Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκύκλιος 1/7-2-12 (Ν. 4014/11)


Recommended Posts

Δεν το γράφει πουθενά έτσι!

Επίσης πουθενά δεν γράφει το αντίθετο!

Αφήνει να εννοηθεί από αυτές τις "βλακείες" που γράφει ότι, ισχύει....

Εγώ έτσι τα βάζω....

Αν θέλουν ας τα πούμε (όποτε θέλουν) στα δικαστήρια και ας αποδείξουν το αντίθετο....

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ τα συμψηφίζω και συμφωνώ με τον Ιάσονα. Ρώτησα συγγενή μου δικαστή και τον έβαλα να διαβάσει τα ΦΕΚ και τις εγκυκλίους και μου είπε ότι ακολουθώ πάντα ότι λέει το ΦΕΚ! Και δεδομένου ότι 1) δεν λέει τίποτα για περαιωμένες ή μη 2) ο νόμος 3843 λεέι για πρόστιμα διατήρησης και ο 4014 λέει ότι συμψηφίζονται παλαιότερα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης 3) ότι τα δικαστήρια λαμβάνουν υπόψη τους, τους νόμους του κράτους και όχι τις εγκυκλίους και 4) ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετήσει κάποιος με εγκύκλιο (όπως έγινε με την 1/7-2-12

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους ακούστηκε η φωνή της λογικής και της νομικής.

Δεν μπορεί να νομοθετεί κάποιος με εγκύκλιο!!!

Link to comment
Share on other sites

Άδικα ασχολείστε....

Το ΦΕΚ 4042/2012 έχει ημερομηνία 13/02/2012, ενώ η εγκύκλιος βγήκε πιο πριν στις 07/02/2012.

Φυσικά και θα ισχύσει το ΦΕΚ και ως μεταγενέστερος και λογικά ως Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Αρα και τα περαιωμένα συμψιφιζονται.

Όλα επιτρέπονται εκτός αν γραπτώς απαγορεύονται. Στην προκειμένη περίπτωση δε γράφει κάπου για περαιωμένα ή μη, οπότε όλα συμψιφίζονται.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει τότε συνάδελφοι.

Προφ. δεν μπορεί να σας πείσει κανείς, και αφου θέλετε να συμψηφίσετε (κάτι που έχει ήδη περαιωθεί) με μια ρύθμιση για νέα αυθαίρετα, κάντε το.

Με την δική σας λογική, μπορώ να συμψηφίσω και μια νομιμ. με το αρθρο 22 που την πλήρωσε χρυσή ο πελάτης μου πριν 3 χρόνια, και να χρησιμοποιησω τα πληρωμένα για να γλυτώσω από τ απρόστιμα του 4014 για άλλα αυθαίρετα.

 

Όταν και αν έρθει η ώρα να ελεγχθούν οι φάκελοι, ελπίζω να πείσετε τους ελεγκτές για την νομιμότητα του συμψηφισμού σας.

 

Και ένα τελευταίο, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είμαστε δικηγόροι των πελατών μας.

Δεν θα κάνουμε το μαύρο άσπρο, το ότι δεν γράφετε δεν απαγορεύεται, το ότι είναι νομιμο είναι και ηθικο.

Απο εκεί και πέρα ο καθένας πράττει κατα μονάς.

Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

Οι περαιωμενες υποθεσεις 3843 συμψηφιζονται

soundholics πηγαινε στην αρμοδια υπηρεσια που διευκρινιζει θεματα που κάποιοι δεν καταλαβαινουν και θα μαθεις ποια είναι η σωστη ερμηνεία του νομου. ΔΟΚΚ οδος μεσογειων και Τρικάλων 4ος όροφος κα Γαρδικη.

Για το συγκεκριμενο θέμα εχω ασχοληθει πολύ . Οποιος έχει αμφιβολίες ας παει στην ΔΟΚΚ

Link to comment
Share on other sites

Η προχειρότητα με την οποία συντάσουν τους νόμους, μας αναγκάζουν να γινόμαστε και δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.Πόσο δύσκολο είναι άραγε να χρησιμοποιήσουν συναδέλφους κατά τη σύνταξη ή μετά από αυτή αλλά πάντα πριν την ολοκλήρωση των άρθρων για να βγαίνουν νόμοι ανάλογοι της σοβαρότητας των θεμάτων που ασχολούνται.Ποιος μπορεί να μας καταλογήσει ευθύνες μ'έσα από αυτό το μπάχαλο, με τις ΕΑπαντήσεις των καθαριστριών, τις εγκυκλίους που ακυρωνουν ΦΕΚ, .....

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος για να ενταχθεί αυθαιρεσία περαιωμένη με το 3843 στο 4014, θα είναι για να έχει επιστροφή χρημάτων σωστά; Και μάλιστα με διαφορά άνω του 1000ρικου μια και στην ξεφτίλα δε θα πάρει ο μηχανικός τουλάχιστον τα μισά;

Συμφωνώ με τα όσα λέτε για τα ΦΕΚ. Αυτό που με φοβίζει είναι η επιστροφή χρημάτων από το κράτος. Το τελευταίο που θέλει το κράτος είναι να γυρνάει πίσω χρήματα, και κάποιο ΦΕΚ/Εγκύκλιο/Προεδρικό Διάταγμα/Βασικική εντολή θα σκαρφιστεί για να το ακυρώσει. Και αν δε το κάνει, απλά θα κοροϊδεύει τους πελάτες μας και θα τους τα χρωστάει εσαεί όπως τα χρωστάει σε τόσες επιχειρήσεις. Στο μεταξύ οι πελάτες σας όχι μόνο δε θα έχουν σώσει χρήματα, αλλά θα έχουν πληρώσει εσάς, και θα κυνηγάνε εσάς κι εσείς με τη σειρά σας το κράτος (γενικώς κι αορίστως). Να θες να μουτζώσεις και να μη ξέρεις προς τα που.

Για αυτό το λόγο, δε θα συμβούλευα ποτέ πελάτη με περαιωμένη υπόθεση να ενταχθεί. Διότι εν τέλει είτε νομοθετικά θα τον ακυρώσουνε, είτε θα τους τα χρωστάει το κράτος μέχρι Δευτέρα Παρουσία (ή χρεωκοπία, που θα έρθει νωρίτερα).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.