Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυξήσεις φωτιά σε ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


ilias

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάποιες εφημερίδες γράφουν ότι κάπου μέσα στις 754 σελίδες που ψηφίστηκαν προχθές αναφέρεται αύξηση των εισφορών για τους "προ 1993" ασφαλισμένους.

Ξέρει κανείς αν αυτό περιλαμβάνει και το ΤΣΜΕΔΕ;

Αν ναι, ξέρει κανείς τι ακριβώς προβλέπεται ή πότε ακριβώς θα εξιδεικευτεί αυτή η αύξηση;

 

Θα ήταν πολύ καλό να μαθαίναμε σύντομα αυτά τα στοιχεία. Μέχρι στιγμής οι "προ 1993" είχαν επαναπαυθεί και δεν έδιναν ιδιαίτερη βάση στην αντίδραση των νεώτερων. Ίσως τώρα αφυπνιστούν και γίνουν επιτέλους κάποια πράγματα για να ακυρωθεί ο νόμος Κουτρουμάνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το ΤΣΜΕΔΕ άρχισε να υλοποιεί τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών

 

 

Αναρτούμε το Γραμμάτιο Είσπραξης που εξέδωσε το ΤΣΜΕΔΕ σε συνάδελφο που πλήρωσε τις εισφορές του στις 7/1/2013. Από την 1/1/12013 με εντολή της διοίκησης του, υλοποιεί τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών καλώντας τους συναδέλφους να πληρώσουν, όχι το ποσό του ειδοποιητηρίου - μια και αυτό δεν έχει τις αυξήσεις, όπως ήδη έχουμε γράψει - αλλά και τις αυξήσεις για το 2ο εξάμηνο του 2012. Όπως φαίνεται στο Γραμμάτιο που ακολουθεί, η πρώτη σελίδα έχει τις εισφορές του ειδοποιητηρίου (με προσαύξηση λόγω καθυστέρησης), η δεύτερη σελίδα το χαράτσι των 10 € ανά μήνα υπέρ ΟΑΕΔ για το 2ο εξάμηνο του 2012 και η τρίτη σελίδα τις αυξήσεις του 2ου εξαμήνου (235 € επιπλέον το εξάμηνο). Συνολικά 300 € παραπάνω εισφορές το εξάμηνο για τους προ 1993 ("παλιούς") ασφαλισμένους, πολύ περισσότερα για τους μετά το 93. Αναλυτικοί πίνακες με τις ληστρικές εισφορές υπάρχουν ανερτημένοι εδώ.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω ψάξει πολύ, αλλά να ρωτήσω: ΓΙΑΤΙ ο διαχωρισμός με προ 1993 και μετά 1993 στις αυξήσεις και στο "αγγούρι" ???

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

............... ΓΙΑΤΙ ο διαχωρισμός με προ 1993 και μετά 1993 στις αυξήσεις και στο "αγγούρι" ???

 

Συνάδελφε +1 μένα

 

Αλλά για την απάντηση που περιμένεις (που δεν θα σου έρθει ποτε), θα σου έλεγα να πάρεις τηλ. το κ@θ@κι και τότε πρόεδρο του ΤΕΕ (1993) κ. Λιάσκα (κύριο :smile: :-) :smile: :-) )

 

Αυτός επέτρεψε να γίνει αυτός ο διαχωρισμός (τουλάχιστον στους μηχανικούς) και νοιάστηκε ΜΟΝΟ για τους ομοιδεάτες του μηχανικούς (οχι με ειδικότητα πολ. μηχ. + αρχιτεκτόνων, αλλά για την μέχρι εκείνη στιγμή των ήδη υπαρχόντων διπλ. μηχανικών που ήταν στην πιάτσα, περίπου 60.000 - 64.000) και άφησε να πέσουν στον Κεάδα (αργά ή γρήγορα) όλοι οι άλλοι μεταγενέστεροι διπλ. μηχανικοί

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ

Edited by dib
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί και αυτό είναι μια κλασσική περίπτωση Greeconomics.. Παίρνω περισσότερα από αυτόν που δεν έχει και αυτος που έχει δεν τον ακουμπάμε..

Link to comment
Share on other sites

ΣΙΓΟΥΡΑ το θέμα είναι το "αγγούρι" να το γλιτώσουμε ΟΛΟΙ μας, αλλά επειδή ήδη έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά-σιγά και χωρίς σως (δεν γλιστράει!), καλό θα ήταν τα βάρη να είναι ανακατανεμημένα, γιατί να μην ξεχνάμε ότι τα χρόνια των παχιών "αγελάδων" ήταν πριν πολλά χρόνια!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο διαχωρισμός έγινε το 1992 με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Μάνου. Και έγινε ώστε να καταλαγιάσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην ουσία εξαγόρασε τους παλιούς :?: :!: :!:

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.