Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Πήρα σήμερα στην ΕΥΕΠΕΝ (η μάλλον στους ανθρώπους που διαχειρίζονται το Buildingcert, γιατί τα τηλέφωνα της ΕΥΕΠΕΝ έπαψαν να ισχύουν) και μου είπαν ότι θα βγεί ανακοίνωση άμεσα για το ζήτημα αυτό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, καλημέρα και καλή χρονιά.

Για δυόροφο κτίριο όπου στον α΄ όροφο διαμένει ο ιδιοκτήτης και όλο το ισόγειο έχει διαμορφωθεί σε γκαρσονιέρες, τις οποίες νοικιάζει, μου ζητήθηκε ΠΕΑ για τις γκαρσονιέρες. Τα Η/Μ και ΟΙΚ χαρακτηριστικά των γκαρσονιερών είναι ίδια. Οι είσοδοι όλων των γκαρσονιερών είναι αυτόνομη για την κάθεμία, από τον περιβάλλοντα χώρο. Θα κάνω ένα ΠΕΑ  ή τέσσερα?

Edited by iks
Link to comment
Share on other sites

Στην σύσταση οριζόντια ιδιοκτησίας (εάν υπάρχει) φαίνονται ως αυτόνομες ιδιοκτησίες?

Με το "ΟΙΚ χαρακτηριστικά" , τι εννοείς ?

Link to comment
Share on other sites

Ένα ένα μας τα λες :)

Αφού υπάρχει ρύθμιση 4178 θεωρώ πως εκδίδονται 4 διακριτά ΠΕΑ, ένα για κάθε γκαρσονιέρα.

Edited by yian
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί? Κατά την γνώμη μου, και διαβάζοντας πάλυ τον 4122 Αρθρο 2, παρ. 14, μπορώ να κάνω ΠΕΑ κτιριακής μονάδας, δηλ. στην προκειμένη περίπτωση ορόφου. Το οποίο μου φαίνεται και το πιο σωστό (άδικος κόπος να κάνω τέσσερα :mrgreen: ). Ολο το ισόγειο αποτελείται από τις γκαρσονιέρες.

Συγνώμη που τα λέω ένα ένα :smile: .

Πέραν αυτού, στον 4178 μπήκαν όλα μαζύ. Στην αρχική άδεια ήταν όλο το ισόγειο καταστήματα. Τώρα είναι 4 γκορσονιέρες, που ήδη έχουν ρυθμιστεί. Η απορία μου είναι απορία ΚΕΝΑΚ, δεν με ενδιαφέρει σαν επιθεωρητή το τι έχει κάνει  με Αδειοδοτήσεις κλπ. Ετσι δεν είναι?

Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Αφού και το ισόγειο και ο 1ος όροφος έχουν την ίδια χρήση (κατοικίες), η γνώμη μου είναι πως ή βγάζεις ΠΕΑ για όλο το κτίριο κατοικιών ή μιας και σου ζητήθηκαν μόνο για τις ισόγειες γκαρσονίερες, 4 ΠΕΑ, από ένα για την καθεμία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλα δεν ειναι τσαμπα διδικασια? Εχουν και κοινο ηλιακο.Αυτο για την κτιριακη μοναδα δεν με καλυπτει για να βγαλω ενα ΠΕΑ και για τις τεσσερις????

Link to comment
Share on other sites

Εάν θέλεις να είσαι τυπικά σωστός, ελέγχεις την σύσταση και πράττεις ανάλογα.

Εάν δεν υπάρχει σύσταση το σωστό είναι να βγάλεις ένα ΠΕΑ για όλο το κτίριο, διαφορετικά (εάν έχουν οριστεί ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες) εκδίδεις ένα ανεξάρτητο ΠΕΑ για κάθε μια από αυτές.

 

Εάν υπάρχει σύσταση αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική (και τακτοποιημένη με τον 4178) τότε πάλι θεωρώ πως πρέπει να εκδοθούν 4 ΠΕΑ.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.