Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό


Simon

Recommended Posts

Αυτά που λέτε είναι για πολύ μετά, όταν θα εχει πια κάποιος πετύχει και δημιουργηθεί....

 

Μέχρι τότε μπορεί και να μη ζούμε..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κ. καθηγητά το περιπλέκετε το πράγμα.

Για δουλειές καιγόμαστε και πως θα πατήσουμε στο πρώτο σκαλί στην career ladder.

Αυτά που λέτε είναι για πολύ μετά, όταν και αν θα εχει πια κάποιος πετύχει και δημιουργηθεί, τότε να κουβεντιάσουμε και το catchment area των καλών σχολείων.

Για τους περισσότερους* πάμε όπου μας στείλουν, άμα είμαστε τυχεροί/άτυχοι και μας κάτσει London & SE τότε συγκατοίκηση. Take it or leave it και σε όποιον αρέσει. Else go back home.

Αμα το job post μετράει** για IET CEng, τότε είμαστε τυχεροί.

 

Για τον ύφαλο/σκόπελο του HR Dept. μόνον o McRaster ανέφερε κάτι. Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο.

Δείτε λίγο το site της Thales και το application form για να πάρετε μια ιδέα για το τι παίζει με δαύτους.

 

* πεινασμένους

** γιά όσους ενδιαφέρονται.

 

edit: georgios_m, point taken.

 

Μην είσαι τόσο απόλυτος γιατί κάποια πράγματα δεν θα σε περιμένουν για πάντα... Δεν μπορείς να σκασεις στα 45 και να πεις τώρα που πέτυχα (AN) θα κάνω και οικογένεια... Too late mate 

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Τα νομίσματα δεν έχουν ΜΟΝΟ 2 όψεις.....έχουν άπειρες......

 

η απόφαση ήταν παρμένη από καιρό δεν λέω, τους λόγους τους ξέρουμε όλοι. Ευτυχώς υπήρχαν μερικά χρηματάκια στην άρκη! το ποσό μοιράστηκε στην μέση: ''αύτα για σούπερ εντατικό μάθημα γερμανικών'' και ''αυτά για τα πρώτα έξοδα στην Γερμανία''. Δεν ήταν εύκολο, όπως τίποτε άλλωστε, διάβασμα πολλές ώρες, οικονομίες αιματήρες και ασκήσεις διαχείρησης άχγους. Ο καιρός πέρασε γρήγορα ή μήπως καλύτερα τα χρήματα (των μαθημάτων) τελείωσαν γρήγορα... οι τελευταίες μέρες ήταν και οι πιό βασανιστικές, ξαφνικά τα λέπτα δεν περνούσαν και συχνά έπιανα τον εαυτό μου να λέει ''ότι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα'' ή άλλλες φορές: ''που πάς?''.

Σε πολλούς θα ακούγεται αστείο όμως δεν μπορώ να δεχθώ οτι δεν υπάρχει έστω και ένας υποψήφιος ''εμιγκρές'' (δεν μου αρέσει το μετανάστης) που να μην σκέφτηκε το ''που πάω?''. Ξέρω για μένα ίσως να ήταν πιο έυκολα τα πράγματα, όχι γιατί θα έιχα κάποιον να με περιμένει πάνω, να με καθοδηγήσει, να μου μεταφράσει, αλλά γιατί δεν έχω οικογένεια να αφήσω πίσω, γυναίκα ή παιδιά. Είμαι ελεύθερος, ''εγώ και το σαρκίον μου'', οπότε «Ανδρών Επιφανών πάσα γη Τάφος» έλεγε ο Θουκυδίδης και συχνά και εγώ στον εαυτό μου.

Ήρθε η ώρα λοιπόν ένα αεροπορικό εισητήριο μια βαλίτσα με λίγα ρούχα και πολλές ελπίδες, ήταν οι σύντοφοι μου. Αν έλεγα ότι δεν φοβήθηκα μόλις πάτησα το πόδι μου εδώ θα ήμουν μεγάλος ψέυτης. Γύρω ένα άγνωστο τοπίο, άγνωστοι άνθρωποι, άγνωστη ακόμα και η γλώσσα (γερμανική προφορά βλέπεις) γενικά μια άγνωστη χώρα! Άγνωστη ναι, αλλά επιτρέψτε μου, αφιλόξενη όχι. Μια κοινωνία έντονα πολυπολιτισμική ''λευκοί'' ''μάυροι'' ''κίτρινοι'', γραβάτες, ξεσκισμένα τζίν και ακριβά παλτά, φερεντζέδες, γούνες, και αθλητικές φόρμες. Αφίερωσα την πρώτη μου μέρα καθαρά για αναγνωριστικές βόλτες... wust und dunkel Bier! όχι οτι πρόλαβα να δώ και κάτι άλλα λέμε τώρα. Κόσμος που κυκλοφορεί για να χαρεί τον ,ακόμα, πολύ καλό καιρό τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και τις προσφορές στα κατάφωτα εμπορικά. Ναι εδώ το κλίμα είναι όντως Χριστουγεννιάτικο παρόλου που οι μουσουλμάνοι έιναι ο 1 στους 2. Θυμάμαι την Θεσσαλονίκη που έιδα το τελευταίο μου απόγευμα στην Ελλάδα. Χριστούγεννα? ποιά Χριστουγεννα? Αγορά? ποιά αγορά?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχοντας επισκευτεί πολλές φορές την χώρα αυτή σαν τουρίστας, μπορώ να σου πω ότι είναι χώρα που προσαρμόζεσαι εύκολα . Εχει κανόνες που τους τηρούν όλοι και είναι φτηνή η ζωή εκτός της κατοικίας .

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να δεις τα στατιστικά αλκοολισμού σε σχολεία. Θα πρέπει να βρεις και να διαβάσεις τα year review κάθε σχολείου. Τα πράγματα είναι τουλάχιστον τραγικά στο 70% των σχολείων. Το 25% είναι για μέσες οικογένειες και βαλάντια (+80Κ) και το 5% είναι για τις upper class (+250K). Επαναλαμβάνω, εγω δεν πέρασα μια βόλτα απο Αγγλία αλλα έζησα 16 χρόνια και μεγάλωσα και ένα παιδί. Το έκανα μάλιστα τις εποχές που η αγορά σπιτιού δεν είναι γίνει τέτοια φούσκα. Γνωρίζω τουλάχιστον 5 άτομα του κοντινού μου κύκλου που γύρισαν με την γέννηση του παιδιού στην Ελλάδα ασχέτως της κρίσης. Μηχανηλίκι στην Αγγλία θεωρώ ότι πλέον δεν παρέχει ούτε τα βασικά (για τους Έλληνες) εκτός εξαιρέσεων (συνηθως Αρχιτέκτονες και Χημικοί Μηχανικοί).  

 

Κάποια Στατιστικά εδω

 

http://www.payscale.com/research/UK/Job=Civil_Engineer/Salary

 

Το council tax πάει με τις εμπορικές αξίες και άρα εύκολα κινείστε σε band +F ήτοι +2200 λίρες ετησίως. Το PAYE κινείται στο 40% και το NI στα 8-10%.

οπως τα λες +1, βεβαια εχω πλεον πειστεί οτι το 99% των ανθρωπων αν δεν πάθει δεν θα μάθει (ασε που πολλοί και να πάθουν δεν μαθαίνουν). Με αλλα λόγια μέχρι ο αλλος να πάει να γραψει το παιδί του στο σχολείο και να φρίξει δεν καταλαβαίνει και αντιπαρατιθεται μαζί σου παρόλο που οπως λες εχεις μεγαλώσει ενα παιδί εκεί..

 

Η χώρα είναι τραγική για φαμίλια και οπως λεει ο Ροδόπουλος τα σχολεία είναι τρομακτικά και το rape rate και culture στα υψη....

 

Οσο για τα "καλά¨" και ακριβά σχολεία του Λονδίνου και αυτά σκατα είναι υπό την εννοια ότι η poshia και το bullying καλά κρατούν σε συνδυασμό με τον ψευτοπουριτανισμό κτλ, κτλ... ασε που οι συμμαθητές είναι παιδιά millionairs και αυτό μπορεί να εχει αλλά θέματα...ασε...

 

Αγγλια καταπληκτικη για 25 αρη , μέχρι 35 να αποκτήσεις δυνατή εμπειρία, μετά τα 35 αν δεν φέρνεις 100κ σπίτι, φευγεις εκει που λέει ο Ροδο....

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε παίρνει μέχρι τα 45 να πετυχεις. 

 

κι ούτε αυτή η επιτυχία σημαίνει ότι θα είσαι πιο χαλαρός ώστε να ασχοληθείς με γνωριμίες, γάμους, γεννητούρια κλπ.

πολλοί πιστεύουν ότι το μεγάλο ζόρι είναι μόνο στην αρχή αλλά εγώ δε βλέπω κανέναν να χαλάρωσε μετά από 5 ή 10 έτη δουλειάς.

όσο πάνε και χειροτερεύουν τα πράγματα, οπότε ίσως πρέπει κανείς να παντρεύεται εγκαίρως!

Link to comment
Share on other sites

κι ούτε αυτή η επιτυχία σημαίνει ότι θα είσαι πιο χαλαρός ώστε να ασχοληθείς με γνωριμίες, γάμους, γεννητούρια κλπ.

πολλοί πιστεύουν ότι το μεγάλο ζόρι είναι μόνο στην αρχή αλλά εγώ δε βλέπω κανέναν να χαλάρωσε μετά από 5 ή 10 έτη δουλειάς.

όσο πάνε και χειροτερεύουν τα πράγματα, οπότε ίσως πρέπει κανείς να παντρεύεται εγκαίρως!

Δεν είναι θέμα χαλαρότητας υποτίθεται έχεις στρώσει τα επαγγελματικά σου μετά από κάποια χρόνια στο χώρο. Δεν είναι το ίδιο με κάποιον που ψάχνεται να ξεκινήσει ούτε και τα λεφτά τα ίδια.. Οπότε σου μένει προγραμματισμός για οικογένεια κτλ.. Τώρα αν δεν σου φτάνει που λέει ο Νίκος πχ στα 45 και ακόμη ψάχνεται μάλλον κάτι δεν έχει κάνει καλά.

 

Τέλος για τα σχολεία της Αγγλίας που λέτε.. Να υποθέτω τα τις Ελλάδας είναι πολύ ανώτερα χωρίς θέρμανση με έναν έλληνα και τα υπόλοιπα αλλοδαπά, καθηγητές που βαριούνται και πρεζακια έξω από τα κάγκελα, και πολλά αλλά ωραία

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλά, περιμένετε όλοι σας να βγάλετε χρήμα στο εξωτερικό,όσοι θα φύγουν Αγγλία ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ, θα σαπίσουν στη δουλειά με πάνω απο 12 ώρες ορισμένες φορές (το 12ώρο είναι στανταράκι).Θα σας μένουν ίσα ίσα για να βγάλετε τις διακοπές το καλοκαίρι στην Ελλάδα  ή να πλρώσετε το ΤΣΜΕΔΕ σας που θα το έχετε σε ρύθμιση.

 

Όσοι έχουν μαλλί απο την οικογένεια τους και μπορούν να αγοράσουν και ένα victorian house με 600,000 μαζί με ένα TVR, θα είναι μια χαρά, ειδικά δε αν τσοντάρει και οικογένεια με τη πετσοκομμένη σύνταξη της,μόνο και μόνο για να λέει στο περίγυρο "Το παιδί μου βρήκε μια πολύ καλή δουλειά στο εξωτερικό με πολύ καλά λεφτά"

 

Όσοι πάλι σκεφτείτε για Μ.Α , σας βλέπω τους μισούς στο 3μηνο πίσω και όσοι υπήρξαν "Μαύροι" στην Ελλάδα ή όσοι χρωστάνε να συνεχίζουν για μια 5ετία και μετά τη λήξη να ξοδεύουν μια περιουσία για την ψυχολογική αποκατάσταση τους ή τον καρκίνο του δέρματος, με εξαίρεση αυτούς που θα δουλεύουν σε εταιρίες "διαχείρισης" έργων και όχι κατασκευής.

 

Συμπερασματικά, δουλειές υπάρχουν με τόσα όσα χρειάζεται να ζήσεις (και όχι αξιοπρεπώς).Για να βρείς δουλειά πρέπει να την διεκδικήσεις, αυτό δεν το καταφέρνεις με το βιογραφικό και μόνο διότι μαζί με εμάς στέλνουν άλλοι 20,000.Αν δεν πάρεις το κώλο σου να πας ο ίδιος και να πιέσεις για τη θέση δουλειά θα βρείς του αγίου ανήμερα, με εξαίρεση κοράκια μηχανικούς σε μελέτη και εργοταξιακούς με αποδεδειγμένη 10 ετή εμπειρία.

 

3 χρόνια εργασίας στη Αγγλία δεν μου έμενε φράγκο στην άκρη με μισθό αρχικό site engineer 25,000 +5,000 C.A και για θέση senior engineer 42,000 + δωμάτιο σε ξενοδοχείο δίπλα στο εργοτάξιο .Περισσότερα θα έβγαζα αν δούλευα σερβιτόρος σε Ελληνικό Εστιατόριο της Αγγλίας ,μαύρα.

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.