Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισαγωγή σε δεύτερη πολυτεχνική σχολή


manosx

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται κάποιος που έχει πτυχίο μηχανικού να εισαχτεί σε δεύτερη πολυτεχνική σχολή με μεγαλύτερη βάση . Αν ναι τι εξετάσεις πρέπει να δώσει και πόσο εύκολα κάποιος τις περνά καθώς και σε ποιο έτος θα μπει? Επίσης άκουσα ότι μπορεί κάποιος να μπει στο πρώτο έτος χωρείς εξετάσεις αυτό ισχύει ?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς με κατακτήριες όπως και οι υπόλοιποι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ .(Σε κάποια τμήματα παλιότερα ίσχυε και κατάταξη με βαθμό πτυχίου αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει ακόμα αυτό , πιθανότατα όχι )Αυτό που γλιτώνεις σε περίπτωση κυρίως που η σχολή είναι παρόμοιου γνωστικού αντικειμένου είναι οτι μπαίνεις σε μεγαλύτερο εξάμηνο (πχ 3ο ή 5ο )

Καλύτερα επικοινώνησε με την γραμματεία της σχολής που σε ενδιαφέρει καθώς τα πράγματα διαφέρουν από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο

Link to comment
Share on other sites

Διαβασα στο διαδικτυο οτι μπορω να μπω με πτυχειο πολιτικου μηχανικου στο 5ο εξαμηνο. Η ερωτιση μου ειναι αν θα εχω περασμενα τα μαθηματα του 1 και 2 ετους μετα τις εξετασεις η θα τα χρωσταω?

Link to comment
Share on other sites

manosx στο 5 εξάμηνο απ όσο ξέρω μπαίνεις μόνο στο ΑΠΘ και χρωστάς κάποια μαθήματα από τα υπόλοιπα!!Ενω στης Πάτρας μπαίνεις με εξετάσεις στο 3 εξάμηνο και δεν χρωστάς καθόλου από το πρώτο έτος!!Στο λέω γιατί τα έχω ψάξει και εγώ!!

Link to comment
Share on other sites

Παντως εγω δεν εχω πει κατι συγκεκριμενο. Δεν εχω πει καν ποια σχολη με ενδιαφερει. Εγω κανω ερωτισεις απλα και δεν εχω καμια απολυτος γνωση για τον αν χρωστας η οχι μαθηματα.

Αλλα το θεμα ειναι αν εχεις περασμενα τα μαθηματα. Αν δεν τα εχεις και στο 9ο να περασεις ειναι δωρον αδωρον.Οσο για τα αλλα που ειπα =>

prokiriksi_123.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hθελα να ρωτήσω κάτι. Εάν δώσω κατατακτήριες στους Τοπογράφους ΑΠΘ, θα πάω στο πρώτο έτος; Θα πάω στο πρώτο έτος και θα αναγνωριστούν τα όμοια μαθήματα ή πάω στο 3ο ή 5ο εξάμηνο και χρωστάω κάποια μαθήματα;

 

Παρακάτω παραθέτω την ανακοίνωση:

http://www.topo.auth.gr/greek/NEWS/doc/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A3_2009_%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%9C-%CE%91%CE%A0%CE%98.doc

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα παιδιά.

Πλησιάζει η στιγμή που θα πάρω στα 23 μου το πρώτο πτυχίο που είναι των ΗΜΜΥ ΕΜΠ. Οπότε άρχισα είδη να σκέφτομαι τι θα κάνω μετά. Έχω καταλήξει ότι θα συνεχίσω σε άλλη σχολή του ΕΜΠ και συγκεκριμένα στις εξής 3 επιλογές (αλφαβητικά):

1) Μηχανολόγων

2) Ναυπηγών

3) Πολιτικών

Ο λόγος είναι καθαρά προσωπικός και αφορά την επιλογή μου για εύρος γνώσεων και όχι ειδίκευση που είναι η επιλογή των περισσότερων συνάδελφων.

Δεν άργησα να απορρίψω τους μηχανολόγους, για διάφορους λόγους, αλλά ο βασικότερος ήταν ότι δεν μου άρεσε το αντικείμενο.

Οπότε τελικά έχουμε τις επιλογές ή Ναυπηγούς ή Πολιτικούς.

Καταρχάς και οι δύο σχολές μου αρέσουν πάρα πολύ, σε βαθμό που δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια περισσότερο (προς το παρών).

Θέλω, λοιπόν να ρωτήσω εσάς τους έμπειρους συνάδελφους μηχανικούς τι μου προτείνετε;

Συγκεκριμένα αν μπορείτε απαντήστε μου στις παρακάτω επιλογές:

1) Από άποψη εύρους γνώσεων και άνοιγμα μυαλού (που είναι το βασικότερο προσωπικό κριτήριο), ποιος συνδυασμός είναι καλύτερος (ΗΜΜΥ & ΝΜΜ) ή (ΗΜΜΥ & ΠΜ);

2) Από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης για τα ελληνικά (ή και τα παγκόσμια) δεδομένα ποιος συνδυασμός είναι καλύτερος;

α) Ειδικά για τον συνδυασμό ΗΜΜΥ & ΠΜ, θα είμαι καλά στην εξ' ολοκλήρου μελέτη ενός οικισμού (εδώ θα προτιμούσα την γνώμη ενός Πολιτικού Μηχανικού);

β) Ειδικά για τον συνδυασμό ΗΜΜΥ & ΝΜΜ, αυτή την εποχή αποδίδει; Πως βλέπεται την προοπτική σε περίπου 5 χρόνια των ηλεκτροκίνητων πλοίων; Μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σχεδιάσει να βγάλουν στην αγορά το 2012 το πρώτα σοβαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (δεν ξέρω αν επιτρέπεται η διαφήμιση, αλλιώς θα έβαζα). Οπότε δεν θα αργήσει η μετάβαση των πλοίων στην ηλεκτροκίνηση (έχω δίκιο ή λάθος λογική; ). Άρα θα αξίζει ο συνδυασμός (εδώ θα προτιμούσα την γνώμη ενός Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού);

 

Και στις δύο σχολές αν μπω με κατατακτήριες θα μπω 5 εξάμηνο και θα πάρω απαλλαγή για τα μαθήματα που έχω διδαχθεί σαν ΗΜΜΥ. Αν μπω με πανελλήνιες (σε περίπτωση αποτυχίας κατατακτήριων), ξέρετε αν θα πάρω πάλι απαλλαγή σε αυτά τα μαθήματα; Εντάξει και να μην πάρω δεν με πειράζει αφού αυτά τα μαθήματα τα έχω και δεν έχω άγχος για το πότε θα τελειώσω (αρκεί βέβαια να μην διαγραφώ σύμφωνα με τον νέο νόμο).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. (Ειδικά για την τελευταία παράγραφο θα προτιμήσω απαντήσεις με επίσημα link και όχι μου είπε ο φίλος της γκόμενας του φίλου μου, ότι δεν γίνεται).

Link to comment
Share on other sites

Οποιο και να διαλέξεις είναι εξίσου καλό.

Να ξέρεις οτι οι Ναυπηγοί έχουν μεγάλη συνάφεια με τους Μηχανολόγους, ενω οι Πολιτικοί είναι απλά το κράτος..........

Σιγουρα αν διαλέξεις Πολιτικούς δεν φτιαχνεις απλά τον οικισμό αλλα και ολόκληρη πόλη....

Όσο για τα ηλεκτρικα πλοία...αστο καλύτερο...εδω περιμένουμε ακόμη τα ηλεκτρικα αυτοκίνητα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.