Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δουλεία διόδου


Recommended Posts

Τη "μπασιά" που ισχυρίζεται ο όμορος που τη στηρίζει? έχει κάτι στα χέρια του?

Αν όχι με τη ιδέα θα μείνει. Επίσης να ξέρεις ότι η δουλεία διόδου όπως είπαμε και προηγουμένως είναι εγγραπτέο δικαίωμα και αποτελεί βάρος του ακινήτου.

Φαίνεται κάτι τέτοιο στη μερίδα?? Αν όχι είναι free to go!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 249
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχήν ότι το προικοσύμφωνο δεν αναφέρει τίποτα δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει δουλεία, πρώτον γιατί η δουλεία μπορεί να δημιουργήθηκε μεταγενέστερα και δεύτεορον με την ίδια λογική ο καθένας στα συμβόλαια του μπορεί να γράψει ό,τι θέλει.

Αν ο πελάτης σου συνεχίσει να αρνείται την ύπαρξη της δουλείας τότε ο όμορος θα τον πάει στα δικαστήρια και αν αποδειχθεί ότι δεν έχει πρόσβαση σε δρόμο τότε ναι ο πελάτης σου θα υποχρεωθεί να αφήσει δίοδο.

Link to comment
Share on other sites

(1) Επίσης, να συμπληρώσω πως σύμφωνα με τον όμορο ιδιοκτήτη, αυτός δεν έχει δίοδο μόνο από τον πελάτη μου, αλλά στα συμβόλαια που έχει αναγράφει πως έχει δίοδο και από άλλους δύο όμορους του ιδιοκτήτες. Δηλαδή για να φτάσει στο χωράφι του έχει τρεις διαφορετικές προσβάσεις...!

Αυτό μου φαίνεται περίεργο... Να σημειωθεί πως ο όμορος ιδιοκτήτητης έχει φάτσα σε δρόμο (ωστόσο η υφιστάμενη υψομετερική διαφορά είναι περίπου 1,0-1,20μ.)

 

(2) Επίσης, γενικά μιλώντας, για να δημιουργηθεί δουλεία διόδου δεν πρέπει ο ιδιοκτήτητς του γεωτεμαχίου στο όποίο δημιουργείται δουλεία να συμφωνήσει εγγράφως? Να κάνει δηλ. κάποιο χαρτί στο οποίο να αναγράφει ρητά: "Εγώ ο κος Τάδε.. ιδιοκτήτης ακινήτου που βρίσκεται στη θέση τάδε ... επιτρέπω στον κο Τάδε..ιδοκτήτη όμορης ιδιοκτησίας να διέρχεται από το ακίνητό..."

Γιατί μετά με το έτσι θέλω λέει ο καθένας έχω πρόσβαση από όπου γουστάρω...

Σωστά δεν τα λέω?

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο που αναφέρεις προφανώς είναι υπέρ του πελάτη σου, αλλά όπως είπα και στο ξαναλέω ο όμορος μπορεί να τον πάει στα δικαστήρια και αν αποδειχθεί ότι δεν έχει πρόσβαση σε δρόμο τότε ναι ο πελάτης σου θα υποχρεωθεί να αφήσει δίοδο.

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις λάθος GRTOPO, η υψομετρική διαφορά είναι ανάμεσα στο ακίνητο του όμορου και στο δρόμο στον οποίο έχει φάτσα όχι ανάμεσα στα δύο ακίνητα. Επομένως είναι πιθανότερο να αποφασίσει το δικαστήριο υπέρ του όμορου.

Ο όμορος βέβαια έχει το εξής πρόβλημα το οποίο βοηθάει τον πελάτη του Χρήστου, ότι έχει παραπάνω από μια δουλεία. Το δικαστήριο θα αποφασίσει να δωθεί μία μοναδική δουλεία εξυπηρέτησης.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με το GRTOPO. 1,20μ. είναι η υ.δ. δεν είναι και 10,00μ. μην τρελαθούμε τελίως που ζητάει και δουλεία.

Link to comment
Share on other sites

AGIOS,

1,20 μέτρα υψομετρική διαφορά τη διαμορφώνεις και με το φτυάρι.... που λέει ο λόγος. Οπότε να δωθει δουλεία επειδή δεν μπορεί να διαμορφωθεί η ράμπα..... δεν είναι λίγο τραβηγμένο???

Link to comment
Share on other sites

Αν ένα οικόπεδο δεν έχει πρόσωπο δε δημόσιο δρόμο και πρέπει να περάσει μέσα από 2 ή 3 οικόπεδα για να φτάσει στο δρόμο τότε μπορεί να επικαλεστεί δουλεια διόδου?

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται ,επίσης χρησιμοποιήστε την αναζήτηση και διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής

ZaXoYs

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.