Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το νέο Μνημόνιο.....


ikaros13

Recommended Posts

Πρωτα απ ολα αγαπητε μου φιλε η υφεση δεν ειναι προιον παρθενογενεσης, αλλα αποτελεσμα μιας συγκεκριμενης πολιτικης η οποια ακολουθειται τα τελευταια 2+ χρονια, και αυτη η πολιτικη ειναι πως "δεν πειραζουμε τις υπερογκες κρατικες δαπανες, αλλα βαζουμε συνεχως νεους φορους". Αυτο προφανως γινεται για λογους πολιτικου κοστους και πολιτικης συναλλαγης με τους πολιτες. Ακομα και σημερα το βασικο στοιχειο της διαπραγματευσης ειναι να μην κλεισουν δημοσιοι φορεις η να απολυθουν δημοσιοι υπαλληλοι και οχι πως θα μειωθει η φορολογια για να γινουμε πιο ελκυστικη χωρα επενδυσεων.

 

Τωρα οσον αφορα την πτωχευση αυτο εχει να κανει με την δικη μας συμπεριφορα. Ειμαστε διατεθιμενοι να δομησουμε μια συγχρονη Ευρωπαικη χωρα? Η προτιμαμε να συνεχισουμε την πορεια που χαραξε ο Ανδρεας την δεκαετια του 80?

Link to comment
Share on other sites

Ρε παίδες έλεος μηχανικοί άνθρωποι είμαστε και λέμε κάποια πράγματα δηλαδή..........Θα έρθουν οι ξένοι να μας πάρουν τα σπίτια !!! Με ποια λογική ρε παιδιά ? Και άντε και τα πήραν....τι θα τα κάνουν ???

 

Αν είναι να πάρουν κάτι θα πάρουν : αεροδρόμια, λιμάνια, διόδια, εκμεταλευση αεχαιολογικών χώρων, οικόπεδα φιλέτα, νησιά, μερίδιο σε πετρέλαια αν υπάρχει κ.τ.λ.

 

Δεν είναι οι γερολαδάδες της γειτονιάς μας να λιγουρεύονται τα σπίτια μας!

 

Δυστυχώς συμφωνώ με Θοδωρή. Παρακολουθούμε ένα σόου για το ποιος είναι ο ποιος λαικιστής. Τα μέτρα πρέπει να περάσουν για να μειωθεί το έλλειμα και να ελπίζουν και αυτοί οι ξένοι ότι κάποια στιγμή θα επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές για να ξαναδανειστεί από τις τράπεζες και να τους αποπλειρώσει.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

thodoris1982, στην ερώτησή σου ποιος πρέπει να απαντήσει;

Εννοείς τους πολίτες;

Και τι σημαίνει για τον πολίτη "η σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα";

Μια χώρα που είναι ευνομούμενη και λειτουργούν οι θεσμοί;

Μία χώρα που σέβεται τον πολίτη της;

Μία χώρα που ο πολίτης τηρεί τις υποχρεώσεις του;

Και πως θα φθάσουμε εκεί;

Τι πρέπει να συμβεί;

Είναι πολλά τα ερωτήματα και οι πολίτες της χώρας δεν έχουν όλες τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

nik, πόσο χρονων είσαι; πες μου ότι μιλας- γράφεις ειρωνικά όταν λες ότι λες στο #112, μην το κάνω όλο παραπομπή.

Link to comment
Share on other sites

Ο agrafiot εκθείασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σχέση με κάποιες προσωπικότητες που είχε και έργο που άφησε πίσω της.

ο αγκραφιώτης μιλάει σε τρίτο πρόσωπο για τον αγκραφιώτη.

ναι, ήταν πράγματι κυβέρνηση προσωπικοτήτων. πολλές από αυτές μάλιστα τις χρησιμοποίησε και ο κωστάκης ο σουβλακοκράτωρ

 

Τώρα αν θές να συγκρίνουμε Ανδριανόπουλο

ποιον ανδριανόπουλος λες? αυτόν που ήταν με το γιωργάκη το 2004 βουλευτής ή άλλον? άρα διχασμένων προσωπικοτήτων

 

Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο έχουμε σήμερα broadband και τηλεπικοινωνίες αρκετά καλού επιπέδου είναι γιατί η κυβέρνηση εκείνη έκανε τα πρώτα βήματα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

έχουμε σήμερα broadband επειδή πριν 20 χρόνια ήταν κυβέρνηση ο μητσοτάκης. και ρεύμα έχουμε γιατί ήταν το 50 ο καραμανλής αλλιώς λάμπες θα είχαμε ακόμη

Edited by sovatzou
Link to comment
Share on other sites

Ειρωνικά μιλάω ? Την αλήθεια λέω φίλε μου που δεν βλέπεις.

 

Αυτήν την στιγμή παρακαλάς κράτη και το ΔΝΤ να σε δανείσουν . Το έχεις καταλάβει αυτό ή νομίζεις ότι έρχεται η κακή τρόικα να σε φάει ?

 

Πως θα σε δανείσουν χωρίς εγγυήσεις ? Θα στα χαρίσουνε ?

 

Ξέρουν ότι τα δάνεια που σου δίνουνε θα τα πάρουνε όταν και αν ξανακαταφέρουμε να δανειστούμε για να τους τα πληρώσουμε.

 

Κοινώς δανειζόμαστε για να αποπληρώσουμε παλιά δάνεια, για να βγούμε κααααααααάποτε σε ανάπτυξη να ξαναδανειστούμε και να ξανααποπληρώσουμε τα τωρινά δάνεια.

 

Την ειρωνία που την βλέπεις ??!!!

Link to comment
Share on other sites

ο αγκραφιώτης μιλάει σε τρίτο πρόσωπο για τον αγκραφιώτη.

 

 

Καλά εσένα σ'έχω για τα αρχ@@α μου,

πες μας καμιά άλλη πίπα

 

 

Ο λογαριασμός agrafiot θα ενεργοποιηθεί ξανά σε πέντε μέρες,

καθώς οι προσβολές δεν επιτρέπονται από τους Κ/Σ.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Αυτήν την στιγμή παρακαλάς κράτη και το ΔΝΤ να σε δανείσουν . Το έχεις καταλάβει αυτό ή νομίζεις ότι έρχεται η κακή τρόικα να σε φάει ?

Πως θα σε δανείσουν χωρίς εγγυήσεις ? Θα στα χαρίσουνε ?

 

αυτή τη στιγμή δεν σε δανείζει κανένας για πολλούς λόγους. ένας από αυτούς είναι το απαγορεύει το ίδιο το μνημόνιο να βρεις άλλες χρηματικές ροές εκτός τρόικας.

 

και φυσικά ένα μέρος να τα χαρίσουν. το πλεόνασμα τους δεν προκύπτει από παρθενογένεση

Link to comment
Share on other sites

Την ειρωνία την βλέπω όταν γράφεις ότι θα μας πάρουν μόνο τα αεροδρόμια, λιμάνια κλπ και όχι τα σπίτια. Δεν έχεις άδικο, αλλά τα σπίτια πολλών θα χαθούν λόγω των νέων μέτρων και θα πάνε σε τράπεζες ή πλούσιους που θα έχουν χρήμα. Άρα για εμένα, ναι, κινδυνεύουν και τα σπίτια όχι από τη Τρόικα άμεσα αλλά έμμεσα. Τώρα, εσύ πιστεύεις ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν για να μειωθεί το έλλειμα και να μπορέσουμε να ξαναδανειστούμε; Αλήθεια; 2 χρόνια μέτρα δεν είδα κανένα έλλειμα να μειώνεται παρόλα τα δραστικά μέτρα. Άποψη σου βεβαια και σεβαστη.

 

...και πιστευω ότι συμφέρει καποιον να σου πάρει το φυσικό πλούτο και υποδομές, παρά απλά χαρτιά τα οποία δεν υπάρχουν κιολας.

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Θα σου χαρίσουν το 50%. Και πάλι δεν βγαίνεις. Αν θες να πας και σε άλλο.....μαγαζί για λεφτά το επιτόκιο της Τρόικας (το οποίο είναι χαμηλό) θα ανέβει. Επίσης δεν ξέρω τι εγγυήσεις θα μου ζητήσουν η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία (οι οποίες δεν καταλαβαίνω γιατί να με δανείσουν φτηνά).

 

kostasid διάβασε πόσες φορές έχει ξανασυμβεί αυτό με την εκμετάλευση υποδομών π.χ. Ισθμός Κορίνθου στην ιστορία της Ελλάδας. Αυτό εννοώ φυσικά. Γιατί φίλε μου το αεροδρόμιο ή την Αττική οδό ή την Ρίο - Αντίριο που τα έδωσες με συνεκμετάλευση σε τι διαφέρουν από αυτό που λέω ? Επίσης αυτά είναι σενάρια δεν λέω ότι θα γίνουν αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι θα έρθει η Τρόικα να πάρει το σπιτάκι της κυρά Μαρίκας....(βέβαια με φόρους μπορεί να της το πάρει έμμεσα)

 

Για το άλλο που λες δεν νομίζω να είναι γνώμη αλλά πραγματικότητα!!! Δες τον προυπολογισμό του κράτους. Προφανώς μέρος των δανείων πάει σε απολπληρωμές παλαιότερων δανείων ή ομολόγων. Τα λεφτά που θα δανειστούμε τώρα κάποια μστιγμή θα τα ξαναδώσουμε.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.