Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη εφαρμογής και τοπογραφικό


Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχω την εξής περίπτωση:

Οικόπεδο ανήκει σε περιοχή που έχει εκδοθεί ΦΕΚ πολεοδομικού σχεδίου και είναι σε διαδικασία αναρτήσεως της πράξης εφαρμογής (δεν έχει κυρωθεί ακόμα)

Το οικόπεδο είναι ενιαίο, αλλά με βάση το σχέδιο πόλης προβλέπεται να περάσει δρόμος, που το χωρίζει σε 2 τμήματα. Το ένα τμήμα θα είναι εντός σχεδίου και το άλλο τμήμα θα παραμείνει εκτός σχεδίου, καθώς το όριο της πολεοδομικής μελέτης είναι στην Ρ.Γ. του δρόμου. 

Το ερώτημα είναι το εξής:

Αφού γίνει η κύρωση της πράξης εφαρμογής, ο ιδιοκτήτης θα έχει πλέον δύο οικόπεδα, που θα διαχωρίζονται από τον δρόμο, το εντός σχεδίου και το εκτός σχεδίου γήπεδο, σωστά;

Οι εισφορές σε γη και χρήμα θα υπολογιστούν από το ενιαίο οικόπεδο που υπήρχε αρχικά ή από το οικόπεδο εντός σχεδίου που θα απομείνει από την κύρωση της Π.Ε.;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

H εισφορά σε χρήμα θα υπολογιστεί με βάση την επιφάνεια του τελικού οικοπέδου. Η εισοφρά σε γη από όση επιφάνεια εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Η εισφορές υπολογίζονται στην αρχική ιδιοκτησία.

Γι' αυτό, αν ανοίξεις έναν πίνακα Π.Ε., οι στήλες των εισφορών είναι όλες στην αρχή (νομίζω 5,6). Πριν από την υπολογισμό των τελικών ιδιοκτησιών.

Με την ευκαιρία αυτή να πω, ακόμη μία φορά, πως αν κάποιος έχει και άλλες εκτάσεις- γεωτεμάχια στην υπό ένταξη περιοχή, τότε όλες οι εισφορές (σε γη και χρήμα) υπολογίζονται στην συνολική έκταση των γεωτεμαχίων. 

Αυτό φυσικά αναφέρεται και στην δήλωση ιδιοκτησίας που υποβάλλεται από κάθε ιδιοκτήτη, για κάθε του ιδιοκτησία που κατέχει μέχρι τον Μάρτιο του 1983. 

Εδώ πιστεύω, έτσι όπως το λες, το γήπεδό σου (οικόπεδο τώρα) θα έχει μεγάλη έκταση από "ρυμοτομούμενα" αφού ο εξωτερικός δρόμος πατάει πάνω στην ιδιοκτησία του πελάτη σου. Προσοχή στους συνψηφισμούς των εισφορών.

Για τα απέναντι του Ρ. σχεδίου τμήματα δίνονται εξηγήσεις στην ΓΟΚ /85 (είναι μετά τον νόμο 1337/ 83), ανάλογα με τις γραμμές (ΟΓ ή & ΡΓ) που υπάρχουν στην απέναντι πλευρά. 

 

Δώσε ένα απόσπασμα του χάρτη της Πολεοδομικής μελέτης.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αναρτώ το κτηματογραφικό διάγραμμα.

Το οικόπεδο έχει δύο ρυμοτομούμενα τμήματα. Το πιο μικρό αφορά τον δρόμο στο πρόσωπο του οικοπέδου και το άλλο αφορά τον δρόμο που θα διανοιχθεί και θα διαχωρίσει το οικόπεδο σε δύο τμήματα. Στο τμήμα εντός σχεδίου και στο τμήμα εκτός σχεδίου.

ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Κ-10.pdf

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πάνω στον χάρτη κάποια σημείωση- του οικοπέδου που μελετάς?? Εγώ ΔΕΝ Βλέπω κάτι.

Βλέποντας τους περιφερειακούς δρόμους μόνο με ΡΓ καταλαβαίνω πως δύσκολα μεταφέρονται οι όροι δόμησης και στα απέναντι τμήματα. 

Επειδή είναι καινούρια η Π.Ε. Μπορείς να μας πεις με ποιον νόμο συντάσσεται η μελέτη αυτή?? Σίγουρα όχι με τον Ν. Τρίτση .

Με το νόμο του 2014? 

Edited by nbr
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, nbr said:

Υπάρχει πάνω στον χάρτη κάποια σημείωση- του οικοπέδου που μελετάς?? Εγώ ΔΕΝ Βλέπω κάτι.

...

Παρομοίως. (καλησπέρα @nbr. O συνάδελφος @Tim22  θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένος επί των διαγραμμάτων που αναρτά, για να λάβει τις σωστές απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ζητώ συγγνώμη. Ανεβάζω εκ νέου το αρχείο με σημειωμένο το εξεταζόμενο οικόπεδο, πάνω δεξιά (ελπίζω να εμφανίζεται). Το ΦΕΚ των όρων δόμησης είναι το ΦΕΚ 341/ΑΑΠ/27-10-2014.

ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Κ-10.pdf

Link to comment
Share on other sites

με τον ν 2508/97 αρθρο 25,  η εισφορα σε χρημα υπολογιζεται με βαση το τελικο οικοπεδο.

Για την εισφορα σε γη ιδ. εδω αναλυτικα

http://old.domiki.gr/EpiThemata/egk30-04.htm

Link to comment
Share on other sites

"Η εισφορά σε γη αποτελείται από ποσοστό επιφάνειας κάθε ιδιοκτησίας πριν από την πολεοδόμηση της, το οποίο υπολογίζεται κατά τον ακόλουθο τρόπο":...... ακολουθούν τα ποσοστά κλπ

 

.Δημήτρη βλέπουμε και εδώ πως ο υπολογισμός για την εισφορά σε γη γίνεται επί της αρχικής ιδιοκτησία.... Απλά για την συζήτηση.

Εγώ όσες πράξεις έχω κάνει είχαν πάντα μπούσουλα τον ν. 1337/83 .

 

 Την Ιδιοκτησία Β/ανατολικά (πάνω δεξιά του σταυρού) η μελέτη την αντιμετωπίζει σαν ξεχωριστή ιδιοκτησία, με κτίσμα 1/π και μαντρότοιχο (το 1/π στο εκτός είναι αυθαίρετο?).

Τώρα που έδωσε ο δημήτρης τα ποσοστά των εισφορών μπορείς να κάνεις κάποιους υπολογισμούς για το οικόπεδό σου, αφού έχεις, όπως λες, το εμβαδόν του οικοπέδου.

Το εκτιμώ να είναι πάνω από 1000τμ . Αν είναι τόσο τότε η εισφορά του θα είναι γύρο στα 225τμ.

Νομίζω λοιπόν πως τα ρυμοτομούμενα τμήματα δεν θα σε καλύψουν στην τελική εισφορά.

 

 

Edited by nbr
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.