Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Θα πρεπει το κτηριο να εχει δυο πλευρες πανταχοθεν ελευθερες και καθετες μεταξυ τους για να θεωρηθει γωνιακο, οχι το διαμερισμα.

Link to comment
Share on other sites

μέχρι τώρα έβαζα κανονικό τοπογραφικό αλλά επειδή δεν έχω για ένα ακίνητο και βιάζομαι πολύ κάνει να β'αλω κτιματογραφικό απόσπασμα από το site του κτηματολογίου?πώς ακριβώς το κάνετε το σώζετε απευθείας? σημειώνετε κάτι πάνω?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σχεδόν πάντα από το site κάνω το τοπογραφικό. Το δέχονται τους έχω ρωτήσει..... Απλά δημιουργείς περίγραμα στο κτίριό σου και προσθέτεις οδούς....το τελευταίο από πρόγραμμα ζωγραφικής. Δεν είναι κάτι δύσκολο, πάιξε με τις λειτουργίες θα το βρεις. Για να σώσεις την εικόνα από το site, αφού κάνεις το περίγραμμα, παράς αυτό το εικονίδιο που μοιάζει με κομπιουτεράκι, δίπλα στα χ,y (δημιουργία αποσπάσματος) μετά save as...

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να στείλεις και σκαρίφημα. Εγώ έχω στείλει από Google Earth, Bing Maps, από πινακίδα σχεδίου πόλεως και τοπογραφικό διάγραμμα. Ότι μπορούσα να βρω. Ενδιαφέρει η θέση του κτιρίου όχι οι όροι δόμησης του οικοπέδου....

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ. οπότε θα κοιτάξω να το κάνω από το κτιματολόγιο αφού μου λές ikaros ότι το δέχονται σίγουρα, θα σημειώσω το περίγραμμα , μετά θα το σώσω(ώς τι?) και μετα με πρόγραμμα ζωγραφικής θα βάλω τίς οδούς έτσι?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Ως εικόνα, θα δεις...Κάνεις δεξί κλικ μετά την δημιουργία αποσπάσματος και σου λέει αποθύκευση εικόνας (μην σε τρομάξει το μέγεθος, φαίνεται οκ μετά)...Μετά ναι με πρόγραμμα ζωγραφικής για οδούς.

Και από google earth δεχονται, αλλά από το κτιματολόγιο είναι πιο καθαρές...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση emnikol, αλλά θα ήθελα μια διευκρίνηση, επειδή το ερώτημα μου αφορούσε στο σύστημα θέρμανσης του διαμερίσματος, για το Κ.Α. δεν θα πρέπει να πάρουμε σύστημα λέβητα και όχι αντλία θερμότητας? Ή επειδή το σύστημά μας είναι αντλία θερμότητας θεωρεί και το Κ.Α. το ίδιο σύστημα? Στην περίπτωση που θεωρήσουμε το Κ.Α. με λέβητα, στις απώλειες δικτύου τι θα λάβουμε υπόψη τις αντλίες θερμότητας που έχουν εγκατασταθεί ή του Κ.Α. ?

Αν και εδώ που είμαι δεν έχω την ΤΟΤΕΕ1 για να το δώ νομίζω ότι όταν υπολείπεται το διαμέρισμα σε θέρμανση και ένα μέρος του θερμαίνεται από αντλίες θερμότητας τότε και το K.A. θερμαίνεται με αντλίες θερμότητας και όχι με λέβητα πετρελαίου και επομένως θα προσθέσεις μια σειρά με αντλία θερμότητας ισχύος 0 KW και COP=3.2 και ποσοστό αυτό που έβγαινε σύμφωνα με το post 1066 (=22/70=0,314)

Εννοείται ότι οι απώλειες δικτύου θα είναι 0 άρα θα βάλεις στην καρτέλα 1.

Edited by emnikol
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.