Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση 2% υπέρ ΤΕΕ


ssouanis

Recommended Posts

Μετά την κατάργηση των αμοιβών, δεν έχω συναντήσει πελάτη που να θελήσει να πληρώσει και να πάρει απόδειξη για το ποσό που πλήρωσε.

 

Όπως ακούω και μαθαίνω, αμοιβές των 1500 (στα Η/Μ πάντα) δηλώνονται περίπου στα 300-400 € και τώρα με τις νέες κλίμακες θα πάνε ακόμη πιο κάτω.

Διώροφη οικοδομή με θεωρητική αμοιβή αρχιτεκτονικών 5000 € , κοστολογείται (πληρώθηκε από τον πελάτη) 2500 € και η απόδειξη που κόπηκε ήταν 900 €.

Όλα αυτά τα προβλέψαμε ότι θα γίνουν, αλλά πολλοί συνάδελφοι δεν ήθελαν να το δούν νομίζοντας με την κατάργηση (πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι) ότι θα αυξηθεί η ΔΙΚΗ τους δουλειά.

Βέβαια οι τροϊκανοί δεν είναι χαζοί:

Θα υιοθετήσουν την χειρότερη εκδοχή: Θα φορολογούν τους μηχανικούς κατ'εκτίμηση δική τους (της εφορίας) και ήδη τα πρώτα δείγματα με την κλίμακα στο 26% το είδαμε. Η υποχρεωτική κατάθεση στην τράπεζα, δεν θα απαλείψει τα εικονικά τιμολόγια, αλλά θα δυσκολέψει κάποιους στις συναλλαγές αυτού του είδους. Είναι ένα μέτρο από τα πολλά που θα έρθουν. Σε λίγα έτη η πλειοψηφία μας θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά κάρτες (θα προσφέρουν και εκπτώσεις, δώρα κλπ) και θα ξεμάθουμε από το χαρτί-χρήμα.

Edited by dim10
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 925
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε λίγα έτη η πλειοψηφία μας θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά κάρτες (θα προσφέρουν και εκπτώσεις, δώρα κλπ) και θα ξεμάθουμε από το χαρτί-χρήμα.

 

Αυτο δεν ειναι κατι κακο (με σεβασμο στα προσωπικα δεδομενα του καθε πολιτη βεβαιως). Το προβλημα ειναι πως σε μια χωρα που το μεγαλυτερο κομματι της οικονομιας ειναι "μαυρο", ειναι σιγουρο πως θα υπαρξουν διαφορα "υποσυστηματα" της Ελληνικης κοινωνιας που θα αντισταθουν οσο μπορουν. Ειδικα στον τομεα της παροχης υπηρεσιων, οπου η αποδειξη/τιμολογιο ειναι κατι σχεδον αγνωστο στους περισσοτερους επαγγελματιες του καθε κλαδου, θα δουμε τις μεγαλυτερες αντιδρασεις.

Edited by thodoris1982
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτο δεν ειναι κατι κακο (με σεβασμο στα προσωπικα δεδομενα του καθε πολιτη βεβαιως).

 

Για εμένα, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, χωρίς να έχω ενοχές για οτιδήποτε ή να βλέπω συνωμοσίες παντού...

Απλά, δεν εμπιστεύομαι στη χώρα μας ότι αυτές οι βάσεις προσωπικών δεδομένων δεν θα είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε"!

 

Επίσης, στην χώρα μας που είμαστε γενικά πίσω τεχνολογικά, θα έχουμε πρόβλημα σε απομακρυσμένες περιοχές, μεγάλα κόστη ενδεχομένως κτλ κτλ κτλ

 

Αλλά φεύγουμε off topic...

Link to comment
Share on other sites

Η χρέωση μίας πιστωτικής ή χρεωστική κάρτας απαιτεί μία σύνδεση Internet.

Προσωπικά χρησιμοποιώ όποτε μπορώ χρεωστική αντί μετρητών.

Για ασφάλεια (όχι πολλά μετρητά) δική μου και κατ' επέκταση του μαγαζιού.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, έχω ενεργοποιήσει alerts σε όποια κίνηση κάνει η κάρτα μου κτλ.

Οι καταναλωτικές μας συνήθειες δεν καταγράφονται από τις κάρτες αυτές αλλά από τις εκπτωτικές που δίνει κάθε αλυσίδα.

Το μέγεθος της κατανάλωσης, κατά τη γνώμη μου δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο και με μεγάλη μου χαρά θα το γνωστοποιούσα στον φοροελεγκτικό μηχανισμό, για να μπει επιτέλους μίας τάξη.

 

Επίσης θα χαρώ πολύ, άμα μπορεί ή κάποια στιγμή πρέπει ο πελάτης να με πληρώσει μέσω πιστωτικής κάρτας όπως π.χ. μου είπε πριν 2 χρόνια ένας ξάδερφος από Αμέρικα, ότι είναι ο τρόπος που τον πληρώνουν οι πελάτες του.

Link to comment
Share on other sites

Οι καταναλωτικές μας συνήθειες δεν καταγράφονται από τις κάρτες αυτές αλλά από τις εκπτωτικές που δίνει κάθε αλυσίδα.

Το μέγεθος της κατανάλωσης, κατά τη γνώμη μου δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο

 

Φιλε Σουανη εδω εισαι εντελως φαουλ. Οι τραπεζες δεν θα εχουν ανα πασα στιγμη ενημερωση για ολες τις κινησεις που κανει μια καρτα? Η ΤτΕ δεν θα εχει προσβαση στα δεδομενα αυτα?

 

Σκεψου πως η γνωση των καταναλωτικων συνηθειών των πελατων ειναι ενα τεραστιο περιουσιακο στοιχειο για τις εταιρειες. Σκεψου π.χ. μια κλινικη να γνωριζει ποιος πολιτης στην περιοχη εχει καποιο προβλημα υγειας μεσω των φαρμακων που παιρνει και ποσο θα εξυπηρετουσε την καθε εταιρεια να κανει στοχευμενη διαφημιση.

 

Επισης η καταναλωση σχετιζεται με την προσωπικη ζωη του καθενος, ποια καρτα χρησιμοποιηθηκε σε ενα λουλουδαδικο η σε ενα ξενοδοχειο, σε ποια διοδια χρεωθηκε κ.λ.π. Υπαρχει ο κινδυνος καποιος κρατικος λειτουργος π.χ. να μπορει να μαθει καποιο ευαισθητο στοιχειο για καποιον πολιτη και μετα να τον εκβιαζει (εχουν υπαρξει τετοια γεγονοτα στο εξωτερικο, μην σας φαινεται παραλογο).

 

Γι'αυτο το μετρο του πλαστικου χρηματος θα πρεπει να επεκταθει μονον αν εξασφαλισουμε την προστασια των προσωπικων δεδομενων του καθενος. Η καταπολεμηση της φοροδιαφυγης και του μαυρου χρηματος καθε προελευσης ειναι υψιστης σημασιας θεμα σε μια κοινωνια, αλλο τοσο σημαντικο ομως ειναι και η "ιδιωτικοτητα" (privacy) της προσωπικης ζωης του καθενος.

Edited by thodoris1982
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει το παράδειγμά της φοροκάρτας την οποία χρησιμοποιώ επίσης πολύ.

Η φοροκάρτα λοιπόν, έτσι όπως μας το λένε, λέει ότι πήγες στο Σούπερ Μάρκετ και πήρες 100€ πράγματα.

Στο ταμείο λοιπόν δίνεις πέρα από την πιστωτική και τη φοροκάρτα και την κάρτα του ομίλου.

Εκεί μέσα θα καταγραφούν ότι τα 100€ είναι για ζαμπόν, σαμπουάν, πάνες για το μωρό κτλ κτλ.

ΚΑι έχεις υπογράψει ότι με την παραλαβή της από μέρους σου, εξουσιοδοτείς την εταιρεία να προβεί σε επεξεργασία των δεδομένων κτλ κτλ.

 

Η χρήση λοιπόν πλαστικού χρήματος νομίζω ότι ήδη προϋποθέτει μία λειτουργία περιορισμού της πληροφορίας (με αυτή τη βάση έγραψα), αν όχι, συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει.

Παράδειγμα υπάρχει και είναι αυτό της φοροκάρτας.

Και εννοείται ότι ούτε οι λεπτομέρειες που περιέχονται σε αυτήν πρέπει να διαρρεύσουν, παρά μόνο να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που θεσπίστηκε το μέτρο δλδ την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Επειδή όμως το τι "πρέπει" και το τι "γίνεται" δεν είναι το ίδιο στο Ελλαδιστάν, μέχρι αυτά τα δύο να γίνουν το ίδιο.... cash !

 

ΥΓ: Άσε που τα βλέπεις να "φεύγουν"... :sad:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή όμως το τι "πρέπει" και το τι "γίνεται" δεν είναι το ίδιο στο Ελλαδιστάν, μέχρι αυτά τα δύο να γίνουν το ίδιο.... cash !

 

Φιλε αρχιτεκτονα αν το κρατος αδυνατει να προστατεψει τον πολιτη προφανως cash και παλι cash.

Link to comment
Share on other sites

Θ' αλλάξει ο Μανωλιός κι απλώς θα βάλει τα ρούχα του ....αλλιώς!!!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με προβληματίζει κι εμένα το θέμα με τις υποτιμολογήσεις αλλά φοβάμαι ότι με αυτή την τακτική θα μας ρίξουν τεκμήρια.

Τι λέτε οι πιο έμπειροι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.