Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε ενοικίαση


trianthis

Recommended Posts

Οντως δεν υπάρχει περίπτωση στην Ελλάδα να γίνουν τέτοιου είδους έλεγχοι, αλλά είναι πολύ πιθανόν ότι κάποια στιγμή θα "ανέβει" μία πολύ ωραία εφαρμογή στο Taxisnet που θα καλεί να υποβληθεί  το ΠΕΑ  για την μίσθωση που έχεις καταχωρήσει....... 

Link to comment
Share on other sites

Ούτε αυτό το θεωρώ πιθανό...Αλλωστε θα μπορούσε εξ΄αρχής να είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταχώρηση στις μισθώσεις, με ένα πχ πιο βελτιωμμένο σύστημα επιλογών.....Δεν έγινε αυτό, προτίμησαν να τρέξουν τα μισθωτήρια από το να γίνουν σωστά και σύμφωνα με το νόμο...Φωτογράφησαν την επιλογή τους..

Μην περιμένετε να αλλάξει τίποτα σε αυτό. Τώρα τζάμπα κόπος και χρήμα να ξαναστηθεί άλλη εφαρμογή μόνο για ΠΕΑ...Αποκλείεται. Και στην επιστολή που έλαβα από το ΥΠΟΙΚ με λίγα λόγια το θέμα θεωρείται λήξαν...Πάμε ως έχουμε ηλεκτρονικά με αυτό τον τρόπο και μόνο! 

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα που όλου αγαπήσαμε αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ευσεβείς πόθοι κάποιων και ενδεχόμενες απειλές προς τους απανταχού ιδιοκτήτες ακινήτων μήπως και τους πείσουμε να βγάλουν κανα ΠΕΑ

Επί του παρόντος δεν τρέφω ψευδαισθήσεις ούτε αυταπάτες.

Τα πράγματα, αν δε βγει κάποια ΚΥΑ από πλευράς ΥΠΕΚΑ και με παροτρύνσεις ΤΕΕ, που να μεταβάλλει το περιεχόμενο της ΚΥΑ του ΚΕνΑΚ και να επιβάλλει καταχώρηση στοιχείων ΠΕΑ στην υποβολή μισθωτηρίων, δε θα γίνει το παραμικρό, όσα @@ και να έχουμε ζαλίσει...

Link to comment
Share on other sites

Το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει το ΤΕΕ είναι να ενημερώσει εγγράφως όλους τους συλλόγους φοροτεχνικών-λογιστών πως η έλλειψη ΠΕΑ καθιστά άκυρα τα μισθωτήρια, αφού η υποχρέωση για έκδοση ΠΕΑ παραμένει και επίσης οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν με αυστηρά πρόστιμα και επιπλέον σε πιθανή διένεξη με τον ενοικιαστή δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

 

Αν'αυτού βγάζει ανακοινώσεις για τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών! Ας τους λουστούμε λοιπόν μιας και είναι φρεσκοψηφισμένοι εκεί στο ΤΕΕ!

Edited by JasonK
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα! 

 

Σε μονοκατοικία με σοφίτα η οποία δε θερμαίνεται καθόλου αυτή τη στιγμή, αν και είχε στο παρελθόν αντλία θερμότητας. Θα την περνούσατε ως δεύτερη Θ.Ζ ( 1η το υπόλοιπο σπίτι με λέβητα) ή ως Μ.Θ.Χ ( 2ο πάλι γιατί έχει και γκαράζ κολλητό με το σπίτι που το θεωρώ ΜΘΧ.). Η σοφίτα δεν χωρίζεται με πόρτα, παρά μόνο με εσωτερική σκάλα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.