Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει γιατί ενώ έχει σταλεί  email από την υπηρεσία δόμησης για ορισμό ελεγκτή δόμησης από την 18/7/2013 εντούτοις δεν έχει καμιά απάντηση και δεν ξέρω τι να απαντησω στους ιδιοκτήτες και το συνεργειο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ετσι την πατησα και εγω πριν 2 βδομαδες! 
Στη δικη μου περιπτωση αμελησαν να ενημερωσουν για την κληρωση τους εμπλεκομενους και καθυστερησε 7 εργασιμες ο ορισμος. Αν δεν επαιρνα τηλεφωνο ακομα θα περιμενα! Καλεσε 2108701872

Ουτε καν συγνωμη δεν ζητησαν! Αντιθετα, οταν τους εκανα παρατηρηση, μου βαλαν και τις φωνες του στυλ "Σας παρακαλουμε να μην μας απασχολειται με θεματα ιδιωτων!!!! Εμεις μονο με ΥΔΟΜ μιλαμε!!!!"

Edited by tzeno
Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στο θέμα του ΚΑΝΑ ...

 

Ν.4030 - Άρθρο 9 - Ειδικές διατάξεις
7. Στην έννοια των οικοδομικών εργασιών για ανέγερση νέας οικοδομής ή προσθήκης σε υφιστάμενη οικοδομή, περιλαμβάνονται και όλες εκείνες οι εργασίες που καθιστούν το κτίριο άρτιο για λειτουργία, όπως οι εργασίες για την κατασκευή περιτοιχίσεων, ή περιφράξεων, βόθρων, υπογείων δεξαμενών νερού, εκσκαφών, επιχώσεων, κοπής δένδρων.
8. Απαιτείται άδεια για αυτοτελείς εργασίες περιτοιχίσεων, επιχώσεων ή εκσκαφών ως και για την κοπή δένδρων, σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν. 1337/1983 (Α΄33).

 

ΝΟΚ - Άρθρο 4 - Άδειες Δόμησης
1.  Άδεια Δόμησης, κατά την έννοια του άρθρου 1 του N.4030/2011, απαιτείται για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας δόμησης, όπως :
α. Κατεδάφιση κατασκευών.
β. Εκσκαφές, επιχώσεις, επιστρώσεις, διαμορφώσεις οικοπέδων και γηπέδων με σκοπό τη δόμηση.
...
δ. Ανέγερση, προσθήκη, επισκευή, κτιρίων και των παραρτημάτων τους.
...
η. Περιτοιχίσεις και περιφράξεις που δεν ορίζονται με την παράγραφο 3ζ.

...

 

Με τα παραπάνω βλέπω, φίλε ΚΑΝΑ, ότι η περίπτωσή σου είναι αυστηρά οικοδομική εργασία που απαιτεί άδεια δόμησης και έχει σκοπό να καταστήσει το υπάρχον (αν θυμάμαι καλά) κτήριο άρτιο για λειτουργία. Μπορεί να θεωρηθεί προσθήκη (όχι βέβαια καθ' ύψος ή κατ΄επέκταση που απασχολούν τις περιπτώσεις Β ή Γ), ελέγχεται μία φορά (Α) από ελεγκτή για την υλοποίησή της και αν ήταν καλύτερα διατυπωμένη η κατηγορία Α θα ανήκε σίγουρα στο α).

Επιπλέον, με την προηγούμενη καθαίρεση του υπάρχοντος, είναι επισκευή ... μιά που η ανακατασκευή είναι μία μέθοδος επισκευής ...

Πάντως, όπως και να έχει ... ένας ελεγκτής για κάθε άδεια και μετά την υλοποίησή της ...

Link to comment
Share on other sites

 

Ρωτα στο Τοπικο ΤΕΕ.

Λογικα ακομα κανουν εξετασεις.

Ενας-ενας εξεταζεται οποτε δεν νομιζω να οριζουν συγκεκριμενη ημερομηνια.

Μπα, διενεργούνται ακόμα εξετάσεις;

Η απορία μου έγκειται στο ότι το νέο Σ/Ν για τα αυθαίρετα, προβλέπει την παράταση ισχύος της άδειας των ήδη πιστοποιημένων ελεγκτών για 2 επιπλέον χρόνια. Υπέθεσα λοιπόν ότι δεν γίνονται ούτε θα γίνουν άμεσα εξετάσεις...

 

 

Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει γιατί ενώ έχει σταλεί email από την υπηρεσία δόμησης για ορισμό ελεγκτή δόμησης από την 18/7/2013 εντούτοις δεν έχει καμιά απάντηση και δεν ξέρω τι να απαντησω στους ιδιοκτήτες και το συνεργειο.

 

Δηλαδή, αμέσως μετά τη λήξη του 3ήμερου "λουκέτου" στους Δήμους, φαντάζομαι μαζί με μερικές εκατοντάδες e-mail ακόμη από τις Πολεοδομίες όλης της χώρας...

(Δεν προτίθεμαι να παίξω με τον πόνο σου φίλε gogos αλλά) μάλλον θα περιμένεις για πολύυυυυυυ... :roll:

Πάντως δεν νομίζω ότι είναι δικιά σου η ευθύνη, γιατί θα πρέπει να απολογηθείς;;;

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Μπα, διενεργούνται ακόμα εξετάσεις;

Η απορία μου έγκειται στο ότι το νέο Σ/Ν για τα αυθαίρετα, προβλέπει την παράταση ισχύος της άδειας των ήδη πιστοποιημένων ελεγκτών για 2 επιπλέον χρόνια. Υπέθεσα λοιπόν ότι δεν γίνονται ούτε θα γίνουν άμεσα εξετάσεις...

Μίλησα με το ΤΕΕ Θεσ/νίκης και μου ειπαν οτι δεν γίνονται πλεον εξετάσεις. Αναμένουν προκήρυξη απο το ΥΠΕΚΑ. Το πότε άγνωστο.
Link to comment
Share on other sites

Και μια που ανέφερα το νέο Σ/Ν για τα αυθαίρετα, με κάποια από τα "ψιλά γράμματά" του (άρθρο 50, παρ.6) τροποποιείται η παρ.8 του άρθρου 16 του Ν.4030/11, δηλ.:

"Όσοι εκ των υπαλλήλων της ΕΥΕΔ είναι διπλωματούχοι μηχανικοί ή πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης, ορίζονται ως Επιθεωρητές Δόμησης αφού παρακολουθήσουν σεμινάρια ανάλογα αυτών των Ελεγκτών Δόμησης προκειμένου να μπορούν να διενεργούν ελέγχους..."

 

Σε συνδυασμό με το ότι, ως γνωστόν

"Ο έλεγχος και η παρακολούθηση του έργου των Ελεγκτών Δόμησης και της ορθής εκτέλεσης των καθηκόντων τους γίνεται... μέσω αυτεπάγγελτων δειγματοληπτικών ελέγχων ή ύστερα από καταγγελία σε κτίρια που έχουν ελέγξει ελεγκτές δόμησης"

 

...συμπεραίνω ότι θα ξαμοληθούν (γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες) πολλοί "κακοί λύκοι", έτσι ώστε οι ελεγκτές δόμησης να συνεισφέρουν και αυτοί λίγο στην επίτευξη του "success story". Όπου και να γυρίσεις πρόστιμο, οπότε προσοχή...

 

 

(*) Ζητώ συγνώμη από τον "Κακό Λύκο" του Forum, προφανώς δεν αναφέρομαι (μόνο) σ' αυτόν... :P

 

 

Μπα, διενεργούνται ακόμα εξετάσεις;

Η απορία μου έγκειται στο ότι το νέο Σ/Ν για τα αυθαίρετα, προβλέπει την παράταση ισχύος της άδειας των ήδη πιστοποιημένων ελεγκτών για 2 επιπλέον χρόνια. Υπέθεσα λοιπόν ότι δεν γίνονται ούτε θα γίνουν άμεσα εξετάσεις...

 

 

Μίλησα με το ΤΕΕ Θεσ/νίκης και μου ειπαν οτι δεν γίνονται πλεον εξετάσεις. Αναμένουν προκήρυξη απο το ΥΠΕΚΑ. Το πότε άγνωστο.

 

Άρα, μάλλον το Σ/Ν αποτελεί την "προκήρυξη" ότι δεν θα γίνουν εξετάσεις...

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Ασχετο με το θεμα, αλλα επειδη πρεπει να ξερουμε να φυλαγομαστε (οσο μπορουμε)

 

Εργοταξιο ιδιωτικο, πληρως περιφραγμαμενο και κλειδωμενη η εισοδος με λουκετο.

Η μανα του ιδιοκτητη παιρνει το κλειδι και παει το απογευμα πριν τη σκυροδετηση της θεμελιωσης να ριξει αγιασμο!!

Γλιστραει και πεφτει στην εκσκαφη.

Τα αγκιστρα του οπλισμου των πελματων των πεδιλοδοκων καρφωνονται στους μηρους της.

Την βρισκουν την αλλη μερα το πρωι.

Την εβγαλλε η πυροσβεστικη!!!!

Ευτυχημα οτι δεν πειραχθηκε αρτηρια, διαφορετικα θα ειχε πεθανε απο αιμοραγια.

 

Οποιος νομιζει οτι το ατυχημα ειναι μακρια απο αυτον , να το ξανασκεφτει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.