Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος - σκούπα για όλα τα αυθαίρετα με οικοδομική άδεια


g_pap7

Recommended Posts

ΒΑS,

το ξερεις οτι θα διαφωνησω μαζι σου....για πρωτη φορά...

διότι

ο δικηγορος δεχεται απο τον πελατη μια και μονη ερώτηση "τι θα γινει μετα 30 χρονια" και παιρνει απαντηση "δεν ξερω....δεν λεει ο νομος"

Την ιδια ερωτηση απευθύνει ο πελατης και στον τεχνικο του σύμβουλο, ο οποίος

[οπως προειπε ο χαρις ] θα του απαντησει τα ίδια.

Επομενως δεν φταινε οι νομικοι και τεχνικοί συμβουλοι που λενε την πραγματικότητα, ούτε γιατι καποιοι άλλοι συνεταξαν με "κενα" τον νομο...

Και δεν ειναι θεμα "ευθυνοφοβιας"

Ειναι θεμα "επαγγελματικης ευθύνης"....

 

Οσο για τις τραπεζες, αυτο που ζητανε, ειναι οτι, προκειμενου να δωσουν δανειο, θελουν να ειναι τακτοποιημενο το ακινητο, χωρις άλλες απαιτήσεις....

Εχουν την απλη λογικη του δανειστή που θελει να εξασφαλισει τα χρηματα του...

και προφανώς, δεν προκειται για υπερβολή...

τα λεμε

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Eυκαιρία λοιπόν να διαφωνήσω και εγώ μαζί σου . :smile:

 

Ο 4014 προλέγει το μέλλον όταν θεωρεί τα προ του 1955 νόμιμα ως έχουν και ευρίσκονται .

Αρα έχουμε ήδη μιά ένδειξη γιά αυτό το θέμα .

 

Από την άλλη λέγατε ότι ένα αυθαίρετο έχει ανάλογο ρίσκο με το μέγεθος της αυθαιρεσίας .

Αυτό όμως είδατε ότι δεν ισχύει αφού κάποιο κτίσμα είτε έχει μικρή , είτε μεγάλη αυθαιρεσία , παραμένει αυθαίρετο .

Και πλέον δεν μπορεί να μεταβιβαστεί αφού είναι αυθαίρετο . Ούτε η άρση της αυθαιρεσίας θα είναι εύκολη υπόθεση αφού θα απαιτείται άδεια που θα θέλει την συναίνεση των συνιδιοκτητών .

 

Ετσι η θα έπρεπε να λέγατε στους πελάτες σας ότι δεν μπορούν να αγοράσουν τίποτα , αφού αν το ψάξουμε με την στενή έννοια , δεν υπάρχει ακίνητο χωρίς αυθαιρεσία , είτε ότι το πρόβλημα είναι γενικό και ως γενικό είναι μη πρόβλημα .

 

Από την στιγμή λοιπόν που κάποια ιδιοκτησία εντάσσεται στον 3843 η στον 4014 , το πρόβλημα είναι το ίδιο ανεξαρτήτως αυθαιρεσίας .

 

Επίσης είναι λογικό ιδιοκτησίες με μεγάλες αυθαιρεσίες να προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή από ότι θα είχαν αν ήταν κανονικές , άρα το όφελος η ακόμα η δίκαιη τιμή υπάρχει .

Link to comment
Share on other sites

ειναι ΑΠΛΟ......1. χαρατσι με τμ απο την κυβερνηση 2. Ε9 νεο με ολα τα τμ μεσα 3. φορος 35% σε ενοικια 4. δημος 5. 4014-3843 η περιουσια θα ειναι γιαυτους που θα μπορουν να την συντηρουν και θα τοχουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ Α.Ε κτλ.........

 

 

και μια ειδηση σιγουρη......ερχεται ΝΟΜΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ κτιριων με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Nόμοι, νόμοι, και ξανά νόμοι και κόντρα νόμοι.....

Συνάδελφοι γιατί δεν κάνουμε (σαν κράτος) κάτι απλό να ξεφύγουμε από το αλλαλούμ

1. Κατάργηση όλων (ανεξαιρέτως) των Ελληνικών νόμων και υιοθέτηση όλων των νόμων ενός προηγμένου κράτους

2. Αλλαγή νόμου (θα επιτρέπεται μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα) θα γίνεται με αλλαγή του κειμένου του νόμου (διαγραφή, προσθήκη ή αλλαγή) και όχι με νέο νόμο που θα λέει καταργείται η τάδε παράγραφος του τάδε άρθρου του τάδε νόμου και αντικαθίσταται με......

Γιατί θα πρέπει να ξαναανακαλύψουμε τον τροχό, και ο κάθε νεος υπουργίσκος να κάνει τον μαθητευόμενο μάγο?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μα η αύξηση του ΣΔ λόγω απόσυρσης δεν είναι οικονομικό κέρδος ?

 

Προφανώς τα αφεντικά σκέφτονται και άλλα κίνητρα .

Link to comment
Share on other sites

υπαρχουν και αλλα οπως πχ η ΜΗ φορολογηση για καποια χρονια......πιθανοτατα δνε θα ειναι για ''μικρα'' κτιρια επομενως η ρυθμιση θα ειναι για ΄΄λιγους'' που εχουν τα ''πολλα''

Link to comment
Share on other sites

@BAS,

το κίνητρο που εννοείς (2,5-5% στο ΣΔ) μάλλον είναι μικρό και αμφιλεγόμενο για επενδυτή με δεδομένο ότι μετά από λίγο καιρό (που θα γίνει γνωστό) θα το διαπραγματεύεται με τον ιδιοκτήτη.

Αυτό που εννοεί όμως ο @akius (φοροαπαλλαγή) είναι σημαντικό μέγεθος ανάλογο του μεγέθους της επένδυσης ... και μετρητό !

Link to comment
Share on other sites

Ας προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα των επενδύσεων από μια άλλη σκοπιά εκτός της εικονικής ελληνικής πραγματικότητας. Αν φαντασθούμε έναν σοβαρό επενδυτή, έλληνα ή ξένο δεν έχει και τόση σημασία, ποια μπορεί να είναι η νομική εξασφάλιση που του προσφέρει η χώρα μας για να επενδύσει τα κεφάλαιά του χωρίς την ύπαρξη του κτηματολογίου? Αν θέλει να αγοράσει μια έκταση γης για να κάνει πχ ένα εργοστάσιο, ξενοδοχείο κλπ, ο επενδυτής θα πρέπει να αρκεστεί στην δήλωση χρησικτησίας του πωλητή, εφ' όσον δεν υπάρχει συμβολαιογραφική προιστορία, στην έρευνα του δικηγόρου στο υποθηκοφυλακείο και στην δήλωση του Ν-651/77 του ιδιώτη μηχανικού που του δηλώνει ''επίσημα'' και ενυπογράφως στο τοπογραφικό ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τους τάδε όρους δόμησης, κλπ? Και στην περίπτωση της στραβής ο επενδυτής που ''έριξε'' τα κεφάλαια του ποιόν να πρωτο-ψάχνει? Αποκλείω βέβαια τον πωλητή γιατί αυτός ήταν γάτα, και με το χρήμα στην τσέπη θα έγινε Λούης. Του μένει δλδ να ψαχτεί για αποζημίωση για τα εκατομμύρια του, με τους δύο επιστήμονες, τον δικηγόρο και τον μηχανικό, που ανάποδα να τους γυρίσει δεν θα βρεί χρήμα ούτε για τα εισιτήρια της επιστροφής του, αν ήταν ξένος και πάει πίσω στην πατρίδα του ο άνθρωπος για να τους λέει τι έπαθε στη χώρα μας.

Edited by SIRADRAB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιά τα αστικά ακίνητα δεν έχει φόβο . Γιά τα εκτός σχεδίου θα πάμε σε ιδιωτικές πολεοδομήσεις .

 

Τώρα γιά τον ιδιοκτήτη του παλιού σπιτιού , έχει ΠΕΑ στο κεφάλι του , θα έχει το ενεργειακό έλεγχο λεβήτων και κλιματιστικών , θα έχει το αυξημένο ρεύμα λόγω των ρύπων που "εκπέμπει" το χωρίς μόνωση σπίτι του και ρυπαίνει η δεη γιά χάρη του και το τελικό χτύπημα θα έρθει από το ΔΕΔΟΤΑ που θα γενικευθεί . Ταυτόχρονα έχει γίνει γκέτο η περιοχή του , το σπίτι του δεν νοικιάζεται και δεν πωλείται και η μόνη χρήση είναι να μένει αυτός μέσα και να φοβάται να βγεί έξω την μέρα και να μην του μπούν μέσα την νύχτα .

 

Αν όλα αυτά σε συνδυασμό με τα μπόνους του ΝΟΚ και την δήλωση της Μπιρμπίλως ότι θα "αξιοποιήσουμε τον υπάρχοντα αστικό πλούτο" , μαζί με την φορολόγηση των εκτός σχεδίου και την αναμενόμενη κατάργηση της δόμησης εκεί , δεν σας προβληματίζουν , τότε μάλλον είμαι συνομωσιολάγνος .

 

Μπορεί , αλλά συνήθως οι εκτιμήσεις μου δεν είναι πολύ λανθασμένες .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.