Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενσταση κατά δήλωσης του Ν. 4014/11


Recommended Posts

αυτό thalia είναι μία εκδοχή που λες, και είναι κατά την γνώμη μου δεκτή, αλλά δεν ξέρω αν περιγράφεται σε εγκύκλιο ή ερμηνευτική κλπ

Link to comment
Share on other sites

architect_duth δεν γνώριζε ότι η κατασκευή έγινε το 2000. Δεν φτάνει όμως απλά να κάνουμε ότι λέει ο πελάτης. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχε ζητήσει τα χαρτιά από το κτηματολόγιο, εφόσον υπήρχαν, οπότε και θα είχε δει ότι δεν ήταν σίγουρα το 2010. Φταίει ο ιδιοκτήτης που δεν έδωσε τα χαρτιά της αρχικής αυτοψίας από αστυνομία και πολεοδομία του 2010, αλλά ψάχνοντας βρήκα ότι το αυθαίρετο δεν φαίνεται ούτε και στο γεωγραφικό εντοπισμό μέσα στο σύστημα του ΤΕΕ. Οπότε ήταν παράλειψη του συνάδελφου, η οποία όμως ευτυχώς διορθώνεται. Γι αυτό προσοχή στο τι δηλώνουμε για να μην μας κυνηγάνε μετά!

 

thalia, όταν πράγματι οι συνιδιοκτήτες συμφωνούν και δέχονται ότι το αυθαίρετο είναι του ενός, τότε σαφώς δηλώνουμε 100% ιδιοκτησία. Σε αυτήν την περίπτωση όμως είχαν κάνει καταγγελίες, πήγε εκεί αστυνομία, Πολεοδομία, έγινε μέχρι και εισαγγελική παρέμβαση. Ο μηχανικός πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά το 100% που έβαλε.

 

Όπως και να έχει πιστεύω ότι κακώς ο νόμος επιτρέπει την τακτοποίηση χωρίς τη συναίνεση των συνιδιοκτητών, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν προστατεύεται αυτός που ήταν εξ αρχής νόμιμος. Αλλά όπως μου είπαν και στο ΤΕΕ: τι να κάνουμε, η ζωή είναι δύσκολη.

Link to comment
Share on other sites

Πώς είναι δυνατόν να μη φαίνεται τίποτα στο γεωγραφικό εντοπισμό; Αφού- αν κατάλαβα καλά- υπήρχε ήδη κτίσμα εφόσον το αυθαίρετο κατασκευάστηκε στον 'αέρα' μιας οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται η οικοδομή, δεν φαίνεται το αυθαίρετο.

 

Το είπα διότι εφόσον αυτός που έκανε την παρανομία είπε ότι έγινε το 2000 θα έπρεπε να φαίνεται λογικά. Ο μηχανικός δεν θα έπρεπε να ρωτήσει μήπως χτίστηκε αργότερα?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μήπως έχουμε κάποιο νεώτερο στην υπόθεση?

 

Αντιμετωπίζω και εγώ μια παρόμοια υπόθεση οπου έχει γίνει ψευδής δήλωση όσον αφορά το χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου. Συγκεκριμένα κατασκευάστηκε 1/2012 άρα δεν δικαιούται να υπαχθεί, ωστόσο κάποιος συνάδελρος θεώρησε πως μπορεί να το ρυθμίσει. Το αυθαίρετο κατασκευάστηκε ώστε να στερήσει την πρόσβαση στην όμμορη ιδιοκτησία.

Ο ιδιοκτήτης της όμμορης που θίγεται θέλει να προσβάλει-καταγγείλει την υπαγωγή.

Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία (ηλεκτρονική αίτηση ή αίτηση στην πολεοδομία ή οτιδήποτε άλλο) που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πλήν της δικηγορικής παρέμβασης ??  

 

-σημειώνω πως η πολεοδομία απαντάει στον όμορο οτι απο τη στιγμή που έχει υπαχθεί στο 4014 το αυθαίρετο δεν μπορεί να κάνει κάτι!!!!!!-

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή πολλοί δήλωναν ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε και σίγουρα τώρα σιγά-σιγά όλα θα βγαίνουν στην επιφάνεια...

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον ως θέμα και πρέπει να το παρακολουθούμε.....

θα κριθεί πολύ εύκολα πάντως "αντισυνταγματική" η συγκεκριμένη υπαγωγή και θα εκπέσει της ρύθμισης 4014 με προσφυγή στο ΣΤΕ αφού βεβαίως εκδοθεί η αναμενόμενη απόφασή του.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Για το χρόνο κατασκευής η ένσταση γίνεται στο ΣΥΠΟΘΑ (νομίζω το λέει κάποιο έγγραφο του ΥΠΕΚΑ)

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=778&sni[1155]=2135&language=el-GR

Edited by anton64
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.