Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάθεση δικαιολογητικών Β' φάσης του Ν.4014/2011


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε δοκιμαστική υποβολή των αρχείων δήλωσης και με επικρατούσα χρήση ακινήτου υπηρεσίες (και αφού του δήλωσα ορόφους και κατηγορία τρωτότητας), είναι ανοικτή η υποβολή για όλα τα στοιχεία εκτός απο:

- μελέτη στατ. επάρκειας (λογικό αφού δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί τι και πως)

- Έλεγχος Η/Μ (υποθέτω ότι είναι στην ίδια λογική με τα στατικά αφού ούτε και εδώ έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση)

- τοπογραφικό ΕΓΣΑ (λογικά δεν χρειάζεται αφού είμαι εντός σχεδίου οικισμού. Σωστά δλδ το σύστημα διάβασε τα στοιχεία και απενεργοποίησε αυτή την επιλογή ή είναι κάτι άλλο?

 

Εν αναμονή γενικότερα!

Link to comment
Share on other sites

Ολες οι υπευθυνες δηλωσεις προς που θα απευθύνονται(τεε ή πολεοδομία)? Και όταν αναφέρεται σε αίτηση ποια εννοεί?

 

Στο ΥΠΕΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι η αίτηση (Νο 1 από τα δικαιολογητικά που στέλνουμε).

 

Αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ ας με βοηθήσει

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι η αίτηση (Νο 1 από τα δικαιολογητικά που στέλνουμε).

Αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ ας με βοηθήσει

 

Θα τη βρεις εδώ: http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=91bqwAe46eA%3d&tabid=762&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με αυτό υπάρχει ένα μπέρδεμα γιατί ενό στο έντυπο οδηγιών το πρώτο δικαιολογητικό είναι ''Ανάθεση του ιδιοκτήτη στο μηχανικό για την τακτοποίση'' στο σύστημα το πρώτο δικαιολογητικό είναι ''αίτηση τακτοποίηση αυθαιρέτου''.

 

Επίσης , έχω το εξής πρόβλημα. είχα κάνει σε μία υπόθεση οριστική υπαγωγή και δεν είχα βάλει ως συμμετέχοντα μηχανικό τον τοπογράφο που έκανε το τοπογραφικό (εκτός σχεδίου). Η λογική μου ήταν (και είναι) πως είναι ανεξάρτητη εργασία και όχι μόνο για την υπαγωγή στο ν. 4014 (όπως το δελτιο δομικήε τρωτότητας).

 

Τώρα, τι πρέπει να κανω ? να το ξανα πάω σε προσωρινή υπαγωγή για να βάλω τον τοπογράφο στους συμμετέχοντες μηχανικούς? Η μπορώ να το εισάγω χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

 

Επίσης , στο έντυπο οδηγιών στη σελίδα 1 λέει ότι η διαδικασία απαιτεί προσοχή ... διότι δεν επιτρέπεται η φυσική διαγραφή αρχείων , παρά μόνο η ακύρωσή τους. Τι εννοεί ο ποιητής? Πως αν εισάγω λάθος αρχείο δεν μπορώ να το αφαιρέσω αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει , απλά θα θεωρείται άκυρο?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

H αιτηση αναφαιροταν στον αρχικο νομο 4014 οταν και ηταν να υποβαλλουμε τους φακελους στα Κεπ ή στις Πολεοδομιες εκ των υστερων μετα τη διαπιστωτικη πραξη αναθεσης δημιουργιας ηλεκρτονικου συστηματος δηλωσεων αυθαιρετων απο στο ΤΕΕ η αιτηση αυτη συμπαιρενω οτι αντικατασταθηκε με την ηλεκτρονικη αιτηση ενταξης αλλωστε γιατι να χρειαζεται και εχτρα αιτηση οταν ο ιδιοκτης μας εξουσιοδοτει στην εξουσιοδοτηση και μας υπογραφει 2 υπευθυνες δηλωσεις οπου αναγραφινται πληρως τα στοιχεια του αυθαιρετου του.

 

Το πιο σημαντικο θεωρω πως ειναι να διευκρινησουμε αν ισχυει αυτο περι 10ημερου που υπηρχε στην αρχη του νομουπου θα ισχυε με το που θα ηταν ετοιμο το τεε να δεχεται αρχεια , κι αν ισχυει αυτο για ποιες δηλωσεις ,σε ολοκληρωμενη υπαγωγη ή και σε προσωρινη και ποιας περιοδου....Ή αυτο δεν ισχυει και πανε ολα πλεον ως 31/12/12.

Θεωρω πως δεν ιχσυει το δεκαημερο διοτι και να ισχυε δεν ξερουμε ακομα απο καπου επισημα τι κανουμε με το ΔΔΤ ,οποτε νομιζω οτι ολα πανε μεχρι τελους προθεσμιας

Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο "κομμάτι" έχεις απόλυτο δίκιο!

 

Όσον αφορά στο δεύτερο, το 10ήμερο αναφέρονταν σε ολοκληρωμένη υπαγωγή. Μάλλον θα το ξαναδούν και θα βγάλουν ανακοίνωση. Περιμένουμε.... Επίσης περιμένουμε και τις αναλυτικές οδηγίες για ΔΔΤ (περίπου θα είναι αυτές της πρότασης του ΣΠΜΕ). Θα δούμε, όταν δεήσουν...

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ να τα βάλω σε σειρά και εγώ.

  1. Οι αιτήσεις πάνε προς ΥΠΕΚΑ.
  2. Για να υποβάλεις αρχεία: βάζεις αριθμό ορόφων και τρωτότητα τα οποία αλλάζουν όποτε θες και κάνεις αποθήκευση.
  3. Κατόπιν μπορείς να υποβάλεις αρχεία.
  4. Στα αρχεία δεν μπορείς να δώσεις δομική τρωτόττητα,
  5. Τα αρχεία που υποβάλεις δεν μπορείς να διαγράψεις. Πχ έδωσα ένα λάθος διάγραμμα κάλυψης και ήθελα να το αλλάξω με ένα άλλο και δεν μπορούσα. Τώρα έχω ανεβάσει δύο και δεν μπορώ να διαγράψω κανένα.
  6. Θεωρώ ότι το 10 μερο δεν θα ισχύσει
  7. Ωστόσο αν δεν διευκρινίσουν μέχρι τέλος εβδομάδας κάνω αίτημα να μετατρέψουν τις ολοκληρωμένες σε προσωρινές και να πάνε να #@@@@@@
  8. Τα αρχεία τα υποβάλλουμε ώστε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον ο ιδιοκτήτης θέλει κάτι να κάνει με αυτό το ακίνητο (προσθήκη, άδεια, κατεδάφιση, του γίνει καταγγελία) το "κράτος" πχ πολεοδομία να μπαίνει και να βλέπει τι σκατά τακτοποιήσαμε.

Εντάξει παιδιά μην το ξεφτιλίσουμε και τελείως δηλ να μην καταθέτουμε τπτ :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.