Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Ε όχι και κασέτες οροφής, το "σύστημα θέρμανσης οροφής". Έλεος με τη ασχετοσύνη δηλαδή!!! Παναγιά μου τι έχει η ΕΥΕΠΕΝ...

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνείς με την άποψη ότι τα στόμια δεν έχουν απώλειες ως τερματικές μονάδες?

Σε περιπτωση ΚΚΜ με στομια και αεραγωγους, δεν υπαρχουν απωλειες και συμπληρωνουμε 0 αποδοση, ωστε με καποιον τροπο το προγραμμα να καταλαβει οτι προκειται για ΚΚΜ

Στη δικη μου περιπτωση εχω μεν αεραγωγους και στομια αλλα οχι με ΚΚΜ, με αερολεβητα.

Μπορει 0 να μην πρεπει να χρησιμοποιησω, καθως αλλαζει αρδην τα αποτελεσματα, προσομοιωνοντας ΚΚΜ (το δοκιμασα τεσταροντας τα νουμερα) αλλα και παλι δεν εχουμε απωλειες τερματικων ουσιαστικα.

 

Και απο τις FAQ του ΤΕΕ, οσο αναξιοπιστες και να ειναι.

 

Σε περίπτωση που οι τερματικές μονάδες θέρμανσης είναι παροχής αέρα (με αεραγωγούς και στόμια) χαρακτηρίζονται κατά σύμβαση ΚΚΜ, και η απόδοση εκπομπής θεωρείται 100%.

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είπα στο προηγούμενο μήνυμα; Μη με τρελαίνεις ρε φίλε. Άλλο αν δεν στέκει -με βάση την ΤΟΤΕΕ πάντα και όχι με τη δική μου λογική που συμφωνώ ότι πρόκειται για αεραγωγούς και στόμια οπότε β.α.=100% (0 στο λογισμικό)- να αντιμετωπιστούν οι τερματικές μονάδες σαν στόμια.

Link to comment
Share on other sites

Μην τρελαινεσαι καλέ μου άνθρωπε.

Κατάλαβα τι είπες. Δεν ξέρω τι είναι οι κασέτες και δε με ενδιέφερε να μάθω. Απλα σε ρώτησα αν συμφωνείς η όχι, ως μηχανολογος κιόλας, με τη μη ύπαρξη απωλειών στα στομια.

 

Επιτρέψε μου πάντως να διαφωνήσω με το 0 ως εισαγωγή στο σύστημα. Θεωρώ, διαβάζοντας και το ανάλογο μήνυμα του mixmentzos νομίζω, ότι αυτό εισάγεται μόνο στην περίπτωση όντως ύπαρξης ΚΚΜ ακόμα και συστήματος κατά σύμβαση ΚΚΜ. Εγώ με έναν απλό αερολεβητα δεν είχα ούτε ΚΚΜ ούτε κατά σύμβαση ΚΚΜ.

 

Από τις FAQ του ΤΕΕ απλά καταλαβαίνω πως οπότε έχουμε στομια και αεραγωγους, τα στομια θεωρούνται κατά σύμβαση ΚΚΜ και δεν έχουν απώλειες, οπότε και εισηγαγα μονάδα.

Κάθε άλλη περίπτωση απωλειών δεν έβρισκα να ταιριάζει με τη δική μου περίπτωση.

 

Δυστυχώς όπως είπες και πιο πάνω, δεν προβλεφθηκε άλλη περίπτωση συστήματος θέρμανσης με αεραγωγους πλην ΚΚΜ κι έτσι όλα περιστρεφονται γύρω από αυτήν.

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Παρακάτω παραθέτω συγκριτικά τα αποτελέσματα αν εισάγω β.α.=1 και β.α.=0 αντίστοιχα.

 

 

Η διαφορά στην κατανάλωση σε θέρμανση είναι χαώδης.

Δεν ξέρω κατά πόσον είναι σωστό, δεδομένου ότι και το κέλυφος του κτηρίου ήταν για το Μπέο (τον Αχιλλέα  :mrgreen: ), αμόνωτο με σιδερένια κουφώματα με μονούς υαλοπίνακες και 315 τ.μ. αμόνωτη πλάκα κάτω από στέγη...

Και με δεδομένο ότι η εισαγωγή του 0 ως βαθμού απόδοσης στα στόμια δεν προκυπτει σε κανενα σημειο ουτε απο τις ΤΟΤΕΕ ουτε απο το Help του προγραμματος, ουτε απο τις FAQ του  ΤΕΕ, θα ημουν πολυ επιφυλακτικος να το χρησιμοποιησω....

post-47080-0-64379400-1484947653_thumb.jpg

post-47080-0-45507400-1484947658_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Απώλειες από τα στόμια σε σχέση με το την ισχύ που προσλαμβάνουν αυτά από το δίκτυο διανομής, φυσικά και υπάρχουν, αλλά δεν είναι της παρούσης το πως. Η 1η και 4η ΤΟΤΕΕ καθώς και το λογισμικό, υποθέτω πως, απλώς τις θεωρούν αμελητέες σε σχέση με το τι χάνεται, τόσο στην όλη διαδρομή από την μονάδα παραγωγής ως και λίγο πριν τις τερματικές, και φυσικά, στην όλη διαδρομή από την εξόρυξη ή πρόσληψη, προκειμένου για Α.Π.Ε.

 

Δεν είπα πουθενά να βάλεις β.α.=0, δηλαδή απώλειες 100%, γιατί δεν στέκει. Όσο και να χάνει, ε, κάτι ένα κατιτίς θα δίνει το έρμο.

 

Για να το ξεκαθαρίσω κι εγώ: Συζητάμε για κάτι ομιχλώδες, καθώς εκείνος ο μπαμπούλας, το Κ.Α. ντε, μάλλον χάνει τη μπάλα. Λέβητα βλέπει ως μονάδα παραγωγής, πάει και παίρνει τον δικό του β.α. ανάλογα με την ισχύ, βλέπει σωληνώσεις ως δίκτυο διανομής, πάει και παίρνει το ίδιο κι αυτό αλλά με β.α. τον δικό του βάσει της μεταφερόμενης ισχύος που δηλώνουμε εμείς, και τέλος, βλέπει και τερματικές μονάδες ό,τι ακριβώς έχουμε κι εμείς και με τον ίδιο β.α. Δηλαδή, ΚΚΜ μιας και πρόκειται για τριτογενή τομέα και όχι για κατοικία, και βέβαια, με τον ίδιο β.α με τις δικές μας, δηλαδή β.α.=100%. Μάλλον θέλει χάπια για να στανιάρει.

 

Υ.Γ.: Να σε ρωτήσω κάτι; Συμπληρώνοντας "Στόμια ΜΟΝΟ για ΚΚΜ" και καταχωρώντας nem=0, τι ενεργειακές απαιτήσεις QH για θέρμανση βγάζει, τόσο για το δικό σου κτήριο όσο και για το Κ.Α.;  Παρομοίως, αν αντί για 0 βάλεις nem=1.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Χαιρετε.Μια ερωτησουλα.

Σε περίπτωση κτηρίου κατασκευής μετά το 1983 που δεν είναι δυνατή η εύρεση της Ο.Α μπορεί να εκδοθεί ΠΕΑ;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

 

Tρεις ερωτήσεις:

 

Κατάστημα που είναι στο γνωστό στυλ καφέ για έξω, με τραπεζοκαθίσματα εντός και που πάει από τις 7 το πρωί μέχρι ότι ώρα πάρει το βράδυ, φαντάζομαι πάει σε χρήση "καφενείου", έτσι δεν είναι ;;;

 

Επίσης στο ίδιο κατάστημα έχω ουσιαστικά πρόσοψη με τζάμι μονό, πάχους όμως 10 mm

 

Ug να βάλω μονού (5.7 W/m2K), ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει πάχος 1 πόντο ;

 

Επίσης είδα ότι έχει και ανεμιστήρα για εξαερισμό, όμως ήταν αδύνατον εκεί που ήταν τοποθετημένος να δω ισχύ ή / και παροχή

 

Θεωρητικό ;;;

Edited by AristidisZ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.