Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Λέγοντας boiler μάλλον εννοείς τοπικό θερμοσίφωνα σε κάθε διαμέρισμα στο πατάρι ή στο χωρο του WC ...  ή  υπάρχουν boiler στο χωρο του λεβητοστασίου τόσα όσα είναι και τα διαμερισμάτα ?

 

Πέρα απ΄αυτό, ανεξάρτητα το τι και που υπάρχουν, υπολόγισε κατ΄εκτίμηση 1 boiler (θερμοσίφωνα) για κάθε διαμέρισμα με 4 KW το κάθε ένα και πρόσθεσε τα στην ονομαστική θερμική ισχύ του λέβητα για να έχεις την ολική θερμική ισχύ του λέβητα, αν και νομίζω οτι η ονομαστική θερμική ισχύ του λέβητα (αυτο που γράφει το ταμπελάκι) καλύπτει στο σύνολο του κτηρίου στη θέρμανση και παραγωγή ΖΝΧ

Δηλαδη θες να πεις πως αν υπαρχουν 20 διαμερισματα με 20 μπιολερ στο παταρι, θα πρεπει να προσθεσει αλλα 80kW στην υπερδιαστασιολογηση?

Δεν παιζει....

 

Υπολογισε, καλε μου ανθρωπε, την ημερησια καταναλωση βασει Υ/Δ στο συνολο της οικοδομης, βαλτα στον τυπο και βγαλε την καταναλωση για νερο.

Δεν ειναι εξωπραγματικο το νουμερο αυτο για ΖΝΧ, τετοια ταξη μεγεθους περιπου μου βγαινει κι εμενα, αναλογα με τον ογκο του κτηριου βεβαια.

 

Προχωρα

Link to comment
Share on other sites

Συντελεστες σκιασης μηδεν θα βαλουμε ΜΟΝΟΝ οταν ειναι προς ΜΘΧ

Ειδικα για οριζοντιες επιφανειες σε επαφη με αερα, εχουμε ελαχιστη τιμη το 0,3

 

Προσωπικα θα αγνοουσα την ελλειψη κουφωματων, μιλαμε για διαμερισμα ημιτελες που εχει χρηση κατοικιας και ανα πασα ωρα και στιγμη δυναται να κατοικηθει.

Αδιαβατικη η πλακα και μονο τα τμηματα των εξωστων που ειναι ακαλυπτα, αν εχουμε ρετιρε, σε επαφη με εξωτερικο αερα.

 

Οι προδιαγραφες του χωρου ειναι για κατοικια, δε μας ενδιαφερει αν ΤΩΡΑ δεν εχει κουφωματα και εχει επικοινωνια αερα, για τη 10ετη ισχυ του ΠΕΑ (νομιζω αρθηκε αυτο, right?) πανω θα ειναι ηδη κατοικια.

 

Αποψη μου, αλλα βασει των οσων εχω ακουσει και μαθει απο την επικοινωνια μου με μηχανικους της ΕΥΕΠΕΝ, ο κανονας αυτος ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Συντελεστες σκιασης μηδεν θα βαλουμε ΜΟΝΟΝ οταν ειναι προς ΜΘΧ

 

 

Συγνώμη αλλά αυτό είναι 100% υποχρεωτικό; Το λέει κάποια ΤΟΤΕΕ; Γιατί δεν μπορεί πχ ένας τοίχος κατοικίας που βλέπει σε κλιμακοστάσιο (ΜΘΧ) να ηλιάζεται ελαφρώς από τα ανοίγματα του κλιμακοστασίου; 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως ο Αριστείδης εννοεί πως του φαίνονται λίγα τα 4,25 [kW] για το σύνολο της πολυκατοικίας.

 



κάτι λάθος υπάρχει σε αυτόν τον τύπο ή εγώ δε κάνω κάτι καλά...

 

με Vd = 2700lt/day (για το σύνολο της πολυκατοικίας μου)

 

βρίσκω Qd = 102 kwh/day, ήτοι 4,25 kW :confused:  :confused:  :confused:

 

Με βάση τη σχέση 4.10 της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010, η θερμική ισχύς P ενός (τοπικού λέει η ΤΟΤΕΕ) θερμαντήρα παραγωγής Ζ.Ν.Χ., συνήθως υπολογίζεται για μέσο χρόνο απόδοσης της συνολικής ημερήσια θερμικής ενέργειας σε 5 ώρες, οπότε:

PnΖΝΧ = Qd / 5 = 102 [kWh/day] / 5 [hours/day] = 20,4 [kW]. Μάλλον πιο ρεαλιστικό νούμερο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.

Inzaghi αρχικά για την υπόθεση του ημιτελές διαμερίσματος είχα την άποψη του Panos με την λογική πως βάζω αυτό που βλέπω κατά την επιθεώρηση και όχι το τι θα γίνει μετά απο καιρό,αλλά βλέποντας το πόσο μου κατεβάζει την κατηγορία του διαμερίσμτος αρχίζω να το ξανασκέφτομαι και τείνω προς την άποψή σου.

Link to comment
Share on other sites

δε θεωρώ ούτε τα 20 kW ρεαλιστικό νούμερο για 31~32 υπνοδωμάτια, τη στιγμή που βλέπω αυτό:

 

 

39437421.png

 

 

ήτοι η κατανάλωση μου για ΖΝΧ είναι ακριβώς όμοια με την κατανάλωση για θέρμανση (5000 kwh ετησίως, ή 13,7 kwh ημερησίως)

Link to comment
Share on other sites

Αν το παραπάνω διαμέρισμα δεν είναι αποπερατωμένο, εγώ θα τραβούσα φωτογραφίες και θα έβαζα την οροφή σε επαφή με αυτό που είναι εκείνη τη στιγμή στην πραγματικότητα δηλ. σε επαφή με εξωτερικό αέρα.

 

Αν τώρα έχει αποπερατωθεί και απλώς δεν κατοικείται εκείνη τη στιγμή, θα θεωρηθεί θερμαινόμενος χώρος. Μέχρι όμως τότε θα είναι <<γιαπί>>. Και τα γιαπιά δεν είναι θερμαινόμενοι χώροι.

 

Το πότε θα κλείσει και αν θα κλείσει δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να κάνουμε μελλοντική προβολή και να θεωρηθεί τεκμηριωμένη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ αλλά σε καινούργια οικοδομή (10ετίας) με κουφώματα αλουμονίου διπλά 12 mm, αν του το πάς το ΠΕΑ Η θα πεί ότι κάτι δεν πάει καλά και άντε να καταλάβει ο ιδιοκτήτης πως η οροφή είναι πως εξωτερικό αέρα! Εδώ όταν μετρούσα και έκανα αποτύπωση του φαινόταν περίεργο, γιατί όπως είπες κάποιος άλλος επιθεωρητής του έκανε επιθεώρηση σε άλλο διαμέρισμα και δεν πάτησε καθόλου, μόνο τα σχέδια του έδωσε!!! Οπότε βγάλε συμπέρασμα...

Και αν το θεωρήσουμε σε επαφή με εξωτ. αέρα τι U θα έπαιρνες?

Link to comment
Share on other sites

Αν το παραπάνω διαμέρισμα δεν είναι αποπερατωμένο, εγώ θα τραβούσα φωτογραφίες και θα έβαζα την οροφή σε επαφή με αυτό που είναι εκείνη τη στιγμή στην πραγματικότητα δηλ. σε επαφή με εξωτερικό αέρα.

 

Συμφωνώ απόλυτα με hkamp

 

Αλλωστε είναι η πραγματική κατάσταση αυτή τη στιγμή και για να είσαι καλυμμένος παίρνεις και 2-3 φωτό της υπάρχουσας κατάστασης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.