Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενσταση κατά δήλωσης του Ν. 4014/11


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Ένας πελάτης είναι συγκύριος στον αέρα μιας οικοδομής μαζί με άλλους 2. Ένας από αυτούς έχτισε αυθαίρετα ένα διαμέρισμα το 2010. Οι υπόλοιποι δεν συμφωνούσαν και έκαναν καταγγελία στην Πολεοδομία. Πήγε η αστυνομία, έγινε και αυτοψία από την Πολεοδομία, από την οποία προέκυψε και ένα μεγάλο πρόστιμο. Ο συγκύριος που έκανε την παρανομία έκανε δήλωση του Ν.4014/11. Το άρθρο 24 παρ. 2 λέει ότι δεν είναι απαραίτητη η συναίνεση των συνιδιοκτητών. Οπότε ο πελάτης μου δεν μπορεί να κάνει τίποτα?

 

Το άλλο θέμα είναι ότι στη δήλωση φαίνεται κατά 100% ιδιοκτήτης μόνο ο ένας και όχι και οι 3, ενώ ως χρόνος κατασκευής φαίνεται το 2000 και όχι το 2010. Στις φωτογραφίες του κτηματολογίου που είναι το 2009 φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχει χτιστεί ακόμη το αυθαίρετο. Μπορούν να κάνουν κάτι οι άλλοι 2 συνιδιοκτήτες?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και μπορούν οι πελάτες σου επέμβουν. Πρόκειται περί αναληθούς δήλωσης.

Εσύ δεν εμπλέκεσαι πουθενά, καθώς είναι θέμα νομικό πλέον. Αγωγή κλπ. Ενδεχομένως και καταγγελία στην πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

dedizo , επειδή το θέμα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον , ιδίως ως προς τις ευθύνες (αν υπάρχουν) των εμπλεκομένων μηχανικών , θα παρακαλούσα αν ο χρόνος σου το επιτρέπει να μας κάνεις που και που μια ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Link to comment
Share on other sites

Από περιφερειακό ΤΕΕ στο οποίο ρώτησα για την υπόθεση μου είπαν ότι δεν ασχολούνται και ότι μόνο δικαστικά θα μπορούσε να λυθεί.

 

Έχει γίνει και άλλη γραπτή ερώτηση στο ΤΕΕ στην Αθήνα αλλά περιμένουμε απάντηση εδώ και 3 μήνες.

 

Επειδή δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στο συνάδελφο που έκανε τη δήλωση, πρότεινα στον πελάτη μου να τον ειδοποιήσουμε ώστε είτε να διορθώσει τα λάθη είτε και να ακυρώσει τη δήλωση. Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα από τα δύο.

 

Άλλοι συνάδελφοι μου είπαν ότι αν ο μηχανικός έχει υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ότι τα στοιχεία που δηλώνει είναι αληθή και ότι έχει ενημερώσει τους συνιδιοκτήτες οι οποίοι συμφωνούν με την τακτοποίηση τότε ο μηχανικός δεν έχει πρόβλημα. Συμφωνώ ότι όσο η δήλωση βρίσκεται σε προσωρινή υποβολή δεν υπάρχει πρόβλημα, στη συνέχεια όμως δεν θα πρέπει ο μηχανικός να υποβάλλει και αποδεικτικά για το χρόνο ολοκλήρωσης της κατασκευής? Τότε θα έβλεπε ο μηχανικός ότι ο χρόνος που δήλωσε δεν είναι σωστός, θα έκανε διόρθωση και όλα οκ. Αν όμως δεν τα διορθώσει θα έχει πρόβλημα και ο ίδιος.

 

Μέχρι στιγμής αυτά. Θα ενημερώσω αν έχω κάτι νεώτερο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, μιας που είναι και των ημερών, ενημέρωσέ μας και περί της δήλωσης του μηχανικού ότι είναι κατασκευή του 2000. Τον ρώτησες αν ξέρει ότι είναι του 2010? Τι σου απάντησε?

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να στραφεί κανείς κατά του ιδοκτήτη για την ψευδή δήλωση οχι μόνο του χρόνου κατασκευής αλλά και για τα ποσοστά συν/σίας.

 

...........................................................................

καλά να πάθουν που κάναν ψευδείς δηλώσεις

Link to comment
Share on other sites

 

Το άλλο θέμα είναι ότι στη δήλωση φαίνεται κατά 100% ιδιοκτήτης μόνο ο ένας και όχι και οι 3,

 

 

Θεωρώ οτι σωστά φαίνεται μόνο ο ένας γιατί αυτός είναι ο ιδιοκτήτητης του αυθαιρέτου. Στην τεχνική έκθεση θα έπρεπε να εμφαίζοντια και οι υπόλοιποι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.