Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμψηφισμός παλαιοτέρων πρόστιμων


Recommended Posts

Ναι, μπορεί να δηλώσει μόνο το παράβολο, γιατί είναι πληρωμένο κι εφόσον αφορά τον ίδιο ΗΧ.

 

Αν με τον 3843 είχε πληρώσει πχ. 5000 και τώρα αφαιρώντας τα 1000 του παραβόλου του μένουν 2500, με τον συμψηφισμό έχει πληρώσει παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποια επιστροφή ή απλώς συμψηφίζονται και ότι πλήρωσε πλήρωσε;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 109
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει επιστροφή το λέει ξεκάθαρα.Επιστροφή υπάρχει αν πληρώθηκαν παραπάνω κατά λάθος ή λόγω διαφορετικών τιμών (ας πούμε Τιμη ζώνης που άλλαξε σε μικρότερη) με τον 4014

Link to comment
Share on other sites

ε και πολυ καλα δεν θα το ελεγα...θα μπορουσες να γλιτώσεις και τα 1000 εξτρα που εδωσες αν καταλαβα καλα.. για τα υπολοιπα οκ

 

 

για τα υπολοιπα οκ τι σημαινει; οτι ειναι ενταξει και ας δειχνει ανεξοφλητη; αυτα που εγραψαν επαρκουν;

Link to comment
Share on other sites

ναι σε ολους ανεξοφλητη δειχνει, δεν υπαρχει πρόβλημα και αυτα που έγραψες επαρκόυν..οι περισσότεροι αυτά γράφουμε..

Link to comment
Share on other sites

Σε μία περίπτωση ακινητου είχε γίνει υπαγωγή στον 3843/2010 για αλλαγή χρησης υπογείου και σοφίτας και είναι περαιωμένο.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχουν και αυθαιρεσίες που θα ενταχθούν στον 4014/2011. Το πρόστιμο των αλλαγών χρήσεων και των επιπλέον αυθαιρεσιων είναι μικρότερο από το πρόστιμο που πληρώθηκε στον 3843.

α)Αν γίνει συμψηφισμός προστίμων τα επιπλέον πρόστιμα θα καλυφθουν από τα ήδη πληρωμένα των αλλαγών χρήσων του 3843 και θα πληρωθει μόνο τό παράβολο του 4014/2011?

β) Η εισαγωγή των παλαιότερων προστίμων σε ποια φάση πραγματοποιείται? Κάνω αρχική υπαγωγή, πληρώνεται το παράβολο, στη συνέχεια επιλέγω τη μορφή του σχήματος πληρωμής (δόσεις η΄εφάπαξ) πατάω υπαγωγή και στη συνέχεια εισάγω τα παλαιότερα πρόστιμα οποιαδήποτε στιγμή πριν την οριστική υπαγωγή? ή η εισαγή των παλαι'ότερων προστίμων πρέπει να γίνει πριν την επιλογή του σχήματος των πληρωμών (δόσεις ή εφάπαξ) ?

Link to comment
Share on other sites

α) ναι

β)

Κάνω αρχική υπαγωγή, πληρώνεται το παράβολο, στη συνέχεια επιλέγω τη μορφή του σχήματος πληρωμής (δόσεις η΄εφάπαξ) πατάω υπαγωγή και στη συνέχεια εισάγω τα παλαιότερα πρόστιμα

 

όπως τα λες εδω .Οχι ομως οποιαδήποτε στιγμή αλλά αμέσως μετά την προσωρινή για να σου βγάλει το σωστό υπόλοιπο πρόστιμο, αν υπάρχει.
Link to comment
Share on other sites

αυτό που αναρωτιέμαι είναι το εξής.

Επειδή πρέπει να γίνει η υπαγωγή άμεσα, λόγω του ότι λήγει η προθεσμία την παρασκευή και δεν ξέρω αν θα παρει παράταση, μπορεί να μπει σε προσωρινή υπαγωγή, να επιλέξω το σχήμα πληρωμής (εφαπαξ ή δόσεις) και να πατησω υποβλή και μέσα στο μήνα που είναι η διορία για την πληρωμή της 1ης δόσης ή του εφάπαξ να δω τι παίζει με τα παλιότερα πρόστιμα , να εισάγω τις αυθαιρεσίες από τον 3843/2010 με τα προστιμά τους και να επαναπροσδιορίζω το πρόστιμο?

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια και μπορείς να το κάνεις. Εκεί που διαφωνώ όμως είναι στο εξής. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατά τη γνώμη μου χρήματα που έχεις ήδη πληρώσει με το Ν3843/2010 για να πληρώσεις άλλες παραβάσεις του Ν4014/2011. Αυτό νομίζω δεν το λέει πουθενά ο νόμος και οι εγκύκλιοι.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ έχω μια αμφιβολία για αυτό . (η δεν πρέπει να έχω?)

Στην περιπτωσή μου λοιπόν, που η υπαγωγή στον 3843/2010 είναι περαιωμένη έχει νόημα να τα επανεισάγω στον 4014/2011 ? Έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να επιστραφούν χρήματα στον ιδιοκτήτη από το περαιωμένο πρόστιμο του 3843/2010.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.