Μετάβαση στο περιεχόμενο

Thin film για οικιακό φωτοβολταϊκό


amanaris

Recommended Posts

Φιλε Titan, η διαφήμιση εχει κάποια ορια!! Εξέφρασες την άποψή σου και πιστεύω κάποιοι πιο εξειδικευμένοι (george_RES) σου έδωσαν απαντήσεις. Μην ανακυκλώνεις το θέμα για να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του forum!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εχουμε πελάτες που ξήλωσαν "γερμανικά" πάνελ από 10άρια και έβαλαν Solar frontier και υπάρχει κόσμος που το σκέφτεται σοβαρά να αντικαταστήσει πάνελ εγκατεστημένα με SF.

 

Titan τους τα δίνεις δωρεάν.... Γιατί μόνο τότε έχει νόημα αυτό που "έκαναν"... (δεν το έκαναν, αλλά κουβέντα να γίνεται..) Αλήθεια που τους βρίσκεις αυτούς τους τόσο μ@@@ς πελάτες???????

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε, επειδή τυγχάνω πελάτης του Titan θέλω να του δώσω το credit ότι το ψάχνει προτού μιλήσει.

Και όχι εμένα δεν μου πούλησε solar frontier.

Άρα όπου έχει πουλήσει θεωρώ ότι άξιζε να βάλει τον πελάτη στον κόπο και την δαπάνη.

 

Τώρα όπως πιστεύω, το θέμα είναι θέμα 2 παραγόντων: απόδοσης της επένδυσης, και διάθεσης ιδίων κεφαλαίων του επενδυτή. Αν είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ένα παραπάνω ποσό (που πολλοί είναι σε τελική, αφού τα Γερμανικά πουλάνε ακόμα και δεν έχουν κλείσει όλοι από τους Κινέζους) γιατί να πάρει κρυσταλλικό και να μην πάρει thin film, αν δεν έχει θέμα χώρου...

Αν γινόταν να κάνεις μονομερώς αύξηση της ισχύος να το συζητούσαμε για παραπάνω ισχύ σε πολυκρυσταλλικά κινέζικα τώρα που έχουν πέσει, αλλά από τη στιγμή που δεν γίνεται -αν είχα τα κεφάλαια- θα κοίταζα να μεγιστοποιήσω την αποδιδόμενη ενέργεια με βάση την αδειοδοτημένη εγκατεστημένη ισχύ.

 

Το αν τα ξήλωσαν κάποιοι κι εμένα τραβηγμένο μου φαίνεται, αλλά έχω γνωρίσει αρκετούς "μουρλούς" οπότε γιατί όχι;

Link to comment
Share on other sites

¨οσοι έχουν κάνει έργο με thin film μπορούν να κατανοήσουν τα κρυφά κόστη τα οποία υπάρχουν και τα βλέπεις στην πράξη.

το να ξήλωσε κάποιος πάνελ για να βάλει SF μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο και εμπορικά μέγα λάθος, δεν ξηλώνεις κάτι που δεν έχεις αποσβέσει ούτε στο 20% γιατί δεν είναι μόνο τα πάνελ, είναι καλωδιώσεις, προσθήκη βάσης (αν κάνει η υφιστάμενη και δεν θέλει απο την αρχή) και ίσως inverter (αν δεν κάνει ο υφιστάμενος) για να μην μακρυγορούμε εγκατάσταση απο την αρχή, έχει κάπου όλο αυτό λογική?

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τον Titan αλλα δεν μπορείς να κανεις τέτοια διαφήμιση, k ειδικά σε forum μηχανικών.

Τα πλεονεκτήματα τον thin film τα γνωρίζουμε, καθώς k τα μειονεκτήματα τους οποτε δεν μπορείς να προσπαθείς να πουλήσεις κάτι λέγοντας ότι τόσο ανωτερα που ξηλώνεις τα προηγούμενα.

κάθε διαφορετικό panel έχει χαρακτηριστικά ανάλογα με το υλικό που κατασκευάζεται k βάση της εταιρείας ποσο καλή ποιότητας υλικού k buffering κάνει, ως εκεί όμως, για νά βελτιώσεις ένα pc-si η a-si ,τότε μιλάμε se άλλη βάση

το επιχείρημα του style εμενα πολλοί "πελάτες μου" τα έχουν ξηλώσει, συγγνώμη αλλα δεν το δέχομαι προσωπικά.

Καλός η κακώς λέμε ότι είναι forum μηχανικών εδώ μέσα, οποτε όταν αναφερόμαστε σε τεχνολογίες ας τις κρίνουμε σε σωστά κριτήρια

 

γιατί ίσως το διαβάσουν κάποιοι k παρασυρθούν, έτσι βγαίνει το κακό όνομα σε κλάδους, όλα αρχίζουν από μια φήμη.

 

καταλαβαίνω ότι οι εποχές είναι δύσκολες αλλα ας προσπαθήσουμε εμείς να μην είμαστε όπως όλοι οι άλλοι

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, πέρα της τρέλας.... που τρελός=ακαταλόγιστο (άρα δεν έχει νόημα η κουβέντα), δεν γνωρίζω αν στα 10άρια επιτρέπεται η αλλαγή http://www.deddie.gr/Documents2/ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ/eidiko%20programma%20steges/Χρήσιμες%20Ερωτήσεις%20και%20Απαντήσειςγια%20τα%20ΦΒ%20στις%20Στέγες_14-01-2013.pdf παράγραφος 19, χωρίς να τροποποιήσει την ΣΥΜΒΑΣΗ.... άρα το 0,55€/Kwh ή 0,495€/Kwh...

 

 

"Γίνεται δεκτή η μεταβολή του τύπου ή και του κατασκευαστή των πλαισίων και των αντιστροφέων .... το αργότερο μέχρι την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης της σύνδεσης, χωρίς να απαιτείται τροποποίηση των Συμβάσεων Σύνδεσης και Συμψηφισμού ... δεν διαφοροποιείται η συνολική εγκατεστημένη ισχύς (kWp) του συστήματος πέραν του 3% .... "

Link to comment
Share on other sites

Titan τους τα δίνεις δωρεάν.... Γιατί μόνο τότε έχει νόημα αυτό που "έκαναν"... (δεν το έκαναν, αλλά κουβέντα να γίνεται..) Αλήθεια που τους βρίσκεις αυτούς τους τόσο μ@@@ς πελάτες???????

Εσύ που το ξέρεις ότι δεν έγινε ?

Τα στοιχεία του πελάτη είναι στη διαθεσή σου. ΕΑΝ ΤΟΛΜΑΣ πάρε τηλ και ρώτα εάν είναι ευχαριστημένος!

Επιπλέον μπορώ να σου δώσω το τηλ συνάδελφου μηχανικού που συζητάει το ίδιο με τους πελάτες του.

Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό.

Επιπλέον είσαι και κακοπροαίρετος, πρώτα ρώτα να μάθεις, μίλα με τον πελάτη και μετά κρίνε !

Μην ξεφτυλίζεται τον διάλογο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω κανει εγκατασταση με αμορφα και γενικως δεν εχω πρακτικη εμπειρια στο θεμα για να εχω αποψη.

 

Ομως Τιταν εγω θα τολμουσα να παρω τηλ αλλα δεν εχει νοημα. Αν εγω σου φερω εναν ευχαριστημενο πελατη τον οποιον "τον περιποιηται ο αραπης" για ποιο θεμα πρεπει να συζητησουμε? Ειναι επιχειρημα αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.