Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Τελικα περασε η απαιτηση της Συμβολαιογραφου.

Ζητησε εκδοση νεου ΠΕΑ γιατι δεν συνεπιπταν τα μ2 του συμβολαιου με αυτα του ΠΕΑ  (αντι για πχ. 105 στα συμβολαια το ΠΕΑ ελεγε 100)

Δεν δεχτηκε τις εγκυκλιους υποστηριζοντας οτι δεν γινεται πουθενα ΣΑΦΕΣ 100% οτι ο Συμβολαιογραφος δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ υποχρεωση να ασχοληθει με τιποτ'αλλο εκτος απο την εγκυροτητα του ΠΕΑ (στοιχεια μηχανικου, κωδικος ασφαλειας κλπ.)

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που η σοφίτα είναι ημιτελής (χωρίς κουφώματα) δεν αποτελεί θ.χ. (η οροφή του Α' ορόφου θα θεωρηθεί σε επαφή με αέρα και συντ. σκίασης 0) 

Συνεπώς, στο πρόγραμμα θα μπει μόνο ο Α' όροφος. Η αποδοχή σε καλύπτει. 

αλλωστε η σοφιτα ειναι ανεξαρτητος οροφος. οποτε στη θερμαινομενη επιφανει αθα βαλω το δοαμερισμα χωρισ το κλιμακοστασιο και συνολικη επιφάνεια?

Link to comment
Share on other sites

Μηπως θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος εμπειρος?

Σε ξενοδοχειο θερινης λειτουργιας, περιπου 3000 τμ, χωρις θερμανση, ψυξη, ΖΝΧ(δηλαδη οχι σε λειτουργια), ενω το κτιριο αναφορας εχει πρωτογενη ενεργεια ανα τελικη χρηση 225 kwh/τμ, το πραγματικο κτιριο εχει 75000.....(εκ των οποιων σχεδον ολο ειναι για ψυξη). Οτι αλλαγες κανω στα σεναρια, δηλαδη ηλιακους, ψυξη παντου κλπ το νουμερο ειναι κολλημενο περιπου εκει στις 75000. Τι κανω λαθος?

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Κάπου έχεις κάνει λάθος στα συστήματα... μήπως σε κάποιο β.α. ?

 

Σβήσε όλα τα δεδομένα στα συστήματα και δες που είσαι σε σχέση με το ΚΑ μόνο στο κέλυφος και τι απόλκιση έχεις... στη συνέχεια βάλε πάλι τα δεδομένα στα συστήματα και δες τα αποτελέσματα

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι σε διαμερισμα που στη συσταση εχει συμπεριληφθει και το κλιμακοστασιο επειδη εξυπηρετει μο αυτο το διαμερισμα, πρεπει να μελετησω ως μθχ το κλιμακοστασιο? ειναι απο τα πρωτα μου πιστοποιητικα .

Edited by stvxri
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία αν εξυπηρετεί 1 ή 5 διαμερίσματα...

 

Όχι δεν απαιτείται, οι ΜΘΧ περιγράφονται ΜΟΝΟ όταν εξετάζεις όλο το κτήριο και όχι τμήμα κτηρίου, είναι απο τις βασικές παραδοχές του ΚΕΝΑΚ

 

Πάρε τους τοίχους που εφάπτονται με το κλιμακοστάσιο με U/2 και είσαι OK

Link to comment
Share on other sites

dib σε ευχαριστω. το γνωριζω αυτο απλα επειδη ειναι για εξοικονομω και οι υπαλληλοι στις τραπεζες βλεπουν μονο αριθμους  δεν θελω να δημιουργηθει προβλημα εαν πχ το Ε9 λεει 100 τ.μ. και εγω στο πεα λεω μονο το διαμερισμα 95. λες να υπαρξει προβλημα?να το διευκρινισω στο παραρτημα 7?

 

λες οτι δεν απαιτειται σε τμημα κτιριου να μελεταμε μθχ. αρα δεν απαγορευεται κιολας . σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν απαγορεύεται, η παραδοχή γίνεται να μην χάνουμε τζάμπα χρόνο περνόντας πολλά δεδομένα που δεν λαμβανονται υπόψη στους υπολογισμούς

 

Τότε βάλε πχ 100τμ στη ''συνολική επιφανεια'' και στη ''θερμαινόμενη επιφάνεια'' 95τμ, ώστε να συμπίπτουν πάνω κάτω με τα τμ του Ε9

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω dib

ετσι και εκανα, εβγαλα τα συστηματα, ολα ηρθαν φυσιολογικα και αρχιζα να τα ξαναβαζω ενα-ενα. Βρηκα το προβλημα στον μηχανικο αερισμο αλλα δεν ξερω πως να το διορθωσω. Δεν εχει συστημα μηχανικου αερισμου και βαζω τα ελαχιστα 3κμ/τμ. Εχω 3000 τμ και παει το  F_c   παει στις 9000 κμ/τμ και εχω παλι τα ιδια. Καμμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.