγορεύεται να υπάρχουν δύο ΠΕΑ σε ισχύ για το ίδιο ακίνητο, πώς εξασφαλιζόμαστε ότι ο πελάτης μας δεν έχει ξαναεκδόσει ΠΕΑ για το ίδιο ακίνητο που μας καλεί?

Προσωπικά δεν το έχω ρωτήσει ποτέ αλλά και να το ρωτούσα, δεν μπορώ να είμαι καθόλου σίγουρος για την απάντηση που θα λάβω.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

yian επειδή το ρώτησα προφορικά σε τηλεφωνική επικοινωνία με ΕΥΕΠΕΝ η απάντηση ήταν ότι αν βγούνε 2 ΠΕΑ στο ίδιο κτίριο:

α) απαγορεύεται ανεξαρτήτου λόγου και αιτίας. Αν βγει ένα ΠΕΑ τότε με αιτιολογία αντικαθίσταται από ένα άλλο με ανάκληση ή με άλλο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ενημερωμένη η ΕΥΕΠΕΝ.

β) εσύ ναι μεν δεν μπορείς να το ξέρεις ότι είσαι ο φάουλ, αλλά αυτοί θα το ψάξουν. Αν δούνε ότι δεν υπήρχε δόλος ή σκοπιμότητα δική σου και ο ιδιοκτήτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος, προφανώς και δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις για σένα.

γ) προσπαθούν να <<δέσουν>> με αμφιμονοσήμαντη αντιστοιχία τα ΠΕΑ με τα κτίρια (π.χ. μέσω ΚΑΕΚ) αλλά προσωπικά το βλέπω χλωμό για το άμεσο μέλλον.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ένας ενεργειακός επιθεωρητής που δεν διαβάζει το michanikos.gr από που να ξέρει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν 2 ΠΕΑ για το ίδιο ακίνητο;

Link to comment
Share on other sites

dib νομίζω ούτε σε 15 χρόνια δε θα γίνει κάτι τέτοιο, λίγο ο Παραδιάς που θα κουνήσει το δάκτυλο και πάμε για άλλα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.