Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων Δ (ν.4014)


Recommended Posts

Μιλάμε για διαφορετική αντιμετώπιση γιατί με τις σημερινές συγκυρίες κατά τη γνώμη μου το να μειωθεί το κόστος σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σημαντικό. Τώρα αν σηκώσει ένα τοίχο και δείξει ότι εκεί είναι κλεισμένο σιγά το εγκλημα...Δίνεις την εναλλακτική στο πελάτη και αυτός αποφασίζει!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παιδια σε οικοδομη με αδεια του 1981 εκλεισε ο ακαλυπτος που φαινεται στο σχεδιο που εχω επισυναψει (με κοκκινη γραμμη).

Θεωρειται οτι εχουμε παραβιαση πλαγιων αποστασεων εκτος απο υπερβαση καλυψης?

Με τη πρασινη γραμμη φαινεται η αποσταση του κτηριου απο το πισω οριο.

Το ΔΚ δεν εχει αλλα στοιχεια για το Δ παρα μονο αυτον τον υπολογισμο 2,50+0,05x18=3,40μ

post-3326-0-89295600-1329091058_thumb.jpg

Edited by Πάνος
Link to comment
Share on other sites

nicky, λίγο μπερδεμένα τα λές, θα σε συμβούλευα να σιγουρευτείς ότι μπορείς να πας για άδεια νομιμοποίησης. Η περίπτωση που περιγράφεις είναι κάπως περίπλοκη και δύσκολα θα απαντηθεί χωρίς σχήματα -γνώση όρων δόμησης κλπ κλπ. Θέλει κουβέντα με πολεοδομία και καλυτερα με εμπειρότερους συναδέλφους που γνωρίζεις με όλα τα δεδομένα όμως μπροστά.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Σε κτίριο του 1969 έχω υπέρβαση δόμησης-κάλυψης στον πίσω ακάλυπτο. Δεν φτάνει το αυθαίρετο κτίσμα μέχρι το όριο, αφήνει 2,40μ, αλλά το ιδιαίτερο στην περίπτωση αυτή είναι ότι εφαπτόμενο στο πίσω όριο υπήρχε στην αρχική Άδεια βοηθητικό κτίσμα (αποθήκη). Έτσι όπως το σκέφτομαι, δεν υπάρχει παράβαση Δ, καθώς η αποθήκη βρισκόταν ήδη στο πίσω όριο εφαπτόμενη. Η αυθαίρετη προσθήκη κάλυψη το κενό μεταξύ των δύο κτιρίων τησ Άδειας και άφησε μία λωρίδα 2,40μ ακάλυπτη δίπλα από την αποθήκη.

 

Μήπως το υπολογίζω λάθος και είναι και υπέρβαση δ?

Link to comment
Share on other sites

διαβάζεις τον ΓΟΚ 55 για να καταλάβεις τι συμβαίνει με τα Δ

ελέγχεις και το θέμα φωστιμού χωρων κυριας και βοηθητικής χρήσης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι

Εχω ισόγειο κτιριο με άδεια(84) και αυθαίρετη προσθήκη Α ορόφου που επεκτείνεται εως τον εξώστη.Στην άδεια η θεση του κτιρίου ήταν τέτοια ώστε να υπάρχει απόσταση απο τα όρια του οικοπέδου μεγαλύτερη από τα 2.50μ που επιβαλλόταν από τον ΓΟΚ73(Π.Ε).Στην πράξη κατασκευάστηκε σε άλλη σύννομη θέση(πάλι εχω αποστάσεις μεγαλύτερες από τα 2.50μ).Ακόμα και η αυθαίρετη προσθήκη Α ορόφου στο σημείο που πατάει πάνω στον εξώστη εχει απόσταση μεγαλύτερη από 2.50μ.Ο προβληματισμός μου λοιπόν είναι αν μπορώ να επικαλεστώ το αρθρο 23 παρ2 ΓΟΚ85 δεδομένου ότι η αυθαίρετη προσθήκη Α ορόφου εγινε τώρα (οπότε τους ελέγχους μου τους κάνω με γοκ85 για την προσθήκη) και εχει πατήσει πάνω στον εξώστη έτσι ώστε να κάνω τον έλεγχο με δ=2.5μ.Ειδάλως αν δεν μπορώ να το επικαλεστώ (επειδη το αρθρο 23 αναφέρει ότι μπορεί να επεκτείνεται εως το περίγραμμα του υπάρχοντος κτιρίου) ο ελεγχος πρέπει να γίνει με το τωρινο δ=3+0.10H=3.80m οπότε σε αυτήν την περίπτωση εχω πρόβλημα.Κατα τα άλλα η αυθαίρετη προσθήκη δε παραβιάζει καμια πολεοδομική παράβαση και θα πάει για νομιμοποίηση.

Ι)Με ποιο από τα δυο δ πρέπει να κάνω τον έλεγχο των πλάγιων αποστάσεων για την αυθαίρετη προσθήκη με δ=2.50μ οποτε ειμαι οκ ή με δ=3.80μ?

ΙΙ)Στην περίπτωση που εχω δ=3.80 εχω ΥΔ κύριου χώρου ΥΚ και παραβίαση δ?

ΙΙΙ)Όταν το οριο οικοπεδου δεν είναι παράλληλο με την πλευρά κτιρίου παιρνουμε έναν μεσο όρο για να βγάλουμε την υπέρβαση ποσοστού ή την μεγαλύτερη διείσδυση μεσα στο δ?

Link to comment
Share on other sites

ερώτηση...???

 

για να βγάλω πρόστιμο για απόσταση Δ θα βάλω μόνο τα τετραγωνικά που εισέρχονται στη Δ ή όλης της υπέρβασης δόμησης???

(στη περίπτωση μου ένας όροφος 70 τ.μ.)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.