Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aρτιότητα - οικοδομησιμότητα σε εκτός σχεδίου


Recommended Posts

H άδεια έχει κατατεθεί και έχει κολλήσει στην πολεοδομία για το θέμα της "κοινοχρησίας" του δρόμου που αναφέρεται στο Ν.3212/2003. Σύμφωνα με την νομοθεσία, η απαίτηση είναι για πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο, δεν αναφέρει κάπου αναγνωρισμένο κοινόχρηστο δρόμο.

Pavlo33, αντιλαμβάνομαι αυτό που έχεις μπολντάρει με μπλέ γράμματα, όμως η έννοια των δημοτικών δρόμων δεν μπορεί να ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο για κάθε διάταξη που δημοσιεύεται.

 

Θεωρώ λοιπόν οτι στην συγκεκριμένη εγκύκλιο (472/03-02-2014) ερμηνεύεται ο όρος "δημοτικός δρόμος" (και για τα εκτός σχεδίου), όπως επίσης διευκρινίζεται και οτι δεν προβλέπεται νόμος για χαρακτηρισμό οδού ως δημοτική. Εφόσον λοιπόν η ΥΔΟΜ έχει εκδώσει επί του επικείμενου δρόμου Αδεια Δόμησης, ο δρόμος εξυπηρετεί ανάγκες του Δήμου, άρα είναι δημοτικός και αυτόματα κοινόχρηστος.

 

Η πολεοδομία  στην ουσία δεν αιτιολογεί την ένσταση της στο παραπάνω επιχείρημα, απλά ζητάει να πάρει την ευθύνη άλλος φορέας πχ. ΥΠΕΚΑ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 154
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η άδεια δόμησης είναι μια διοικητική πράξη συγκεκριμένου περιεχομένου και τίποτε άλλο. Συνεπώς μπορεί άνετα να ανακληθεί.

Για το χαρακτηρισμό του δρόμου υπεύθυνος είναι ο Δήμος, από την αρμόδια υπηρεσία του οποίου θα ζητήσεις αυτό που θέλεις, επισυνάπτοντας και τη σχετική νομοθεσία.

Το ότι η Υ.ΔΟΜ. υπάγεται στο Δήμο, δεν σημαίνει (στην Ελλάδα ζούμε) ότι αυτομάτως θα έχεις "με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια"...  

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα & ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις!

 

Συνάδελφε tetris, το θέμα της διοικητικής πράξης που εκδίδεται απο την ΥΔΟΜ και τη σχέση της με το δήμο, δεν το ισχυρίζομαι προσωπικά εγώ αλλά η εγκύκλιος που έχω προαναφέρει.

 

Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο του υπεκα, μου απάντησαν προφορικά οτι η τεκμηρίωση του θέματος είναι βάσιμη και για το λόγο αυτό έστειλα επίσημα ερώτημα στο υπουργείο. Με ενημέρωσαν βέβαια οτι η κανονικά θα έπρεπε η πολεοδομία να απευθυνθεί στη περιφέρεια και αυτή στο υπεκα. Επίσης μου είπαν οτι θέμα χαρακτηρισμού δρόμου είναι πλέον αρμοδιότητα της περιφέρειας και όχι του δήμου.

 

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει προσεγγίσει το θέμα μέσω άλλης διαδικασίας?

Link to comment
Share on other sites

Μόλις έλαβα ηλεκτρονική απάντηση απο το υπεκά για το θέμα:

 

"Λάβαμε το από 7/7/14 ερώτημά σας το οποίο όμως δεν μπορεί να απαντηθεί από εμάς. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια ΥΔΟΜ και σε περίπτωση που διαφωνείτε με την απάντηση που θα λάβετε, έχετε τη δυνατότητα να υποβάλλετε το ερώτημά σας στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση καταθέτοντάς τους παράλληλα την απάντηση της ΥΔΟΜ και υπόμνημα με τις δικές σας απόψεις."

 

Επομένως πρέπει να πιέσω την ΥΔΟΜ να απαντήσει επίσημα στο ερώτημα μου!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επειδή έχω φάει κόλλημα τώρα.

Τεμάχιο αναδασμού > 4 στρεμ. έτους 1969 με πρόσωπο 24 μέτρα θεωρείται οικοδομήσιμο λόγο ύπαρξης προ του 2003, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα σας! Γήπεδο 30 στρεμάτων. Τα 27,5 σε αρχαιολογικό χώρο όπου απαγορεύεται η δόμηση από Γ.Π.Σ. Μένουν 2,5στρέματα, τα οποία βρίσκονται στη ζώνη του οικισμού. Το τμήμα των 2,5 στρεμάτων είναι οικοδομήσιμο; Δεν έχει γίνει καμία απαλλοτρίωση, γήπεδο προ 2003.

Link to comment
Share on other sites

εχεις πολλα θεματα να δεις..

αν εισαι ζωνη Α ή Β

αν ο χαρακτηρισμος δημιουργει "κατατμηση" [????]

αν ναι,  εγινε πριν το 1977???

 

δες τα ΠΜ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ερώτηση επιβεβαίωση.

 

Γεωτεμάχιο 1500 τμ με πρόσωπο 66μ σε δημοτική οδό (χαρακτηρισμένη), σχήματος τραπεζίου. Οι 2 απέναντι πλευρές, 11μ και 34μ ("βάθος") και η τελευταία πλευρά 60μ.

 

Είμαι στη περίπτωση: 

β) Τα γήπεδα που κατά την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος πδ/τος έχουν πρόσωπο σε Διεθνείς Εθνικές, Επαρχιακές, Δημοτικές και Κοινοτικές οδούς, καθώς και σε εγκαταλελειμένα τμήματα αυτών και σε σιδηροδρομικές γραμμές και εφόσον έχουν:

αα) Τα γήπεδα που υφίστανται κατά την 12-11-62 ημέρα δημοσίευσης του από ΒΔ/24-10-62 (ΦΕΚ-142/Δ').

Ελάχιστο πρόσωπο: δέκα (10) μέτρα.

Ελάχιστο βάθος δέκα πέντε (15) μέτρα.

Ελάχιστο εμβαδόν επτακόσια πενήντα (750) μ2.

 

Διότι στην ββ) αναφέρει: βάθος 35μ (που δεν το έχω).

 

Και κατ'επέκταση στις πλάγιες αποστάσεις: ββ) Οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις των κατά παρέκκλιση αρτίων και οικοδομήσιμων γηπέδων της παραγράφου 2 του παρόντος ορίζονται σε δύο και μισό (2,50) μ. τουλάχιστον για τα γήπεδα της υποπερίπτωσης αα της περιπτώσεως β

 

Σε περίπτωση ισογείου, χτίζει μόνον 150 τμ, λόγω του 10% κάλυψης, σωστά; (στο αρ. 6 έχει βέβαια τον τύπο για τα ακριβή τ.μ.)

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.