panostz Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2014 Ευχαριστώ Faethon11Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο Σε περίπτωση προσθήκης κατ επέκταση το 40% υπολογίζεται επί της προσθήκης η με βάση ολόκληρη την τελική δομημένη επιφάνεια? Δλδ έχω κτίσμα 2/Π 107 μ που δεν έχει καθόλου ημιυπαιθριους μόνο ανοιχτούς εξώστες και κάνω επέκταση 30 μ και θέλω το ισόγειο να μην τα βάλω στο Σ.Δ. οπότε ή το παίρνω σαν pilotis αλλά δεν γίνεται γτ δεν καλύπτει το 50% της επιφάνειας ή σαν Η/Υ (είναι <20%) , αλλά για να το κάνω αυτό πρέπει το 40% να υπολογιστεί βάση της συνολικής δομημένης επιφάνειας …. Κάποιος συνάδελφος μου είπε βέβαια ότι μπορώ να το δεσμεύσω με συμβολαιογραφική πράξη σαν θέση στάθμευσης για να μην μπει στο Σ.Δ. αλλά δεν έχω βρει κάτι τέτοιο … Link to comment Share on other sites More sharing options...
desptsouk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 Καλησπέραδιάβασα όλες τα ως τώρα post, αλλά δεν είδα κάπου απάντηση στην απορία μου. Για να νοείται ένας χώρος ΑΗΧ πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε αυτόν από το κτίριο; Για παράδειγμα, στο σχήμα που σας επισυνάπτω, ο ΑΗΧ έχει πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, αλλά ΟΧΙ από το κυρίως σπίτι. Υπάρχει μόνο ένα παράθυρο -ΟΧΙ μπαλκονόπορτα- που βλέπει προς τον ΑΗΧ. Πρέπει αυτό το παράθυρο να γίνει μπαλκονόπορτα; Κι αν ναι, υπάρχει κάπου ορισμός γι' αυτό; Ευχαριστώ AHX_DOOR.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 6. Ανοικτoί ημιυπαίθριοι χώροι είναι οι μη θερμαινόμενοι στεγασμένοι χώροι που διαθέτουν τουλάχιστον μία ανοιχτή πλευρά προς κοινόχρηστο χώρο ή προς τους υποχρεωτικούς ακάλυπτους χώρους και το μήκος του ανοίγματος είναι ίσο ή μεγαλύτερο του 35% του συνολικού μήκους του περιγράμματος του ανοικτού ημιυπαίθριου χώρου. ορισμός αναφέρεται στην απαίτηση να υπάρχει ανοιχτή πλευρά προς κοινόχρηστο χώρος ή ακάλυπτο. Δεν σχετίζεται με πρόσβαση από πόρτα ή παράθυρο. Επίσης, διακρίνω ότι η ανισότητα δεν εξασφαλίζεται με τα δεδομένες ανοιχτές πλευρές 0.99+1.23=2.22<35%* [2*(2.00+2.88)]=3.416 Link to comment Share on other sites More sharing options...
desptsouk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση Pavlos, κι εγώ έτσι πιστεύω για την πρόσβαση. Όσον αφορά στον έλεγχο του 35%, στο μήκος της ανοιχτής πλευράς προστίθεται και το 1.60, οπότε 0.99+1.24+1.60=3.83 > 3.416 -το έχουν ήδη ελέγξει οι μηχανικοί της ΥΔΟΜ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 στο μήκος της ανοιχτής πλευράς προστίθεται και το 1.60, Έχεις δίκιο. Μετά την εκ νέου παρατήρηση ο χώρος είναι ανοιχτός και στη πλευρά του 1.60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alessio Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2014 Η προέκταση της στέγης (χωρίς κάποιο κατακόρυφο στοιχείο να στηρίζεται) πέραν του Δ/4 πάνω από τον ανοιχτό εξώστη (εν είδει σταθερού σκιάστρου), δημιουργεί ΑΗΧ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2014 Αφού δεν υπάρχει κατακόρυφο στοιχείο, δεν είναι ΑΗΧ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alessio Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2014 (y) Link to comment Share on other sites More sharing options...
armenopoulos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2014 ΑΚΚ, θεωρώ ότι αν η προεξοχή της στέγης είναι μεγαλύτερη από Δ/2 όπως ορίζει την μέγιστη προεξοχή προστεγάσματος η παρ.7ι του άρθρου 17 (και όχι Δ/4 όπως αναφέρεις διότι αυτό αφορά τα λοιπά στοιχεία των όψεων της παρ.1 του άρθρου 16) τότε ναι αποτελεί ΑΗΧ καθώς ο ορισμός δεν απαιτεί την ύπαρξη κατακόρυφων στοιχείων στα άκρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2014 Αυτό ισχύει ειδικά για την προεξοχή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα