Μετάβαση στο περιεχόμενο

48 ωρη γνωστοποίηση εργασιών στην Πολεοδομία με το Αρθρο 4 παρ 3 ΝΟΚ


Recommended Posts

Ευχαριστώ Didonis, αυτός ήταν και ο λόγος που ρώτησα,ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει την αίτηση με τις σφραγγίδες κατά την ώρα των εργασιών και όχι απλά δύο αριθμούς πρωτοκόλλου στα χέρια του.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Την αιτησούλα, τις σφραγίδες του κράτους μας, εσένα σταντ μπάι στο τηλέφωνο όταν του πάει η αστυνομία (να τους εξηγήσεις αν χρειαστεί άρθρα διατάξεις και ότι δεν έχουν αρμοδιότητα κι ας στείλουν την πολεοδομία κλπ) ... και λογικά δεν έχει αυτόφωρο.

 

Ε άμα τον πάνε (διότι δεν είναι τα πάντα λογικά) κάτι θα μάθουμε από την εμπειρία σου.

Αλλά το βρίσκω απίθανο.

 

 

Υ.Γ.

Από την εμπειρία σου διέγραψε παντελώς την άποψη να κρατεί κάποιος κάποιους αριθμούς πρωτοκόλλου και με αυτούς να επιδιώκει κάτι. Αυτό όχι μόνο σ αυτό το ζήτημα αλλά στο 99,99% των θεμάτων δημοσίου.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι με 48ωρη γνωστοποιηση στην ΥΔΟΜ μπορω να ενταξω εργασιες διαχωρισμου ενος χωρου σταθμευσης σε 3 μικροτερους?Εχετε εικονα?Η πρεπει να παω με ενημερωση φακελου.

 

Υ.Γ μου ζητουν ΒΧΚΧ για μια απο τις 3 νεες θεσεις....

Link to comment
Share on other sites

Ενας χώρος στάθμευσης με λογικές διαστάσεις μπορεί να μετατραπεί σε 3 μόνο αν πρόκειται τα 3 αυτοκίνητα να είναι smart. Πέρα από την πλάκα μας εξηγείς πως είναι δυνατόν?

Link to comment
Share on other sites

Στην Ο.Α εχει ενα εννιαιο χωρο σταθμευσης 80τμ στο υπογειο. Στην πραξη ο εργολαβος εχει χωρισει και εχει πουλησει ξεχωριστα,με ποσοστα ιδιοκτησιας επι του οικοπεδου, τα 2 απο τα 3 γκαραζ.Τωρα μου ζητουν βεβαιωση νομιμοτητας για ενα απο αυτους τους χωρους.Η αρχικη μου σκεψη ηταν να δωσω βεβαιωση για οιλον το χωρο και τα 80τμ και να τελειωνω.

Link to comment
Share on other sites

....Στην πραξη ο εργολαβος εχει χωρισει και εχει πουλησει ξεχωριστα,με ποσοστα ιδιοκτησιας επι του οικοπεδου, τα 2 απο τα 3 γκαραζ

....

Εφόσον όπως λες υπάρχει σύσταση για την θέση στάθμευσης που ενδιαφέρεσαι κι εάν στον τίτλο δεν την περιγράφει ως ξεχωριστό δωμάτιο (άρα να χρειαστεί έργο για να υλοποιηθεί), τότε δεν χρειάζεσαι καμιά πολεοδομική τροποποίηση στα σχέδια για βεβαίωση.

 

Την πολεοδομική χρήση στάθμευσης ο χώρος τον έχει, οι διαχωριστικές γραμμές στο δάπεδο δεν είναι υποχρεωτικές πολεοδομικά και η αυτοτελή ιδιοκτησία ορίζεται από την σύσταση.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ή η 48ωρη γνωστοποίηση είναι μια μεγάλη φούσκα ή κάποιοι ερμηνεύουν πάντα εκ του ασφαλούς το νόμο.

Κατέθεσα χθες πρωτόκολλο με την αίτηση πλήρη, το οποίο πρέπει να χρεωθεί σε υπάλληλο, να εγκριθεί, να κοινοποιηθεί υπηρεσιακά στο Α.Τ. για να λάβω έγγραφη απάντηση ώστε να ξεκινήσω εργασίες.

Είπατε τίποτα? Εγώ πολλά, αλλά δίκιο δεν βρήκα και εργασίες δεν μπορώ να ξεκινήσω..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.