Μετάβαση στο περιεχόμενο

48 ωρη γνωστοποίηση εργασιών στην Πολεοδομία με το Αρθρο 4 παρ 3 ΝΟΚ


Recommended Posts

Τερρυ:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Έντυπο γνωστοποίησης εκτέλεσης εργασιών, άνευ έγκρισης, προς τις Υπηρεσίες Δόμησης

 

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης υπέγραψε απόφαση για το έντυπο το οποίο υποβάλλουν οι πολίτες στις Υπηρεσίες Δόμησης, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στην υπηρεσία τις εργασίες που θα εκτελέσουν, για τις οποίες δεν απαιτείται σχετική έγκριση.

Η απόφαση είναι άμεσης εφαρμογής και ενημερώνονται ήδη όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της αρμόδιας διεύθυνσης (ΔΟΚΚ) του ΥΠΕΚΑ.

 

Σύμφωνα με το ν. 4067/2012 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός», άρθρο 4 «Άδειες Δόμησης», παράγραφο 3 ορίζεται ένα πλήθος εργασιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια δόμησης και Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας. Για τις εργασίες αυτές όπως περιγράφονται στη παραπάνω παράγραφο, απαιτείται απλά μια έγγραφη ενημέρωση για την εκτέλεσή τους, προ 48 ωρών, της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Καθίσταται σαφές ότι δεν πραγματοποιείται κανένας έλεγχος από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, και ότι με ευθύνη του ιδιοκτήτη συμπληρώνεται το έντυπο και συνυποβάλλονται οι τυχόν κατά περίπτωση απαιτούμενες εγκρίσεις άλλων φορέων (π.χ. Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής εφόσον βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό ή για την περιοχή ισχύουν ειδικοί όροι δόμησης, Αρχαιολογική υπηρεσία εφόσον το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο ή βρίσκεται σε χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο ή ελέγχεται για οποιοδήποτε λόγο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού), καθώς και η συναίνεση των συνιδιοκτητών της οικοδομής εφ’ όσον οι κατασκευές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (ακάλυπτοι χώροι του οικοπέδου) ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου (όψεις, φέρον οργανισμός, κλπ).

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (Ν.4067/2012), δεν απαιτείται Άδεια Δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, για εργασίες όπως: μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν μεταβάλλουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή τις όψεις του, κατασκευές που απαιτούνται για τη μετακίνηση ή την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων, εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων (χωρίς χρήση ικριωμάτων), αλλαγή ή επισκευή δαπέδων, συντήρηση, επισκευή ή διασκευή εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων, αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα, συντήρηση, επισκευή στεγών χωρίς χρήση ικριωμάτων, κ.ά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο που παραθετεις ειναι ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ και καμια νομικη ισχυ δεν εχει και δυστυχως οι ΥΔΟΜ δεν το υιοθετουν.

 

Περαν απο αυτο βεβαια, οτι λεει ο ΚΑΝ62.

 

Προσωπικα θα χορεψω το χορο τους (σε λογικα πλαισια) και εφοσον ο πελατης θελει να πληρωσει τις 5-6 επισκεψεις στην ΥΔΟΜ και ολη τη διαδικασια.

Σε αλλη περιπτωση γυρισα τα λεφτα στον ιδιοκτητη και του ειπα οτι δεν θα ασχοληθω διοτι δεν μπορω να βγαλλω ακρη.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Άρα τέρυ το αντιμετωπίζουν σαν ΕΕΜΚ σχεδόν σε εσένα. Για να παίρνουν κάνα φράγκο οι μηχανικοί γίνεται τέρυ....μην το παίζουμε παρθένες και εμείς οι Ε.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ την 48ωρη όπως την έχουν στήσει δεν την καταλαβαίνω.

Το λογικό θα ήταν να την καταθέσει ο μηχανικός με την σφραγίδα του στην αστυνομία. Η αστυνομία να την στέλνει με fax στην ΥΔΟΜ .

Αν έπειτα από καταγγελία διαπίστωναν ότι ο ιδιοκτήτης έκανε εργασίες που δεν προβλέπονταν στην ΤΕ του μηχανικού να τον πηγαίνανε μέσα.

Αν διαπίστωναν ότι ο μηχανικός περιέγραφε εργασίες που απαιτούσαν κάποιου τύπου αδιας, να τα έβαζαν με τον μηχανικό

 

Άπλα πράγματά

Link to comment
Share on other sites

nik

 

Σιγα μην μας ταλαιπωτουν οι ΔΥ για το λογο που λες.

Προσωπικα δεν περιμενα να ζησω απο τις 48ωρες.

Αλλα χρεωνω οποιαδηποτε υπηρεσια, προφανως αναλογα τον πελατη.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσαν πολύ πιο απλά πονιρέα να την κάνουν ηλεκτρονική μέσω του συστήματος του 4178 και να την αναλάβει το ΤΕΕ.

 

Δημιουργία δήλωσης ηλεκτρονικά, επισύναψη τεχνικής έκθεσης ή τικάρισμα έτοιμων επιλογών στο σύστημα, πληρωμή και ένα τέλος ΤΕΕ 15 ευρώ και το σύστημα να σου δίνει έτοιμη την βεβαίωση. Στην συνέχεια το ΤΕΕ να ενημερώνει την αστυνομία ή να μην ενημερώσει και κανέναν....αν έρθει η στυνομία της δείχνεις το χαρτί. Διαδικασία 2 ημερών.

 

Το σύστημα το έχουν στείσει. Αυθαίρετα κάνει, βεβαιώσεις μηχανικού κάνει, με λίγη δουλειά μπορεί να βγάζει και 48ωρη. 

Link to comment
Share on other sites

Tι λετε ρε εξυπνακηδες? Και πως θα βρουμε αντικειμενο δουλειας στα παιδια μας στις ΥΔΟΜ?

 

 

Αύριο θα καταθέσω Αγ. Παρασκευή να δω τι θα ζητήσουν...

 

Συναδελφε αν δεν σου κανει κοπο, γραψε τι σου ζητησαν γιατι εχω μια αντιστοιχη περιπτωση στην συγκεκριμενη πολεοδομια....

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Στην κατάθεση σε ένα πρωτόκολλο θα πας, θα καταθέσεις την αίτηση και θα φύγεις...το θέμα είναι μετά ο αρμόδιος μηχανικός τι θα ζητήσει ! Καλό είναι να ρωτήσεις πριν φύγεις από την πολεοδομία.

 

Μα υποτίθεται ότι παίρνεις το πρωτόκολλο και τέρμα. Γι' αυτό είναι και γνωστοποίηση. Αυτό λέω θέλω να δω τι θα μου πουν, αν μου αρχίσουν φέρε το ένα και το άλλο και θα χρεωθεί στον  τάδε.... χαιρετίσματα.

Εννοείται βέβαια ότι καταθέτω ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του πελάτη και όχι σαν μηχανικός, δεν έχει καμία δουλειά ο μηχανικός στην γνωστοποίηση. Πέρσι πάντως την είχα πάρει σχετικά εύκολα θυμάμαι στην ίδια πολεοδομία, αλλά δεν θυμάμαι περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στο Μαρκόπουλο έως πριν μερικές εβδομάδες πέρναγες πρώτα πληρότητα και μετά πρωτοκολλούσες

και μάλιστα ο υπάλληλος που σε πέρναγε πληρότητα, αυτός το χρεωνόταν για διεκπεραίωση  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.