Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία χορήγησης Έγκρισης και Άδειας Δόμησης


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 212
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ,

Από ότι βλέπω έχεις πρόβλημα για το τι θα δει ο ελεγκτής στο υφιστάμενο.

Δεν ξέρω τι ''αλλαγές'' έχουν επέλθει στο υφιστάμενο κτίριο που δεν πρέπει να δει ο ελεγκτής αλλά σκέψου και τον συνδιασμό της ένταξης αυτών των αλλαγών στον Ν-4014 και στη συνέχεια ακολουθείς τις διαδικασίες του ν.4030 με λιγότερο άγχος. Υπόθεση κάνω, και το θέτω ως σκέψη σε συνδυασμό αυτών που αναφέρει ο συνάδελφος Kan62 παραπάνω.

 

ΥΓ, μαζί γράφαμε τώρα βλέπω τι έγραψες. Λοιπόν, θα πρέπει να τους πείσεις να κάνουν την ένταξη και να τους αναφέρεις τα πρόστιμα.

Οι αυθαιρεσίες είναι τα μπαλκόνια που εχουν μεγαλώσει σε μήκος και πλάτος , αλλά χωρίς να ξεπερνουν τα επιτρεπόμενα, μια αλλαγή στο περίγραμμα του κτιρίου και ενα αυθαίρετο κτίσμα για τον καυστήρα ...άσε κ έχω μπλέξει...

ο εκλειπών τα χε κανει ...μη πω πως...έβγαλε μια αδεια απλά να υπάρχει και εφάρμοσε τελείως διαφορετικό σχεδιο κ σε δόμηση κ σε ύψος....τους έλεγε "μη σας νοιαζει, εγώ ειμαι εδώ" κ τώρα πάω εγω κ τους λέω έχετε χ,ψ αυθαιρεσίες κ δε λενε να το καταλάβουν!!!!

Λένε τι σχέση έχει το υφιστάμενο, τόσα χρόνια είναι έτσι κλπ

 

Συμφωνώ με τον συνάδελφο @SIRADRAB,

και αναρωτιέμαι (δεν είμαι σίγουρος) μήπως ο λόγος :

 

φέρνει τον ελεγκτή άμεσα για την αλλαγή επιβλέποντος ;

Στην πολεοδομία δεν μας ειπαν κάτι...μας είπαν να κάνουμε αναθεώρηση για αλλαγη επιβλέποντος και τροποποίηση της μελέτης....

Edited by adamantia1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχω δίκιο (παρ. 7, άρθρου 6) :

 

Αν ο επιβλέπων μηχανικός απέχει χωρίς την παραπάνω δήλωση, η Υ.ΔΟΜ. μετά από αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα, μπορεί να προχωρήσει στην αντικατάστασή του, ύστερα από έλεγχο που διενεργείται από Ελεγκτή Δόμησης για την πιστοποίηση του σταδίου των εργασιών και καταβολής της αμοιβής. Στο διάστημα μέχρι τη χορήγηση της αναθεώρησης δεν εκτελούνται οικοδομικές εργασίες. Όταν συντρέχει λόγος διακοπής των οικοδομικών εργασιών η αρμόδια υπηρεσία δόμησης εκδίδει σήμα διακοπής εργασιών, το οποίο γνωστοποιείται αμέσως στην αρμόδια αστυνομική αρχή, η οποία το κοινοποιεί.

 

Εφόσον δεν υπάρχει επίβλεψη, γίνεται διακοπή και επανέναρξη μετά από έλεγχο ΕΔ.

Πρέπει να διαχωριστούν με νόμιμο τρόπο οι ευθύνες και οι αμοιβές των επιβλεπόντων.

Αν δεν κάνει την αίτηση ο κύριος, μπορεί να την κάνουν και οι νόμιμοι κληρονόμοι του θανόντος στους οποίους οφείλεται μέρος της αμοιβής επίβλεψης.

Επίσης κάθε ευθύνη και αβλεψία αποδίδεται στον εκλιπόντα και απαλλάσσεται ο νέος επιβλέπων.

Ο κύριος βέβαια δεν απαλλάσσεται, οπότε ... ας κοιτάξει (και αυτός) το συμφέρον του και ας εφαρμόσει τα νόμιμα ...

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Χμμμ..δηλαδή δεν τον γλιτώνουμε τον ελεκτή....εν τω μεταξύ στην πολεοδομία το γνωρίζανε για το θανατό του κ δεν έκαναν τίποτα...

Τώρα δεν γίνονται εργασίες, το πρόβλημα ειναι ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί μια προσθήκη που δεν έχει καμία σχέση με την΄άδεια...οτι να ναι...

Εν τω μεταξύ οταν του είπα για τον ελεκτή δόμησης άργησε να ωρύεται κ να λέει "Τόσα χρόνια δεν έχει έρθει κανένας εδω πέρα κ "ας έρθει" "κ τέτοια :shock: :roll:

εντιτ:εχει εξοφληθεί η αμοιβή του, μέσω Εθνικής αλλά δεν είχε κόψει ΑΠΥ

Edited by adamantia1
Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα προβλήματα λύνονται με μια απλή αναθεώρηση της έγκρισης ή της άδειας δόμησης.

 

Αν υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις από την μελέτη, αρκεί να κάνετε μια αναθεώρηση με τα υφιστάμενα σχέδια πριν έρθει ο ελεγκτής δόμησης, εφόσον βέβαια δεν είναι παράνομες οι αποκλίσεις. Τώρα που δεν υπάρχουν ελάχιστες αμοιβές δεν είναι μεγάλο το κόστος για την αναθεώρηση, απλά χρεώνετε στον πελάτη τον κόπο σας, χωρίς τα κερατιάτικα που είχαμε.

 

Ο ελεγκτής δόμησης θα ελέγξει με βάση τα τελευταία σχέδια που έχετε καταθέσει.

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Θέλω να κατασκευάσω ένα τοιχείο αντιστήριξης ύψους 1.00 μ. μέσα σε οικόπεδο με κλιση, λόγω κατάρρευσης του υπάρχοντος κατασκευασμένου με τσιμεντόλιθους, κατα τις τελευταίες νεροποντές. Η εργασία δεν περιλαμβάνεται στις εγασίες υπό προειδοποίηση οπότε απαιτείται οικοδ. άδεια.Στο οικόπεδο υφίσταται κτίριο με αδειες του 1970 και 1983.

Για την έκδοση της άδειας η πολεοδομία μου ζήτησε εκτός των άλλων τοπογραφικό ΕΓΣΑ και διάγραμμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές, δηλ. και με τις όψεις του υπάρχοντος κτιρίου και το τρισδιάστατο!

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα σύμφωνα με τον νόμο μου είπαν. Αν είναι έτσι, νομίζω ότι έχουμε φθάσει σε επίπεδα παραλογισμο.

Σε ερώτηση στο τμημα επικινδύνων μου απάντησαν,οτι με έκθεση επικινδύνου απλα με υποχρεώνουν να το φτιάξω εκδίδοντας άδεια.

ipb.global.registerReputation( 'rep_post_549953', { domLikeStripId: 'like_post_549953', app: 'forums', type: 'pid', typeid: '549953' }, parseInt('0') );

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να σχολιάσω τον παραλογισμό που λες και συμφωνώ, να σου πω για το 3διάστατο, ότι είναι αυτό για το οποίο αιτούμαστε και όχι τα υφιστάμενα

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να σχολιάσω τον παραλογισμό που λες και συμφωνώ, να σου πω για το 3διάστατο, ότι είναι αυτό για το οποίο αιτούμαστε και όχι τα υφιστάμενα

 

Εννοείς το τρισδιάστατο του εδάφους και τις όψεις του τοιχείου ? Γιατί στην πολεοδομία δεν μου είπαν κάτι τέτοιο. Αυτό θα είχε κάποια λογική.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.