Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απελευθερώνεται το επάγγελμα του ενεργειακού επιθεωρητή


venezia

Recommended Posts

Αυτό λέει το σχέδιο νόμου!Αλλά κάποιος κάπου κάποτε (χθες) μου είπε ότι υπάρχει μια φήμη για υποχρεωτικότητα σεμιναρίου και πτυχίου!Και οι εξετάσεις να βγουν από την εξίσωση. Ως ράδιο αρβύλα το μεταφέρω και ως τέτοιο το αξιολογώ. Απλά ρωτάω μήπως το άκουσε κανείς άλλος!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η διαβούλευση έχει τελειώσει και ανέφερε ότι καταργείται η προϋπηρεσία και κριτήριο θα είναι τα 2 χρόνια κτίσης πτυχίου.

Όμως, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν χρειάζεται προϋπηρεσία ή όχι, παρά μόνο όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη βουλή (ένα Υπουργείο ξέρει...) :confused: .

 

Γνωρίζει κανείς πότε θα τεθεί το θέμα στη βουλή ή έστω εμπειρικά πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως από το τέλος της διαβούλευσης μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη βουλή?

Link to comment
Share on other sites

Kyriakoschar

Γνωρίζει κανείς πότε θα τεθεί το θέμα στη βουλή ή έστω εμπειρικά πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως από το τέλος της διαβούλευσης μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη βουλή?

 

Επειδή η είδηση της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του ενεργειακού επιθεωρητή συνέπεσε χρονικά και με την είδηση της απελευθέρωσης του επαγγέλματος της άδειας του περιπτερά, νομίζω εντελώς εμπειρικά, ότι τα δύο θέματα θα μπορούσαν, με εύσχημο τρόπο, να τεθούν στην βουλή μαζί σε ένα νομοσχέδιο. 'Αλλωστε τα δύο θέματα συνδέονται κάπως, αφού με τις νέες τιμές-ταρίφες που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά, τα ΠΕΑ θα μπορούσαν να πωλούνται και από τα περίπτερα, τα οποία με την σειρά τους θα μπορούσαν να στελεχωθούν από υποψήφιους επιθεωρητές που δεν ''έπιασαν'' τα κριτήρια αφού ξεπεράσουν πρώτα τον ψυχολογικό τραμπάκουλα. :shock:

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Το ότι υπάρχει στη διαβούλευση δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί το ίδιο ακριβώς και με νόμο....Θεωρώ ότι υπάρχουν πιέσεις για να παραμείνει "κλειστό" το επάγγελμα από κάποιους γνωστούς-αγνώστους.....

Οπως επίσης και οι εξετάσεις καθυστερούν για αυτούς τους λόγους. Παίζονται πολλά και κάποιοι δεν είναι διατεθιμένοι να χάσουν τα προνόμια (όποια είναι αυτά τελος πάντων)..και να τα μοιραστούν με άλλους

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω ότι η υποχρεωτική παρακολούθηση του σεμιναρίου και η διενέργεια των εξετάσεων θα παραμείνουν.

 

Το κερασάκι όμως στην τούρτα είναι άλλο. Προσέξτε αγαπητοί συνάδελφοι τι προβλέπει η ΚΥΑ Αριθμ. οικ.192 "Εκπαίδευση και εξεταστική διαδικασία Ενεργειακών Επιθεωρητών" η οποία δημοσιεύθηκε στις 31-10-2011 σε ΦΕΚ Τεύχος Β΄, Αρ. Φύλλου 2406.

 

Στην παράγραφο 5 του άρθρου 8 της ανωτέρω υπουργικής απόφασης αναφέρονται τα εξής:

 

"Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος αποτύχει

στις εξετάσεις, έχει δικαίωμα επανεξέτασης ακόμη δύο

φορές, κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης προς το

κεντρικό ή τα περιφερειακά τμήματα του Τ.Ε.Ε. ή/και

με ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα

του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών, με χρήση

του ατομικού του Κ.Α.Σ. Ο υποψήφιος που απέτυχε και

στις δύο διαδικασίες επανεξέτασης είναι υποχρεωμένος

να ακολουθήσει εκ νέου τη διαδικασία εκπαίδευσης

και εξετάσεων για τη χορήγηση άδειας Ενεργειακού

Επιθεωρητή, όπως ορίζεται με την παρούσα απόφαση."

Edited by geostefanou
Link to comment
Share on other sites

Εχεις 3 ζωές δηλαδή.... :smile:

 

Η τακτοποίηση αυθαιρέτων έγινε δε μερικούς μήνες. Βγάλανε υπολογισμούς προστίμων, διαδικασία κτλ κτλ. Οι εκεγκτές δόμησης ξεφύτρωσαν ξαφνικά στη ζωή ας και είναι ανάμεσά μας...

 

Τους ενεργειακους επιθεωρητες 2 χρόνια τώρα τους έχουν περάσει γεννεές 14... 10ετής, 5ετής, 2ετής, μόνιμοι, προσωρινοί,....η εξίσωση δεν βγαίνει και ειμαστε πάλι στο σημείο μηδέν!!

 

Κάποιοι παρακολούθησαν στην αρχή σεμινάρια, μετά βγήκαν άκυρα γιατί δεν ήταν τα καλά!! Τα ξαναπαρακολούθησαν και περιμένουν να διοριστούν (sorry να εξεταστούν). Πότε? Πιο εύκολα προβλέπεις πότε θα χρεωκοπήσει η χώρα, παρά το πότε θα γίνουν οι εξετάσεις...Και άμα γίνουν.

 

Αυτοι που είχαν ανοίξει βιομηχανία ΠΕΑ, δεν τους συμφέρουν ούτε οι εξετάσεις (που να μπλέκεις τώρα...), ουτέ η μη εμπειρία (λίγοι και καλοί, μεταξύ μας Μεταξα). Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων να σπάσει το κατεστημένο....αλλά το κόβω δύσκολο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχεις 3 ζωές δηλαδή.... :smile:

Πολύ σωστός ! Να δεις που σε λίγο θα πρέπει να πληρώνουμε για να βγάζουμε ΠΕΑ, γιατί θα είναι ..παιχνίδι. Αλλά συνάδελφοι μήπως τώρα δεν το πληρώνουμε το ΠΕΑ ? Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να βγάζουμε ΠΕΑ με εξευφτελιστικές τιμές ? Όλοι όμως και οι συνάδελφοι υπάλληλοι των "μεγάλων γραφείων". Στο κάτω - κάτω το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι κάποια ελάχιστα ευρώ (κάποτε λέγανε ...τις αλύσιδες ... τόσο παλιό μα και τόσο επίκαιρο)

Link to comment
Share on other sites

Ίσως το όλο πρόβλημα να είναι το γεγονός της γενικότερης κρίσης του επαγγέλματος, εάν δεν υπήρχε η κρίση που ζούμε τα τελευταία 3 χρόνια, μπορεί να μην γινόταν και τόσος λόγος για τις απαιτήσεις σχετικά με τους ενεργειακούς επιθεωρητές.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι οι προσωρινοί έχουν πάρει παράταση;;;

Και κάτι ακόμη. Από τη στιγμή που θα πληρώσεις το παράβολο, πόσες ημέρες (ελπίζω να μιλάμε για μέρες..) κάνει να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.