Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιατί το ΤΣΜΕΔΕ έχει μείνει εκτός ΕΟΠΥΥ?


agrafiot

Recommended Posts

Δεν είναι έτσι τα πράγματα . Άλλο είναι να μην πληρώνεις π.χ για 20 φυσικοθεραπείες με τον ΕΟΠΥΥ και άλλο να δίνεις 300 Ευρώ από την τσέπη σου και να τα περιμένεις να τα πάρεις πίσω δεν ξέρω και εγώ μετά από πόσους μήνες από το ΤΣΜΕΔΕ .

 

Υπαρχουν και συμβεβλημενοι φυσικοθεραπευτες υποθετω.

Δεν λεω οτι ειναι το σουπερ ταμειο, αλλά πιστευω ειναι καλυτερα απο τον ΕΟΠΥΥ. Στον ηλικιωμενο ποιος θα βαλει 250 ευρω (και λεω μια πολυ μετρια περιπτωση - υπαρχουν και 2000 ευρω) το μηνα για τα φαρμακα του, απο τη στιγμη μαλιστα που παιρνει συνταξη 270 ευρω (π.χ. συνταξη ΟΓΑ)?

 

Με ολη την καλη διαθεση, οι γονεις σου στο Δημοσιο ηταν ασφαλισμενοι?

Εχεις περιμενει ποτε στο ΙΚΑ με τα χαρτακια ή σε ουρα ή πιο προσφατα με ραντεβου για να π.χ. βγαλεις ενα πονεμενο δοντι ή να σου γραψει μια αντιβιωση και να εχεις 40 πυρετο (και λεω απλες περιπτωσεις)?

 

Α! Και τα πραγματα ετσι ειναι. Τουλαχιστον αυτο λεει ο παθολογος μου και προσωπικςο φιλος. Δε-Τρ χαμος. Μετα καθεται.

Edited by eng11
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ελπίζω να ξέρετε ότι αυτό σημαίνει πως το ΤΣΜΕΔΕ γίνετε πλέον ΝΠΙΔ και πλέον δεν είναι υπό την ομπρέλα προστασίας του κράτους. Μην κοιτάτε βραχυπρόθεσμα.

 

Να μας λείπει η "ομπρέλα" του κράτους. Προτιμούμε να φαλιρίσουμε μόνοι μας, παρά να μας φαλιρίσουν επειδή θα αναγκαστούμε απλά να ταίσουμε τους ...φαλιριμένους του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Γύρω στα 35 εγώ...Αλλά το κόβω δύσκολο να πάρω και αν..Μη με ρωτήσεις τι ποσό περίμένω γιατί πιο έυκολα σου λέω προγνωστικά για ταμείο στο Ευρο...

Αλλά τι θες να πεις?

Link to comment
Share on other sites

edit: @terry OK, μάλλον παρεξήγησα λοιπόν.

 

@ikaros13 Αν δεις πόσο λίγοι ήταν οι παλιοί μηχανικοί, πόσο γιγαντώθηκε ο αριθμός τους μετά τους εξ Ιταλίας κτλ, και πόσο μειώνεται τώρα που οι νέοι φεύγουν άρων άρων από την Ελλάδα ή δε επιλέγουν καν να σπουδάσουν μηχανικοί στο εξωτερικό και να έρθουν πίσω, ίσως σε 20+ χρόνια η κρατική ομπρέλα να μην ήταν και τόσο άσχημη τελικά...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Δεν το ρωτησα ειρωνικα.

Απλα ειδα οτι ρωταγες πολυ εντονα και μου φανηκε περιεργο.

 

Τι πηγε καλα με την κρατικη ομπρελα???

Νομιζεις οτι το ταμειο μας ειχε προβλημα??

Με 3,5 δισ αποθεματικα?? (προ κουρεματος)

Λογω της κρατικες ομπρελας θα παμε μαζι τον υπολοιπο σωρο.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν και συμβεβλημενοι φυσικοθεραπευτες υποθετω.

 

Η περίπτωση που ανάφερα αφορούσε τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές .

 

Δεν λεω οτι ειναι το σουπερ ταμειο, αλλά πιστευω ειναι καλυτερα απο τον ΕΟΠΥΥ.

 

Καταρχήν ως ξέχωρο ταμείο πιστεύω πως κάνει ζημιά σε πολλούς συναδέλφους μας από την στιγμή που όπως είπαμε ασφαλίζει ιδιότητα . Οπότε ο άνεργος μηχανικός δεν έχει την ευχέρεια να κάνει διακοπή προκειμένου να απασχοληθεί με κάτι διαφορετικό από αυτό της ειδικότητας του μέσο προκηρύξεων του ΟΑΕΔ και ούτε και ο ΟΑΕΔ δεν πρόκειται να τον δεχτεί . Αυτό με το ΕΟΠΥΥ εάν το ΤΣΜΕΔΕ έμπαινε πιστεύω πως δεν θα συνέχιζε να ισχύει από την στιγμή που θα μας θεωρούσαν και εμάς ως ασφαλισμένους ενός κοινού ταμείου ανεξαρτήτως ειδικότητας και ιδιότητας . Επίσης ο κάθε μηχανικός ο οποίος θα εργαζόταν με κάτι διαφορετικό από αυτό την ειδικότητας του δεν θα χρειαζόταν να πληρώνει κάθε φορά δύο ταμεία π.χ και ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ όπως έχουν αναφέρει πολλοί συνάδελφοι μας και ούτε θα ήταν υποχρεωμένος ο εργοδότης να πληρώνει για δύο ταμεία . Με απλά λόγια εάν ήμασταν ασφαλισμένοι σε ένα κοινό ταμείο πιστεύω πως δεν θα υπήρχαν όλες αυτές οι δεσμεύσεις που μας υποχρεώνουν να έχουμε σήμερα .

Edited by IAN
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@terry

Καταρχήν διόρθωσα τη προηγούμενη δημοσίευση μου. Υπόψιν στο ΤΣΜΕΔΕ αν θέλω γράφομαι ως ΕΔΕ, απλά έχω καταλήξει πως δε με συμφέρει, προς το παρών τουλάχιστον. Γενικά το τελευταίο καιρό προσπαθώ να μένω ενήμερος σε όσο πιο πολλά θέματα γίνετε. Συγκεκριμένα για την ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ δεν μίλησα τόσο καιρό ακριβώς γιατί δεν είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος και δεν ήθελα να φανεί πως προπαγανδίζω κάποια θέση. Τώρα που κρίθηκαν τα πράγματα είπα να εκφράσω κάποιες σκέψεις.

Συγκεκριμένα με προβληματίζει πως το γεγονός πως είναι τόσο εύρωστο ταμείο οφείλεται στην μεγάλη αύξηση των διπλ/χων μηχανικών από τα μέσα του 1980 και μετά. Παλιά οι διπλ/χοι ήταν ελάχιστοι άρα οι πολλοί νέοι τους κάλυπταν άνετα. Πλέον όμως οι πολλοί "νέοι" του 1980+ θα αρχίζουν σιγά σιγά να παίρνουν σειρά για σύνταξη. Με την όλη κατάσταση σήμερα ο αριθμός των διπλ/χων μηχανικών που θα πληρώνει εισφορές θα μειώνεται συνεχώς και συστηματικά. Αν θα γίνει και η αλλαγή που ζητάτε όλοι, και πλέον όταν δεν ασκείς το επάγγελμα δεν πληρώνεις εισφορές, η μείωση εισφορών θα είναι πιο έντονη. Και πάλι νομίζω με μια σωστή διαχείριση δε θα υπήρχε πρόβλημα, εφόσον σας άφηναν τα αποθεματικά απείραχτα. Τώρα πρώτα σας κούρεψαν τα αποθεματικά και μετά βγήκατε εκτός κρατικής παρέμβασης. Όπως είπα εμένα με προβλημάτισε αυτή η εξέλιξη. Αν εσύ τι θεωρείς καλή, δικαίωμα σου ασφαλώς και μπορείς να αναπτύξεις τις σκέψεις σου.

 

ΥΓ Ο ΕΟΠΥΥ αυτή τη στιγμή είναι τρισάθλιος αλλά είναι καταδικασμένος να πετύχει. Απλά αυτή τη στιγμή κάνει reboot το σύστημα. Όταν κάτι αφορά τόσους πολλούς ασφαλισμένους δε θα αφεθεί να πεθάνει έτσι εύκολα.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

To ΤΕΕ έβγαλε σήμερα ανακοίνωση.

 

Να τους χαιρόμαστε τέτοιους πολιτικούς που έχουμε και

μας κυβερνάνε τόσα χρόνια!!!!!

Edited by gamvro
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.