Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

terry, οι περιπτώσεις που λες αφορούσαν άδειες σε ισχύ; Αν ναι, ή η σχετική πρόβλεψη του 4067 έχει τροποποιηθεί ή η ΥΔΟΜ λειτουργεί με άλλους νόμους.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοεις?

 

Μιλαω για τελικο ελεγχο.

 

πχ παει ο ΕΔ και βλεπει μια διασταση 30εκ μεγαλυτερη, που σημαινει καποια τμ περισσοτερα.

Τι ισχυει?

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι αυτό που συζητάμε είναι παράβαση στις διαστάσεις εξώστη, άρα είναι παράβαση  "που δεν μεταβάλλει  το περίγραμμα της οικοδομής, το συντελεστή δόμησης και το συντελεστή όγκου" και συνεπώς τακτοποιείται με αναθεώρηση μέσα στους τέσσερεις μήνες χωρίς πρόστιμο.

 

Αν η παράβαση είναι τέτοια που το συνολικό εμβαδό των εξωστών υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο, τότε έχουμε υπέρβαση συντελεστή και δεν εφαρμόζονται τα παραπάνω. Αρα ο ελεγκτής πριν αποφασίσει τι θα γράψει στο πόρισμα πρέπει να κάνει τον έλεγχο αυτόν.

 

Οι περιπτώσεις που ανέφερες προηγουμένως, προφανώς αφορούσαν κάτι άλλο. Ασε που την περίπτωση που δεν έγινε η επένδυση και μπήκε πρόστιμο στον μηχανικό την θεωρώ λιγάκι ...τραβηγμένη. Ακόμη και αν η επένδυση ήταν υποχρεωτική από αρχαιολογία π.χ. γιατί πρόστιμο μόνο στον μηχανικό;

Link to comment
Share on other sites

Μισο λεπτο.

 

Εστω επιτρεπομενη δομηση 200τμ.

Η ΟΑ αφορα δομηση 100τμ

Μια διασταση γινεται 20εκ μεγαλυτερη, ισον με 3 τμ μεαλυτερη δομηση.

 

Τι ισχυει?

 

ΥΓ. Σου ξαναγραφω οτι σε αντιστοιχη περισπτωση μπηκε προστιμο ανεγερσης στον ιδιοκτητη, προστιμο στο μηχανικο και εκδοθηκε Αναθεωρηση-Νομιμοποιηση.

 

 

ΥΓ2. Στην περιπτωση που ανεφερα με την επενδυση, αφορουσε πετρα 20εκ παχος και ειχε προσμετρηθει σε καλυψη και δομηση (καλως ή κακως ειχε προσμετρηθει).

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση που λες καλώς έγινε ότι έγινε. Η υπέρβαση είναι μεγαλύτερη από 10 εκ. και μεγαλύτερη από 2% και μεταβάλλει το συντελεστή. Ας πρόσεχαν να κάνουν την αναθεώρηση πριν τον έλεγχο.

 

Η ερώτηση όμως του sada αφορούσε εξώστη.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις απλά η απορία μου είναι γιατί να μην μπορεί να γίνει μια απλή ενημέρωση φακέλου? Δεν μπορώ να βασιστώ στο άρθρο 6 του Ν4030 στην περίπτωση γ όπου λέει "  Μεταβολές των διαστάσεων του κτιρίου ή του οικoπέδου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται οι διατάξεις που καθορίζουν την επιτρεπόμενη κάλυψη, το συντελεστή δόμησης και το συντελεστή κατ’ όγκο εκμετάλλευσης (σ.ο.) ή τις υποχρεωτικές αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου. Οι αποκλίσεις αυτές δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερες του 2% με μέγιστο τα 10εκ για το κτίσμα."

 

Οι εξώστες συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τους περιορισμούς?δεν μπορεί να πάει με απλή ενημέρωση φακέλου?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι μπορεί να γίνει ενημέρωση

 

Αν διαβάσουμε την παρ. 9 του άρθρου 6 ως εξής:

παρ. 9 άρθ. 6 ν. 4030

(...)

9. Ενημέρωση του φακέλου της άδειας δόμησης, "ανεξάρτητα από το χρόνο"(*) ισχύος της άδειας δόμησης, πραγματοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις: 

γ) Μεταβολές των διαστάσεων του κτιρίου ή του οικοπέδου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται οι διατάξεις που καθορίζουν την επιτρεπόμενη κάλυψη (δεν παραβιάζεται), το συντελεστή δόμησης (σχόλιο: δεν παραβιάζεται εφόσον η αυθαίρετη επιφάνεια  του εξώστη, δεν συντελεί σε υπέρβαση του ποσοστού εξωστών πέραν του οποίου θα μετρούσε στο σδ) και το συντελεστή κατ' όγκο εκμετάλλευσης (σ.ο.) ή τις υποχρεωτικές αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου.
(δική μου συμπλήρωση-->Αν θα υπάρχουν τέτοιες μεταβολές διαστάσεων οι οποίες δεν προκαλούν υπέρβαση στο ΣΔ κλπ τότε:
Οι αποκλίσεις αυτές δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερες του 2%  με μέγιστο τα 10 εκατοστά  όσον αφορά το κτίσμα ή μεγαλύτερες του 2% με μέγιστο τα 20 εκατοστά όσον αφορά τα μήκη των πλευρών του οικοπέδου. 
Link to comment
Share on other sites

εμένα όμως ο εξώστης κατασκευάσθηκε μεγαλύτερος κατά 2,30μ σε μήκος και κατά 0,15μ. σε πλάτο, χωρίς να επέρχεται αύξηση συντελ δόμησης (δλδ Εεξωστών + Εημ/υπ < 40% Εεπιτρεπομ). Δεν μπορώ να πάω με απλή ενημέρωση? Επειδή έχω διάσταση >10εκ και απόκλιση εμβ > 2% πρέπσι να κάνω αναθεώρηση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.