Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

On 12/9/2014 at 11:14 ΠΜ, mixyak790 said:

Σε υπερυψωμενο ισογειο 90τ.μ θελω να βγαλω ΠΕΑ.ουσιαστικα ανεβαινω 7 σκαλια και μπαινω στο διαμερισμα....Απο κατω ειναι μπαζωμενο 1μ . ουτως ωστε να διαμορφωνονται και οι βεραντες του ισογειου ,ενω κατεβαινοντας αλλα 10 σκαλια (απ εξω) κατεβαινω σε λεβητοστασιο 8τ.μ.

ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΩ ΜΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 90Τ.Μ,

82 τ.μ σε επαφη με εδαφος και 8 τ.μ σε επαφη με ΜΘΧ(με την απλοποιητικη παραδοχη U=2.00/2=1.00W/m2*K)

ειμαι o.k?

επαναφέρω αυτό το παλαιό ερώτημα, γιατί έχω μπερδευτεί λίγο

σε υπερυψωμένο ισόγειο (διαμέρισμα, όχι μονοκατοικία), σαν τι δομικό στοιχείο περνάμε το δάπεδο ; 

Σαν πυλωτή με U 2.25 ;;; 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, λογικά παίρνεις την τιμή για δάπεδο επάνω από μθχ, το 2,25 για την πυλωτή σε ποιό σημείο των πινάκων είναι; Εκτός αν το έβγαλες με δικό σου υπολογισμό.

Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, Aristidis10 said:

Α πεα για εξοικονομω

...............

Γειά σου, γενικά τα τα R/U αφορούν το μονωτικό υλικό αλλά εσύ μετά θα πρέπει να υπολογίσεςι το νέο R/U λαμβάνοντας υπόψη και τα στρώματα δομικών υλικών που προυπάρχουν. Αν νομίζεις ότι έχει εφαρμοστεί η μελέτη θερμ/σης, τότε λαμβάνεις Umax όπως λες και πρέπει να προστεθεί και το +0,20 (γράφει ο σχετικός Πίνακας αναλυτικά πότε προσθέτουμε το +0,20). Ο τύπος (4.1) που αναφέρεις, αφορά το Pgen για υφιστάμενες μονάδες λέβητα-καυστήρα, για α.θ. έχει άλλους τύπους η ΤΟΤΕΕ.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

@akis73 στη σελίδα 66 της 20701-1/2017, λέει:

Παράθεση

Στην περίπτωση υπερυψωμένης πλάκας (σχήμα 3.1.), ακόμη και όταν ο υποκείμενος χώρος είναι πληρωμένος με έδαφος, αυτός λαμβάνεται ως κενός μη θερμαινόμενος χώρος και το κάτω όριο του ως πλάκα εδραζόμενη στο έδαφος με ονομαστικό συντελεστή θερμοπερατότητας U ίσο με 4,50 [W/(m 2 .K)]. Το δάπεδο μεταξύ της θερμικής ζώνης και του μη θερμαινόμενου χώρου αποτελεί διαχωριστική επιφάνεια και ο συντελεστής θερμοπερατότητάς του υπολογίζεται με τον τρόπο που περιγράφεται στην ενότητα 3.2.2.3. της παρούσας τεχνικής οδηγίας, βάσει της παραδοχής της γειτνίασής της με μη θερμαινόμενο χώρο.

Τώρα που το διαβάζω ξανά, ουσιαστικά νομίζω ότι ορίζεται ως δάπεδο (καρτέλα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ "σε επαφή με το έδαφος"), με U 2.25 (το μισό λόγω ΜΘΧ)

Edited by AristidisZ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 6/3/2018 at 9:52 ΜΜ, PERDA said:

οχι lenia μην ασχολεισαι..

 

παιδια το εκτιμωμενο αρχικο κοστος επενδυσης του ΠΕΑ παιζει κανενα ρολο?

Εκ παραδρομης δεν εβαλα σ ενα κελι την τιμη που δινει το εξ οικονομώ και βγαινει αλλο ποσο από το εντυπο των παρεμβάσεων.

Νομιζω πως δεν εχει θέμα αφου εκει βαζουμε ο,τι νομιζουμε στην τελικη από τις τιμές που αίζουν στην αγορά ασχετως του ποσού επιδότησης που πρέπει να ναι στο εντυπο παραμβασεων εντάξει.

Σωστα?

Καλησπέρα 

τέλικα παίζει καποιο  ρόλο το εκτιμώμενο κόστος στο πεα ; 
πρπει να ταυτίζεται με τον ποσό στο έντυπο παρεμβάσεων ; 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, AristidisZ said:

Τώρα που το διαβάζω ξανά, ουσιαστικά νομίζω ότι ορίζεται ως δάπεδο (καρτέλα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ "σε επαφή με το έδαφος"), με U 2.25 (το μισό λόγω ΜΘΧ)

Ομολογώ ότι δεν το θυμόμουν το συγκεκριμένο, αλλά και εγώ έτσι όπως το περιγράφεις εσύ θα το έκανα. Λογικά θα έχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

@AristidisZ το U=4,50 αναφέρεται στο δάπεδο του θεωρητικού μθχ και όχι στο δάπεδο της ζώνης. Οπότε το μισό 2,25 που λες δεν υπάρχει πουθενά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την προηγούμενη απαντηση.

Και κάτι άλλο στα πλαισια του εξοικονομω εχω μια ιδιοκτισία σε τελευταίο όροφοο πολυκατοικίας ενώνεται με εσωτερική σκάλα με δωμάτιο στο δώμα. Στο Ε9 και κτιματολογιο παρουσιάζονται 2 διαφορετικές ιδιοκτισιες. Στο συμβόλαιο λέει για 2 διαφορετικές ιδιοκτισίες που ενώνονται με εσωτερική σκάλα. Στην κάτοψη της πολεοδομίας στην κατοψη του δωμάτιο του δωματος φαίνεται η τρύπα της σκάλας, στην κάτοψη του διαμερίσματος δεν φαίνεται η σκάλα. Βγάζω 1 ΠΕΑ και για τα 2. ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα

Έχω να εκδωσω Π.Ε.Α σε Κτίριο με οικοδομική άδεια Κλινική και Η.Τ.Κ 

Αποτελείτε από Ισόγειο , Α' όροφο , Β' όροφο

Ο Α' και ο Β' δεν είναι πλέον σε λειτουργία ( και δεν πρόκειται να επανέλθει )

το Ισόγειο λειτουργεί σαν Ιατρείο εξεταστήριο

1) Σε αυτή την περίπτωση εκδίδουμε για όλο το κτίριο ? η(2)μόνο το ισόγειο και αναγράφουμε όλα τα τετραγωνικά στο Π.Ε.Α λειτουργικά και μη .

Επίσης χρήση βάζουμε Ιατρείου η ότι αναφέρει η οικοδομική άδεια δεδομένου ότι κάνουμε αυτοψία. 

Αν ακολουθήσω την περίπτωση ( 2 ) βάζω οροφή σε μη θερμαινόμενο χώρο

για το Ισόγειο ?

 

Ευχαριστώ .

 

Edited by Netrons
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, το 2) είναι κατά την άποψή μου λάθος γιατί είναι σαν να κάνεις την θεώρηση ότι έχεις τμήμα κτιρίου κάτι το οποίο δεν ισχύει σίγουρα. Οπότε θα εκδώσεις ΠΕΑ για όλο το κτίριο, το θέμα είναι ότι άσχετα που δεν γίνεται χρήση των άνω ορόφων, αν ο εγκαταστάσεις είναι ακόμα εκεί, μάλλον θα πρέπει να θεωρήσεις ως θ.χ. και αυτούς. Επίσης για τι τάξη μεγέθους μιλάμε για το σύνολο των χώρων γιατί ίσως χρειαστεί να χωρίσεις σε ζώνες (πχ. εξεταστήριο, χώροι αναμονής κοκ).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.