Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαρτημένο τοπογραφικό


Recommended Posts

Εξαρτημένο τοπογραφικό εντός οικισμού περίπου στα 40 m2 για συμβολαιογραφική πράξη .

Πόσο κοστολογείται ? Υπάρχουν κριτήρια που βγαίνει το κόστος αυτό ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Αμοιβες τοπογραφικού με τον 3316 ή με τον 696 Ανάλογα την κλίμακα , την μέθοδο εξάρτησης , την ταχυμετρική αποτύπωση , κάλυψη , πύκνωση σημείων , το ότι είσαι εντός οικισμού και ότι άλλο ξεχνάω , υπολογίζεις την αμοιβή του τοπογραφικού Αν δεν έχεις πρόσβαση στις αμοιβές του ΤΕΕ , υπάρχει αρχείο με πινάκιο του 3316 στα download (ελπίζω να υπάρχει ακόμα)

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι ο 3316 ειναι για δημοσιες μελετες κ οχι για ιδιωτικες.

 

Οσο για την κοστολογηση, εγω προσωπικα κοστολογω με ανθρωποωρες και αποσβεση εξοπλισμου. Για την αμοιβη μου, αν δουλευω για μηχανικο κοστολογω 20 ευρω την ωρα, κ αν δουλευω για ιδιωτη 50 ευρω ανα ωρα. Ως αποσβεση εξοπλισμου παιρνω 120 ευρω ανα ημερα εργασιας, παρολο που κοστιζει στην αγορα τουλαχιστον το διπλασιο, ωστοσο τον αγορασα με ΕΣΠΑ.

 

Επομενως για 40 τ.μ. εντος οικισμου εγω θα κοστολογουσα βασει των ωρων εργασιας ως εξης:

 

περιπτωση α. ο εξοπλισμος δικος μου:

 

1. Αποσβεση εξοπλισμου: 60 σκετο τοταλ, 120 τοταλ κ gps, 150 τοταλ κ gps κ plotter

2. Αμοιβη μηχανικου: 1 ωρα πολεοδομια + 1 ωρα αποτυπωση + 2 ωρες σχεδιαση-εκτυπωση = 4 ωρες x 50 = 200 ευρω

Συνολο 350 ευρω για ιδιωτη

Με ΔΠΥ: 350 ευρω σε φορο 20% = 350/ 0,80 = 437,5

Με φπα 437,5 χ 1.23 = 538 ευρω

 

περιπτωση β: ενοικιαση εξοπλισμου

 

1. ενοικιο εξοπλισμου: 123 ευρω σκετο τοταλ, 246 τοταλ κ gps

2. Αμοιβη μηχανικου ως ανωτερω 200 ευρω

συνολο 446 προ φορων κ φπα

με φορο : 446/0,8 = 557

με φπα 557 χ 1,23 = 686 ευρω

 

αυτα για 4 ωρη αμοιβη

 

για δουλεια ανω της 1 ημερας, θεωρω ημερησια αμοιβη μηχανικου 200 ευρω ανα ημερα

 

αν σας φαινεται πολυ, υπολογιστε μονο οτι το ΤΣΜΕΔΕ πλεον θα ανερχεται στα 25 ευρω ανα ημερα ΜΟΝΟ ως κοστος ασφαλισης ελευθερου επαγγελματια.

 

Αυτα

Link to comment
Share on other sites

Πλήρης ανάλυση !!! Το μόνο που εχω να επισημάνω ειναι : Αφαίρεση του χρόνου Πολεοδομίας (διότι δεν απαιτείται) και χρέωση μετάβασης - επιστροφής , κόστος καυσίμων και απόσβεση αυτοκινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχάσατε να χρεώσετε και το μελάνι του ταμπόν για την σφραγίδα, το κόστος φθοράς άρβυλων καθώς και κατανάλωση νερού για να πλύνεις τα χέρια σου μετά από την εργασία υπαίθρου..

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επομενως για 40 τ.μ. εντος οικισμου εγω θα κοστολογουσα βασει των ωρων εργασιας ως εξης:

 

Με φπα 437,5 χ 1.23 = 538 ευρω

 

Για 40 τ.μ. ή για 400 ή για 4000 είναι αυτά?

Link to comment
Share on other sites

Είναι καθαρά υποκειμενικός ο προσδιορισμός σύντεκνε.

Υπάρχει ο μπούσουλας του συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ αλλά από εκεί και πέρα (επειδή το σύστημα αναφέρεται μόνο σε ποσότητες και όχι σε δυσκολία) πρέπει να μάθεις (δυστυχώς) να υπολογίζεις μόνος σου την αμοιβή σου και κατά περίπτωση σύμφωνα με τη λογική του zavi, δηλαδή χρόνος αποτύπωσης, δυσκολία αποτύπωσης, συνθετότητα πολεοδομικού καθεστώτος (στο Λασίθι είναι σχετικά απλά τα πράγματα), έξοδα μετάβασης και φυσικά λαμβάνεις υπόψη σου (είτε είναι σωστό είτε όχι) την οικονομική δυνατότητα του πελάτη και το τί θέλει να κάνει με το τοπογραφικό (άλλη τιμή αν γονέας θέλει να "γράψει" χωράφι στους Πεύκους στο παιδί του και άλλη αν ο πελάτης θέλει να πουλήσει χωράφι-οικόπεδο στην Πλάκα σε Ρώσους).

Επειδή θεωρώ λάθος να αναγράφουμε τιμές στο φόρουμ (χωρίς παρεξήγηση zavi) δε θα γράψω τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ συμφωνώ με τον άγιο Ο υπολογισμός από του νόμους 3316 και 696 αποτελούν ένα μπούσουλα από το οποίο εγώ υπολογίζω ένα ποσοστό ανάλογα τα δεδομένα που αναφέρει γλαφυρά ο Αγιος στο ποστ 7 Πχ Αν έχω αποτυπώσει όμορο κτήμα και έχω έτοιμα τα στοιχεία για την αποτύπωση και ένα μέρος του ακινήτου η τιμή θα διαφοροποιήθεί αρκετά προς τα κάτω Ακόμα και η απόσταση από την έδρα αποτελεί για μένα ένα σημαντικό στοιχείο για το λόγο ότι χρειάζεται πολαπλάσιος χρόνος και όχι μόνο λόγο μετακίνησης , αλλά και μη γνώσης των στοιχείων της περιοχής που σημαίνει αναζήτηση. Στο τεχνικό επιμελητήριο της θεσσαλίας υπήρχε ένα τιμοκατάλογος με εργασίες μηχανικών που για μένα ήταν εντός της Ελληνικής πραγματικότητας και το χρησιμοποιώ σαν οδηγό Με αναζήτηση πιστεύω θα το βρείς

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της κοστολόγησης των Τοπογραφικών έχει πολυσυζητηθεί σε αυτό το forum. Νομίζω ότι λίο πιο σύνθετο από αυτά που αναφέρει ο Ηans Lada. Γενικά, τείνω να συμφωνήσω με agios. Πρέπει ωστόσο σε κάθε περίπτωση το θέμα να εξατάζεται από δύο σκοπίες:

1) Ζήτηση vs Προσφορά,

2) Κόστος αγοράς - απόσβεσης του ιδιαίτερα δαπανηρού εξοπλισμού + απόσβεση κόστους "5ετους +++ φοίτησης" + ώρες εργασίας

 

Μιλώντας με φίλους παλιούς συμφοιτητες, διαπιστώνω ότι οι αμοιβες διαφοροποιούνται σημαντικά στον Ελλαδικό χώρο. Πάντως, για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θεωρώ ότι η αμοιβή σου δεν πρέπει να πέσει κάτω από 400ευρώ + ΦΠΑ. Αν τον εδεις κονομημένο χρέωσε κανα πενηντάρικο - κατοστάρικο παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.