Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

στο μέρος τού ερωτηματός μου που αναφέρω <<αν μελετήσεις τον χώρο κάτω από το δαπεδο δεν πρέπει να βάλεις και τα τετραγωνικά στα συνολικά?( και βέβαια δεν τα πληρώνεσαι) Το ρωτώ γιατι σε κάποιο σεμινάριο είχαν πεί ότι τα συνολικά πού βάζεις στο σύστημα πρέπει να είναι το σύνολο των τετραγωνικών των θερμικών ζωνών και των ΜΘΧ. Μήπως αυτο ισχύει μόνο για τα τ.μ τών ΜΘΧ που μετράνε ή που θα έπρεπε να μετράνε στο σ.δ(κλειστοι η/χ κλπ) ¨?>> ??

Link to comment
Share on other sites

Ετσι νομίζω. Ξέρω ότι στα τμ, όταν εξετάζεις χωρίς την χρήση της απλοποιητικής παραδοχής U/2, βάζεις ζώνη+μθχ που μετράνε (ή θα έπρεπε να μετράνε) στη δόμηση.

Αν ο μθχ δεν μετράει στη δόμηση... ατύχησες. Ετσι άκουσα κι εγώ σε σεμινάριο (έγκυρο).

Link to comment
Share on other sites

Ετσι νομίζω. Ξέρω ότι στα τμ, όταν εξετάζεις χωρίς την χρήση της απλοποιητικής παραδοχής U/2, βάζεις ζώνη+μθχ που μετράνε (ή θα έπρεπε να μετράνε) στη δόμηση.

Αν ο μθχ δεν μετράει στη δόμηση... ατύχησες. Ετσι άκουσα κι εγώ σε σεμινάριο (έγκυρο).

1. η ατυχία αν καταλαβαίνω είναι ότι τα τ.μ τού μθχ πού δεν μετράνε στο σ.δ ,{π.χ κλιμακοστάσιο ισογείου (είσοδος) σε πολυκατοικία και εσυ μελετάς διαμερισμα ισογείου πολυκατοικίας}, παρόλο πού εσυ αναγκάζεσαι να τα μελετ'ησεις αν δεν πάς ή δεν δικαιούσαι να πάς με U/2 , στο τέλος δεν τα βάζεις στα συνολικά τ.μ και δεν τα πληρώνεσαι. ειναι έτσι; Δηλαδη στα συνολικά ανεξάρτητα ποιά έχεις μελετήσει εσυ βάζεις τα τ.μ Θ.Ζ + τ.μ ΜΘΧ που μετρανε ή θα έπρεπε να μετρούν στο σ.δ?

2. μήπως τα βαζεις στα συνολικά αλλά στο συστημα αμοιβων του τεε δεν τα βάζεις και άρα δεν τα πληρώνεσαι? Βέβαια έτσι δεν θα φαινονται πολλά τ.μ στο ΠΕΑ χωρίς ο πελάτης να μπορει να τα εξηγήσει σε κανένα περίεργο στην εφορία και καμιά δύστροπη συμβολαιογράφο;

Link to comment
Share on other sites

Για το αν δε δικαιούσαι δεν είμαι σίγουρος. Απλώς κάτι μου θυμίζει ότι από κάπου το άκουσα. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι άλλα ντ΄ άλλων. Πάρε κανονικά σα μθχ το υπερυψωμένο και το κλιμακοστάσιο με U/2. Δεν αναφέρεται πουθενά ότι δε μπορείς να το κάνεις οπότε είσαι καλυμμένος, ούτε θα παίξει δραστικό ρόλο στις καταναλώσεις.

Με τα τμ μη νιώθεις άβολα. Βάλε αυτά που πρέπει στη επιφάνεια που θα εμφανιστεί στο ΠΕΑ. Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να δώσεις και στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ. Στο αρχείο σου μπορείς να εξετάσεις όσα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα μθχ θέλεις. Δεν παίζει ρόλο. Αν τώρα πιστεύεις ότι πρέπει να τα πληρωθείς, αντί των 200 ευρώ πχ ζήτησε 250 ευρώ. Δικαίωμά σου είναι.

Link to comment
Share on other sites

για τούς θερμοπομπούς όταν καλύπτεται το σπίτι πλήρως από αυτούς 1)θα βάλω σύμφωνα με την 4.1..2.3 ότι γράφουν πάνω σε ισχύ αθροίζοντας την για όλους (δηλαδή μία τιμή στο σύστημα) με β.α=1(εκτός και είναι κακοσυντηρημένοι οπότε 0,95), επίσης το cop θα το αφήσω 1,0 'οπως όταν έχω λέβητα;

2) απώλειες και ισχύ δικτύου διανομής τί θα βάλω; την ίδια συνολική ισχύ και απόδοση 100% σύμφωνα με 4.3.4 στο τέλος?

 

3) για τίς τερματικές μονάδες θα χρησιμοποιήσω την σχεση 4.7 παιρνοντας τιμές από τον πίνακα 4.13 πλέον ;

4) αν έχω κάποιους θερμοπομπούς σε εξωτερικούς και κάποιους σε εσωτερικούς τοιχους τι τιμη παίρνω από τον πινακα¨?

5)sos ώς fim τι βάζω συνεχή ή διακοπτόμενη λειτουργία , και ώς Fhydr εξισορροπημένο ή εκτός ισορροπίας?

6) βοηθητικά συστήματα τι βάζω πλέον και με τι ισχύ και β.α ?

Link to comment
Share on other sites

1) Αθροίζεις τις επιμέρους ισχείς, δεν πειράζεις το COP, βαθμός απόδοσης =1 εκτός αν είναι κακοσυντηρημένα ΒΑ = 0,95, σωστά τα λες.

2) Απώλειες δεν υπάρχουν ΒΑ=1 στο δίκτυο, για ισχύ αθροίζεις πάλι τις επιμέρους.

3) Κατευθείαν τιμές από τον 4.13.

4 + 5) Ούτως ή άλλως οι επιμέρους συντελεστές είναι ίσοι με 1, οπότε ισχύει το 3) δηλ. τιμές κατευθείαν από τον πινακα 4.13. Αν δεν είναι σε καλή κατάσταση αφαιρείς 10% δηλ. 0,1 από τον ΒΑ. Αν έχεις κάποια σε εξωτερικούς και κάποια σε εσωτερικούς βγάζεις μεσοσταθμικό ΒΑ ανάλογα με τα τμ.

6) Βοηθητικά συστήματα λογικά δεν υπάρχουν οπότε δεν βάζεις κάτι εδώ.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

στο σύστημα του τεε κενακ όταν κλικάρεις μονοκατοικία δεν έπρεπε να απενεργοποιείται το τμήμα κτιρίου:

πώς είναι δυνατόν να είναι τμημα κτιρίου σε μονοκατοικία? μηπως αμα σε ενα γήπεδο υπάρχουν κτίρια διασπαρτα με την ίδια άδεια?

Παντως ισόγεια κατοικία π.χ 65τ.μ , κλιμακοστάσιο 15τ.μ και δωμάτιο πάνω 15τ.μ(πρώην δώμα) με ξεχωριστή είσοδο από το κλιμακοστάσιο θεωρείται πολυκατοικία έτσι ?

Link to comment
Share on other sites

Ακη, όταν λες μεσοσταθμικό β.α. με τμ τι εννοείς; Εγώ το κάνω με την ισχύ. Με τα τμ πως γίνεται;

Οι θερμοπομποί το πιθανότερο να έχουν θερμοστάτη. Νομίζω ότι πρέπει να πάρεις fim=0,97.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο ο ΒΑ μεσοσταθμικά βγαίνει με την ισχύ και όχι με τα τμ (το διάβασα λάθος από την ΤΟΤΕΕ).

Όταν όμως αντί για ηλεκτρικές μονάδες έχει σώματα καλοριφέρ, για να βρεις την ισχύ δεν θα πρέπει να κάνεις μία εκτίμηση των θερμίδων του κάθε σώματος;

 

Νομίζω ότι κάποιο θερμοσυσσωρευτές έχουν και ανεμιστήρα. Δεν ξέρω αν η ισχύς αυτών πρέπει αν μπει στην ισχύ των βοηθητικών. Έχω την εντύπωση ότι η ισχύς των βοηθητικών δεν υπεισέρχεται στους υπολογισμούς.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.