Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάθεση δικαιολογητικών Β' φάσης του Ν.4014/2011


Recommended Posts

στο συστημα αναφερει "τοπογραφικο εξαρτημενο απο εγσα"

 

οταν ειμαστε εντος σχεδιου δε χρειαζεται εγσα,.

 

αν ανεβαζω το τοπογραφικο της εκαστοτε αδειας θα υπαρχει προβλημα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

AΝΑΡΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ στο παρακάτω ερώτημά μου!

 

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες

 

Σας αναφέρω ότι έχω περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρέτου με τον 4014/11 σε προσωρινή υπαγωγή με ΟΛΙΚΗ ΕΦΑΠΑΞ ΕΞΟΦΛΗΣΗ του προστίμου.

και λόγω του πρόωρου κλείσιματος της εφαρμογής (πρίν την 30/09/2013) δεν πρόλαβα να κλικάρω για Ολοκληρωμένη υπαγωγή με εκκρεμότητα τον Α/Α έργου του συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ, ο οποίος είναι ο ..........................

Παρακαλώ όπως μου επιτραπεί η δυνατότητα αυτή στη δήλωση με το Ν. 4014/11 με αύξοντα αριθμό  ..........................., ετσι ώστε να ολοκληρωθεί η υπαγωγή της.

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΕ

 

 

Σχετικά με τις νέες διαδικασίες όσον αφορά τις δηλώσεις του ν. 4014/2011, δείτε το άρθρο 30 του Ν. 4178/2013 και το άρθρο 4 της ΥΑ 2254/2013

Μετά τη δημοσίευση της παραπάνω ΥΑ και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτήν, δεν είναι εφικτή η τροποποίηση των δηλώσεων του ν. 4014/2011 καθώς και η έκδοση πράξεων περαίωσης της υπαγωγής μέσω του 4014/2011, εφόσον αυτές δεν είχαν ήδη εκδοθεί. Επίσης, βεβαιώσεις μεταβίβασης μέσω του 4014/2011 δεν είναι πλέον σε ισχύ

 

Στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα του Ν 4178/13 εμφανίζονται οι δηλώσεις αυθαιρέτων του Ν 4014/2011 και παρέχεται σε αυτές (ανεξαρτήτως κατάστασης δήλωσης) η δυνατότητα επισύναψης σχεδίων και λοιπών αρχείων, προσθήκης μηχανικού στην ομάδα της δήλωσης, ενημέρωσης των πληρωμών και έκδοσης των υπαρχόντων αναφορών ένταξης.

Αυτά θα ισχύουν μέχρι να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μετάβασης στο νέο νόμο, που αναμένεται στο διάστημα από 30.9.2013 έως 5.10.2013 (εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη δημοσίευση της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης - άρθρο 4, παρ. 5).

 

Μετά την υλοποίηση της μεταφοράς τους (μέσω υποβολής σχετικού ηλεκτρονικού αιτήματος από το μηχανικό και καταβολής ποσοστού ανταπόδοσης ΤΕΕ επί του παραβόλου), θα είναι επεξεργάσιμες και, όσον αφορά την υποβολή των δικαιολογητικών, θα ακολουθήσουν τις προθεσμίες του νέου νόμου, δηλαδή κατά την εξουσιοδότηση του νόμου, 6 μήνες από την υπαγωγή και σε κάθε περίπτωση μέχρι και την 06/02/2015.

Οι δηλώσεις θα μεταφέρονται ως έχουν ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, τις πληρωμές τους (παράβολα, πρόστιμα) και τυχόν αρχεία που έχουν επισυναφθεί και θα συμπληρώνονται όπου απαιτείται από τον μηχανικό. Δεν απαιτείται η καταβολή νέου παραβόλου.

 

Μέχρι στιγμής προκύπτει ότι υποχρέωση μεταφοράς στο νέο νόμο έχουν όλες οι δηλώσεις του ν. 4014/2011 για τις οποίες εκδίδεται βεβαίωση μεταβίβασης σύμφωνα με το νόμο 4178/2013, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκονται (βλ. παρ. 8α άρθρου 4 της ΥΑ 2254), καθώς επίσης και εκκρεμείς υποθέσεις όπως αρχικές υποβολές, προσωρινές υπαγωγές ή και ολοκληρωμένες υπαγωγές χωρίς σχέδια.

Εκτός της υποχρέωσης μεταφοράς, η ένταξη στο νέο νόμο επιφέρει ευνοϊκότερες συνθήκες αντιμετώπισης σε πολλές ομάδες αυθαίρετων κατασκευών (π.χ. οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση) και θωρακίζει το ακίνητο με νέα ισχυρή πράξη περαίωσης.  

 

Με βάση τα παραπάνω:

Δηλώσεις στις οποίες δεν έχει ήδη εκδοθεί πράξη περαίωσης υπαγωγής, θα πρέπει να μεταβούν στο Ν 4178/13 για την έκδοση πράξεων περαίωσης, μετά την ενεργοποίηση της σχετικής δυνατότητας (βλ. παρ. 4 άρθρου 4 της  της ΥΑ 2254/2013).

 

Σε οριστικές δηλώσεις ν. 4014/2011 μπορεί να ολοκληρωθεί η εισαγωγή αρχείων μέχρι να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μεταφοράς στο νέο νόμο, ώστε να μην υπάρχει εκκρεμότητα από πλευράς μηχανικού.  

 

Εάν προκύψει κάποια διαφοροποίηση όσο αφορά τις παραπάνω περιγραφόμενες διαδικασίες για επιμέρους περιπτώσεις, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Βγήκε ενας νεος νομος χωρις οι νομοθέτες να ξερουν πως θα γινει η μεταφορα δηλωσεων του 4014 στον 4178.Εγω η ιδια πηρα τηλεφωνο στη δικηγορο του υπεκα που συντασει τις υπουργικες αποφασεις την περασμενη βδομαδα και μου ειπε οτι ακομη δεν εχουν ξεκαθαρισει τι θα κανουν(!).Απο την αλλη το συμβούλιο της επικρατιας δεν εχει δημοσιευσει την αποφαση περι αντισυνταγματικοτητας του 4014 οποτε ο 4014 δεν ειναι ακυρος!!!Μεσα σ ολο αυτο το μπαχαλο το τεε αποφασει να παρει το ρολο του συντονιστη με ολα τα τραγελαφικα που βιώνουμε το τελευταιο εικασαήμερο.Στην ουσία το εξιλαστήριο θυμα ειναι ο μηχανικός ο οποιος οτι και να κανει στο τελος 'θα πρεπε να κανει κατι άλλο".....

 

 

ποτε σου εστειλαν αυτη την απαντηση;

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

 

Μέχρι στιγμής προκύπτει ότι υποχρέωση μεταφοράς στο νέο νόμο έχουν όλες οι δηλώσεις του ν. 4014/2011 για τις οποίες εκδίδεται βεβαίωση μεταβίβασης σύμφωνα με το νόμο 4178/2013, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκονται (βλ. παρ. 8α άρθρου 4 της ΥΑ 2254), καθώς επίσης και εκκρεμείς υποθέσεις όπως αρχικές υποβολές, προσωρινές υπαγωγές ή και ολοκληρωμένες υπαγωγές χωρίς σχέδια.

 

αυτο -που καιει κοσμο- απο που προκυπτει?

Link to comment
Share on other sites

αυτο -που καιει κοσμο- απο που προκυπτει?

 

ε ρε να δεις καμιά πλάκα να το κάνουν ΚΑΙ αυτό....τελικά και το ίδιο το ΤΕΕ αγνοεί το νόμο κ καθώς έχει υπ`ευθύνη του το πληροφοριακό σύστημα αποφασίζει και διατάζει.

 

Είναι δυνατόν ολοκληρωμένες χωρίς σχέδια να πρέπει να μπουν στον 4178,ενω ο ίδιος ο νόμος δίνει περιθώριο εως τέλος τη λήξη του νέου νόμου!!?!?!

Link to comment
Share on other sites

 

Απορω΄πραγματικά αν έχουν ανοίξει τον νόμο να τον διαβάσουν..Είναι επικύνδυνοι οι άνθρωποι με αυτά που γράφουν..

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Αν όντως το κάνουν (Που μάλλον θα το κάνουν), θα έχουν κάνει "παράνομη πράξη" κι έτσι πρέπει ν' απαντήσουν όλοι όσοι έχουν πρόβλημα!

Εξώδικο στο ΤΕΕ με ταυτόχρονη υποβολή σε αυτό ενός CD με όλα τα αναγκαία κι απαραίτητα έγγραφα, σχέδια κ.λπ. με σκοπό να τα ανεβάσουν οι ίδιοι και φυσικά να ..."δηλωθεί" ότι, ο μηχανικός έχει στη διάθεσή του, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει στο σύστημα "όλα τα απαραίτητα κ.λπ." και βεβαίως χαρακτηριστική αναφορά ότι, αυτό που κάνουν είναι "παράνομο" και δεν συμβαδίζει με το νόμο (4178) ο οποίος μετέφερε την ημερομηνία ανεβάσματος κ.λπ. ύστερα από 18 μήνες!!!!

Φυσικά και δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα.....

Σε εύλογο χρονικό διάστημα "αγωγή".

Το ίδιο κι αν "επιβεβαιωθεί" με υπουργική απόφαση η διαδικασία αυτή.

Να μην ξεχνάμε ότι, όλα γίνονται για να εισπραχθεί το ανταποδοτικό τέλος από το ΤΕΕ και τίποτα περισσότερο!

 

Ποιό δικαστήριο θα ..."δικάσει" το μηχανικό και θ' αποφασίσει ότι, καλώς έπραξε το ΤΕΕ;;;;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

 

Να μην ξεχνάμε ότι, όλα γίνονται για να εισπραχθεί το ανταποδοτικό τέλος από το ΤΕΕ και τίποτα περισσότερο!

τωρα που το ξανασκεφτομαι,αν η δηλωση του 4014 ειναι σε ολοκληρωμενη υπαγωγη ή ακομα ακομα εχει πληρωθει ΟΛΟ το προστιμο κ απλως δεν εχει πατηθει το τελευταιο κουμπι,

πώς θα απαιτησουν αυτο το τελος υπρ τεε,

αφου χρειαζεται να ειναι πληρωμενο μονο και μονο για να προχωρησεις στην επομενη φαση πληρωμων.

Εδω δεν εχουμε αλλες πληρωμες!

Link to comment
Share on other sites

   Ο νέος τρόπος υπολογισμού του ποσοστού υπέρβασης αλλάζει αυξητικά το πρόστιμο, ειδικά σε περιπτώσεις πολυκατοικιών όπου η διαφορά μπορεί να είναι χιλιάδες ευρώ. Αυτό σε συνδυασμό με τον ουσιαστικό εξαναγκασμό των ιδιοκτητών να ενταχθούν στο νέο νόμο αποτελεί μέγα σκάνδαλο. Και φυσικά οι εκτεθειμένοι είμαστε εμείς σε κάθε περίπτωση. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι γι αυτό; Μήπως θα πρέπει να γίνουν κάποιες μαζικές προσφυγές; (να μην ξεχνούμε ότι στις ερωτοαπαντήσεις του 4014 είχε δοθεί ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα υπολογισμού του ποσοστού υπέρβασης)

 

Θα δεχτείτε εσείς να αναλάβετε αυτή την ευθύνη;;;

 

 

Είναι λέει προς το συμφέρον σας να ενταχθείτε στο νέο νόμο για την θωράκιση του ακινήτου σας.. Καλα ρε μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας κι εμείς καθόμαστε; Δηλαδή αντί να τους λυντσάρουμε που έβγαλαν ένα νόμο πεθαμένο εν τη γεννέσει του και που κοροϊδεψαν όλον αυτόν τον κόσμο, καθόμαστε να τους ακούμε να μας λένε ότι είναι για το καλό μας;  Μας βιάζουν δηλαδή αθετώντας οποιαδήποτε προηγούμενη συμφωνία και μας λένε με περίσσιο θράσος ότι είναι και για το καλό μας και πρέπει να το ευχαριστηθούμε;;

 

Ζηλεύω όσους έχουν εγκαταλείψει αυτό το κωλοχανειο που λέγεται Ελλάδα..

Edited by Allobar
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.