Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το νέο Μνημόνιο.....


ikaros13

Recommended Posts

Λοιπόν θα γράφω πιό μικρά σχόλια γιά να γίνομαι κατανοητός .

 

Ζαβι εγώ δεν λέω τι έκαναν οι πολιτικοί , αλλά τι έπρεπε να κάνουν και τι έπρεπε να κάνουμε εμείς , αλλά και τι πρέπει να κάνουμε τώρα . Το ότι τα λέγαμε 2 χρόνια πριν δεν λέει κάτι . Το τι έγινε έχει σημασία . Ούτε έχει σημασία ότι εσύ προσωπικά θα τρώς πευκοβελόνες και θα σκυλεύεις πτώματα . Τι θα κάνει ο υπόλοιπος κόσμος έχει σημασία και ποιό είναι τελικά το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και όσο ποιό κοινό γίνεται .

 

Χρήστο ότι η κατάσταση είναι τραγική είναι σίγουρο , Τώρα το θέμα είναι αν θα μείνουμε Μανιάτισες μοιρολογίστρες η θα γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες .

Και δεν είναι λύση η κοπάνα . Ούτε πατριωτισμός . γιατί θα επιστρέψεις σε 10-20 χρόνια πίσω και η δημοσκόπηση

 

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, το ερώτημα που τέθηκε για να συμπληρώσουν γραπτώς οι ερωτηθέντες ήταν: «ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜEΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ;

 

21% AΠΑΝΤΗΣΕ : « NAI »

 

17% ΑΠΑΝΤΗΣΕ : « OXI »

 

και το υπόλοιπο.....

- 62% ΑΠΑΝΤΗΣΕ : « "عهد الأمن العالمي بواشن »

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

 

 

 

Μύρι και Γιώργο το σχόλιο μου ήταν περιγραφικό μιάς μέσης ζωής πρό κρίσης .

Και εδώ όσοι δούλευαν 12ωρα έπαιρναν πολλά λεφτά . Οι φίλοι με τα σκάφη που λέω .

Αλλά ότι τον χειμώνα οι Αράχωβες και τα καλοκαίρια οι Μύκονοι και οι Σαντορίνες ήταν γεμάτες , αλλά και τα τριήμερα το ίδιο και τα ξενοδοχεία κόστιζαν 300αριές και ότι τα αργά και φτηνά πλοία βγήκαν από την αγορά , ήταν γεγονός .

 

Και όλοι αυτοί δεν ήταν ΕΕ , ούτε μαγαζάτορες γιατί είχαν αυξημένο ωράριο , αλλά δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι .

Και μην μιλάμε γιά νέους μηχανικούς που δεν πρόλαβαν κάτι καλό , αλλά γιά άλλους που δουλεύουν σε τράπεζες , πολυεθνικές , μηχανικούς που είχανε πελάτες κατασκευαστές με 3-4 άδειες τον χρόνο , μηχανικούς ΔΥ που έκαναν δουλειές απ' έξω χώρια τα τυχερά κλπ .

Σίγουρα υπήρχαν και κάποιοι που ζορίζονταν αλλά υπήρχαν και πολλοί που δεν ζορίζονταν .

Link to comment
Share on other sites

@ Ροδόπουλος

 

Κοίτα οι 120000 μηχανικοί δεν είναι όλοι υπάλληλοι και ούτε όλοι δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Μια σεβαστή μερίδα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Στις καλές εποχές υπήρχε δουλειά για όλους, αφού οι μηχανικοί είχαν τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας με εξαίρεση τους μεταλλειολόγους. Τώρα που το ΑΕΠ μικραίνει και έχει επέλθει βαθιά ύφεση και έλλειψη ρευστότητας λόγω του μνημονίου, λογικό είναι οι μηχανικοί να "φαίνονται" πολλοί.

 

Καλό είναι η ανάλυσή μας σε κάποια πράγματα να μη γίνετε λες και γεννηθήκαμε χθες. Η ελληνική αγορά ευνόησε, με απόλυτη ελευθερία, τη δημιουργία πολλών μηχανικών, αφού η πιστωτική επέκταση των τραπεζών και ο κρατικός δανεισμός επικεντρώθηκαν στην κατασκευή κατοικιών και έργων υποδομής αντίστοιχα. Τώρα χαίρω πολύ, γίναμε μετά Χριστόν προφήτες.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

BAS (Βασίλη?δεν ξέρω)

 

κολοκύθια τούμπανα θα φύγουν οι μετανάστες τρέχοντας αφού θα υπάρξει έξαρση των ακροδεξιών. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απο αυτά διότι ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ. Η Αράχωβα και η Μυκονος θα είναι και του χρόνου γεμάτες διότι μιλάνε άλλα πορτοφόλια εκεί. Ασε που μάλλον θα αυξηθεί και η κίνηση. Ασε που αυτοί που έβγαλαν το χρήμα έξω (οι Ελληνες) όταν το ξαναβάλουν μέσα θα παίρνουν και μεγάλο τόκο.

 

Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο που λεέι οτι ο Ελληνας έχει χρήμα έξω. Απλά αυτοί που τρώγανε είτε νόμιμα είτε παράνομα δεν με νοιάζει, θα έχουν εσένα να δουλεύεις με 300Ε και θα λές και ευχαριστώ. Δεν θα είναι οι Ξένοι αλλά οι Έλληνες. και σιγά σιγά τα πανεπιστήμια θα αδειάσουν, ο κόσμος θα φύγει και θα γίνουμε Βραζιλία με prive δρομους, αλεξίσφαιρα αμάξια κλπ. Απλούστατο.

Link to comment
Share on other sites

Χρήστο , σωστά Βασίλης . Δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λές , Το θέμα είναι τι πρέπει να κανουμε γιά να μην γίνουν αυτά που προβλέπεις , πέρα από διαπιστώσεις , ευχές και πολιτικές αναλύσεις ανυπάρκτων κομμάτων .

 

Και στην Αράχωβα δεν πήγαιναν μόνο αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά έξω. Πήγαιναν τα διακοποδάνεια .που θεωρούσαν και τις τιμές λογικές και τις συζήταγαν την δευτέρα στο γραφείο .

 

Οι ΕΕ δεν είχαμε τριήμερα αφού τα Σ/Κ δεχόμαστε τους πελάτες που δεν δούλευαν , ενώ τις καθημερινές είχαμε τις κανονικές εργασίες .

 

Αλλά σε καφετέριες άκουγες πως όλοι ήξεραν πότε είναι κάθε τριήμερο .

Link to comment
Share on other sites

@bas

 

Φιλε δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις με την απορια "εμεις τι κανουμε"

 

Τι μπορουμε να κανουμε? Αν θες, μπορω να σου απαντησω στο ερωτημα "τι ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε"

 

1. Δεν μπορουμε να επιχειρησουμε. διοτι δεν ξερουμε φορολογικους συντελεστες του ΧΘΕΣ καν, δεν μιλαω για το σημερα, ουτε λογος για τους συντελεστες του αυριο, πληρωνουμε πλεον ασυλληπτες ασφαλιστικες εισφορες τοσο για εμας οσο για το εν δυναμει προσωπικο μας, πληρωνουμε ενα σωρο εκτακτα τελη που δεν τα ειχαμε προυπολογισει, εξαρτομαστε πληρως απο το κρατος λογω ατελειωτης χαρτουρας, το οποιο κρατος τις μισες μερες του χρονου πλεον απεργει. Αυτα για μια εξαγωγικη επιχειρηση. Εγω π.χ. εχω ετοιμο project να φτιαξω καλλυντικα και cosmetics απο αγροτικα προιοντα, στημενο project απο το 2009, αλλα δεν τολμαω. Προτιμω να μεινω κουκουλωμενος στη φωλιτσα μου μεχρι να τελειωσει επιτελους η μπορα και να σταθεροποιηθει η κατασταση, δεν με νοιαζει αν θα ειναι καλη ή κακη, ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ γαμω τον αντιχριστο μου.

 

2. Δεν μπορουμε να ψηφισουμε. Εγω π.χ. δεν γουσταρω να πανε τα λεφτα του ταμειου μου στον κουβα, και η ΤΤΕ να απολαμβανει ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ παρακαλω πλεον χαρισμενο ρευστο, με την ισχυουσα νομοθεσια να ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να επιβαλει οι νεες εισφορες να καταληγουν σε αυτους.

 

3. Δεν υπαρχει αντικαταστατης που θα παρει πανω του την ευθυνη να ριξει το βοθρο σε φαλιμεντο.

 

4. Δεν υπαρχει ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ανθρωπος να εναντιωθει στα συμφεροντα των χαρτογιακαδων για να μας βγαλει απο το αδιεξοδο. Κριση χρεους δεν εχουμε μονο εμεις.Ωστοσο ΜΟΝΟ εμεις ειμαστε οι μαλακες που σε μια κριση χρεους δεν εχουμε τη δυνατοτητα να τυπωνουμε χρημα.....

 

5. Δεν μπορουμε να βγαλουμε ΟΥΤΕ τα εξοδα μας οσο δεν επιχειρουμε. Και αν επιχειρησουμε, θα φαμε πορτα. φαυλος κυκλος.

 

6. Δεν θα μπροουμε ΟΥΤΕ να μην πληρωσουμε πλεον τις αβαστακτες εισφορες, μιας και ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΑ οι οφειλες υπερ δημοσιου θα μαζευονται πλεον απο ενα οργανισμο. Ωστοσο, το δημοσιο ΔΕΝ θα συμψηφιζει τα δικα του χρεη προς τους ιδιωτες, διοτι απλα τα κουρεψε. Φυσικα αν δεν εχεις να πληρωσεις σε χρημα, ειναι καλοδεχουμενα και σε ειδος. Καλο το deal, ετσι δεν ειναι?

 

Εγω φιλε τετοιους ορους απο ισοτιμα μελη μιας ευρωπης που ζεχνει ΔΕΝ τους γουσταρω. Ζω σε προτεκτορατο, ειναι καλοδεχουμενος ΟΠΟΙΟΣ νταβατζης γουσταρει να φτιαξει πολεμικη, εμπορικη ,βιομηχανικη εγκατασταση σε δημοσια εκταση, αλλα στη ΔΙΚΗ μου ζωη ΚΑΝΕΝΑ καθαρμα δεν θα μου βαζει ορους για να μου δινει φαρμακα και καυσιμα. Αυτα γινονται μονο στις αποικιες. Και εγω αποικια δεν ειμαι, το σοι μου εχει πολεμησει για να ειμαι προτεκτορατο και οχι αποικια, Και θα πολεμησω κ εγω με τη σειρα μου, τρωγοντας πευκοβελονες.

 

Καταληγοντας: δεν με ενοχλει να πληρωνω διαρκως, αρκει να ειναι ανταποδοτικο, τοσο για μενα, οσο και για την κοινωνια που ζω. Το να πληρωνω ομως ΜΟΝΟ νταβατζηδες με το ετσι θελω, δεν το δεχομαι. Για να αναλαβω πλεον παραπανω ευθυνες ως πολιτης οπως προτεινεις, θελω το ΦΑΡΜΑΚΟ μου, να βλεπω να ρεει αιμα και να πεφτουν κεφαλια. Αυτη ειναι η συνταγη για ενα εξαγριωμενο πληθος φιλε. Στ @@ μου οι συνεπειες, ειμαι αρρωστος και εγω και πολυς κοσμος, το καταλαβαινεις?

 

 

ο λαικιστης τρι-σκατα-ρατος

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

ted78

 

 

αντε πάλι τα ίδια. Εαν ψάχνεις να βρείς ελαφρυντικό για ψυχολογικούς λόγους ΟΚ. Οι μηχανικοί ήταν πάντα πολλοί, όπως και οι γιατροί, οι μαθηματικοί, φυσικοί κλπ. Το οτι οι μηχανικοί δούλευαν με 700Ε και στις καλές εποχές είναι πραγματικότητα. Εαν μας έπιασαν κορόιδα οι τράπεζες να τους κάνεις μήνυση. Οτι είμαστε πολλοί είναι πραγματικότητα και δεν έχει να κάνει με την κρίση. Επαναλαμβάνω έχουμε το υψηλότερο ποσοστό επιστημόνων στην ΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Απόλυτα σωστά όσα γράφεις . Πόσοι νομίζεις ότι το έχουν κατανοήσει ? Πόσοι θεωρείς ότι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αν κυρήξουμε χρεωκοπία θα τους χαριστούν και τα προσωπικά χρέη ? Το 20 % , το 50 % , το 80 % ? Πόσοι ΔΥ η υπάλληλοι ΔΕΚΟ ή ακόμα και του μεγάλου ιδιωτικού τομέα , θεωρούν ότι τον μισθό τους τον φέρνει ο πελαργός ? Το 50 % , το 100 % ? Πόσοι θεωρούν ότι επειδή πληρώνουν φόρους στην πηγή στα άσπρα λεφτά που εισπράττουν συντηρούν την Ελλάδα ? Το 80 % , το 100 % ?

 

Φίλος μου μεγαλοστέλεχος του ιδιωτικού θεωρεί ότι θα έχει μισθό μετά την χρεωκοπία γιατί θα υπάρχουν φόροι . Του λέω από ποιούς ? Από τα κλειστά μαγαζιά και τις κλειστές βιομηχανίες ?

 

Σήμερα ο Τσίπρας του Τσίριζα πήγε στον ΟΕΚ . Ο ΟΕΚ φτιάχνει τις γνωστές ποιοτικές εργατικές πολυκατοικίες και έχει μέσα υπαλλήλους σαν αυτόν που έπιασαν να τα παίρνει και είχε μεγάλους λογαριασμούς . Προφανώς ήταν ο άτυχος που τον έπιασαν .

 

Ο Τσίπρας λοιπόν ζητάει την ψήφο μας γιά να μην κλείσει ο ΟΕΚ , να συνεχίσει το πάρτυ στις ΔΕΚΟ και οι 18 μισθοί .

Θα μου την πέσουνε τώρα διάφοροι , αλλά δεν πειράζει .

 

Τι προσπαθώ να πω τόσο καιρό ?

Απλά να κατανοήσουμε το πρόβλημα και να πάψουμε να έχουμε ιδεολογικές αγκυλώσεις .

 

Πως μπορούμε να σωθούμε λοιπόν ?

Σίγουρα σταματώντας το κλάμα και δουλεύοντας . Οχι αυτοί που δουλεύουν , αλλά αυτοί που κάνουν ότι δουλεύουν .

 

Δύο θετικές κινήσεις του σήμερα

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231165871

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231165889

 

Θα ήταν ίδιες αν είχαμε ψηφίσει αλλιώς προχτές ?

Link to comment
Share on other sites

Ροδόπουλε, μάλλον με παρεξήγησες. Ούτε ψυχολογικά έχω, που έγινα μηχανικός, ούτε οι τράπεζες λέω ότι με κορόιδεψαν. Ούτε υπάρχει κάποια μοχθηρή ιδεολογική αγκύλωση. Μάλλον είσαι εξαιρετικά προκατειλημμένος.

 

Έτσι λειτούργησε η αγορά, αν θες το καταλαβαίνεις και το βλέπεις, αν δε θες πάλι πρόβλημά σου.

Ιδιαίτερα από το '90 και μετά υπήρχε μεγάλη ζήτηση για μηχανικούς. Δεν το γνωρίζεις αυτό;

Πόση ήταν η ανεργία των μηχανικών μεταξύ 1990 - 2005; Μεγάλη, μικρή δεν ξέρεις δεν απαντάς;

 

Και λέω μέχρι το 2005, γιατί τα πρώτα σημάδια κόπωσης στον κατασκευαστικό κλάδο, άρχισαν να φαίνονται από το 2006 και μετά.

 

***

 

Εντάξει βρε BAS, ο Λαυρεντιάδης να μη πάει φυλακή και όλοι οι άλλοι ας πάνε για "κούρεμα".

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το πλήθος και την απασχόληση των Ευρωπαίων μηχανικών, για το 2007, είναι εδώ. §2.7 πχ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.