Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναλημματικός τοίχος για την κατασκευή δρόμου.


 
anavatis

Recommended Posts

γειά σας. στην εικόνες που βλέπετε πρόκειται να κατασκευαστεί δρόμος για την πρόσβαση σε κατοικία σε ύψωμα, από +0,00 σε +7,00μ περίπου. στην αριστερή πλευρά όπως βλέπετε την εικόνα _michanikos_0 & δεξιά στην εικόνα _michanikos_2, κατά μήκος του δρόμου υπολογίστηκε και θα κατασευαστεί τοιχίο antist;hrijhw συνολικού ύψους περί το 1.00μ (πέδιλο 0,8m) για τη συγκράτηση του πρανούς που δημιουργήθηκε. στο δεξί τμήμα του δρόμου θα μπορούσε να αποφευχθει η δημιουργία τοιχείου ή να γίνει μια άλλη κατασκευή που είναι πιο οικονομική. εκεί το χώμα είναι φυσικό και το ύψος που προκύπτει κατά μήκος του δρόμου φαίνεται στην εικόνα _michanikos_1 (από 0 σε 5-6μ).

post-58059-0-46186100-1344797559_thumb.jpg

post-58059-0-33601600-1344797581_thumb.jpg

post-58059-0-12204700-1344797603_thumb.jpg

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

η ερώτηση είναι εαν θα πρέπει να κατασκευαστεί τοιχειο και από τις δύο πλευρές του δρόμου. τί πρέπει να γίνει στο σημείο που δειχνει το βέλος στην τομή ?

post-58059-0-50161100-1344807441_thumb.jpg

Edited by anavatis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δώσε το γεωμετρικό σκαρίφημα με πλήρεις διαστάσεις και το υλικό (χαρακτηριστικά εδάφους) με το οποίο μπαζώνεις για να δημιουργήσεις το δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

Όπως λένε και οι συνάδελφοι, διαστάσεις-κλίσεις, γραμμή Φ.Ε.-εκσκαφής, χονδρική εκτίμηση του είδους εδάφους. Οφθαλμικά εκτιμώντας, πιθανόν δεν χρειάζεται τίποτα. Μόνο αποστράγγιση δρόμου εκτός πρανούς.

Link to comment
Share on other sites

συγγνώμη αλλά αυτός που σχεδίασε τον τοίχο αντιστήριξης ( ο οποίος πρέπει να ήταν πολιτικός μηχανικός με γνώση γεωτεχνικών) τι σας είπε? Σίγουρα θα έκανε κάποια επίλυση -έστω και εμπειρική- για το πρανές, Σίγουρα θα σχεδίασε με βάση κάποια στοιχεία για το έδαφος, θα συνέστησε κάποιες τιμές για το υλικό επιχώματος κτλ..καμία cpt έχετε? Θα σας τρέχουν μετά από κάνα βροχερό 10ήμερο και δε θα ξέρετε τι φταίει.

Link to comment
Share on other sites

μην ψάχνεις για πολλές αναλυτικές μελέτες συνάδελφε, δεν υπάρχουν, κι ο πελάτης ζητά συνέχεια συμβουλές. Λοπόν έβαλα ενα σκαρίφημα με τη μορφή του δρόμου. πρόκειται για περίπου 50μ. δρόμο για μια διαφορά ύψους 6μ από το +61 στο +67 (τα κόκκινα στο σκαρίφημα δείχνουν υψόμετρο φ.ε.).Στο +67 γίνεται μπάζωμα περί τα 2 μέτρα από το φ.ε. Στη μέση του δρόμου που γίνεται ενδεικτική τομή πρέπει να φθάσουμε περίπου στο 64 (ή και λίγο παραπάνω) όποτε έκει προκύπτει μπαζωμα περί το 1μ στα δεξιά και περί τα 2 μ αριστερά, όπως φαίνεται στην τομή, Παρόμοιες αν παρατηρήσετε θα είναι και οι τομές πριν και μετά του μέσου της διαδρομής με το ύψος του μπαζώματος να κυμαίνεται από 1-2 μ.

 

Σχετικά με το έδαφος πρόκειται για μαλακό χώμα (η περιοχή με 'ασπρόπυλο' αποκαλείται). σχετικά με αυτό συναδελφος πολ-μηχ πρότεινε για το δεξί τοιχείο αντιστήριξης (επάνω) ότι ένα ύψος τοιχείου περί το 1,5μ με πλάτος πεδίπου 1,0μ και ύψος 0,4μ. καθόλο το μήκος του δρόμου θα ήταν αρκετό για να συγκρτήσει τα 'μαλακά' χώματα. το ερώτημα τώρα αφορά στο αν χρειάζεται να γίνει και το τοιχείο στην κάτω πλευρά του δρόμου και πόσο ή αν μπορεί να αφεθεί μπαζωμένο με κάποια αντιστήριξη με φύτευση-πέτρα (?). το κόστος όπως πάντα είναι πρόβλημα και ειδικά στις διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου. αν υπάρχουν συμβουλές ή προτάσεις από παρόμοιες διαμορφώσεις θα ήταν πολύτιμες. ευχαριστώ. :smile:

post-58059-0-30395500-1344894817_thumb.jpg

Edited by anavatis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

alexios, για αυτό το αριστερά τοιχείο του δρόμου, με μπάζωμα εδάφους περί τα 2 μέτρα και τοιχείο στα δεξια όπως στην τομή τί διαστάσεις-εμπειρικά πάντα- θα περίμενες (για το αριστερα τοιχείο). βασικά τα πάνω χώματα συγκρατούνται από το δεξί τοιχείο (που θα γίνει) και το αριστερα συγκρατεί το δρόμο και το διαμορφωμένο επίπεδο ''μπαζώματος" (2μ.)

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.