Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα τοπογράφων ΤΕΙ


Recommended Posts

Είναι απαράδεκτη η στάση της εκάστοτε κυβέρνησης που δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματά μας, δεν βρέθηκε ποτέ ένας @ρχι@@τος πολιτικός να εξισορροπίσει τα πράγματα και να πάει κόντρα στα κατεστημένα που τόσα χρόνια κρατάνε την Ελλαδίτσα στο μεσαίωνα.

 

Εγώ προσωπικά συνάδελφοι έχω γυρίσει τον κόσμο δουλεύοντας με την ειδικότητα του Τοπογράφου Μηχανικού ΤΕ και κανένας ποτέ και πουθενά δεν με ρώτησε αν το πτυχίο μου έχει μικρότερο βάρος από κάποιο άλλο Ελληνικό πτυχίο. Οι μισθοί μου στο εξωτερικό ήταν πάντα απο τους καλύτερους της αγοράς και οι προοπτικές μου ισότιμες με όλους τους άλλους επιστήμονες και μηχανικούς. Έχω συμμετάσχει σε παγκόσμια φόρα και ποτέ δεν με υποτίμησαν, το αντίθετο.

 

Το πτυχίο συνάδελφοι είναι ένα κομμάτι χαρτί, αν δεν στρώσεις μόνος σου τον κ@λ@ σου να ασχοληθείς, να ψάξεις, να επιμορφωθείς, να ρωτήσεις, να μάθεις δεν πρόκειται να έρθει κανείς να σε πάρει από το χέρι και να σου τα μάθει όλα. Επίσης τίποτα δεν θα καταφέρουμε αν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και περιμένουμε να ξυπνήσει κάποια μέρα κάποιος καλός υπουργούλης για να μας αναγνωρίσει την ισοτιμία των δικαιωμάτων μας με τα ΑΕΙ!

 

Ο Καραμανλής κάποτε είχε πει ότι ανήκουμε εις την Δύσην και ο Αντρέας εύστοχα τον διόρθωσε ότι προτιμούμε να ανήκουμε εις του Έλληνες. 30 χρόνια αργότερα αντιλαμβάνομαι ότι δυστηχώς τελικά ούτε το ένα ίσχυσε ποτέ αλλά ούτε το άλλο! Η Ελλάς ανήκει στα κατεστημένα της!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι όπως τα λες είναι. Τα λέμε και τα ξαναλέμε αλλά κανείς δεν ακούει. Η πολιτεία ξέρει αλλά δεν τολμά. Το κατεστημένο για το οποίο μιλάς έχει όνομα και ονομάζεται Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ). Αυτός ο υποτιθέμενος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας είναι που εμποδίζει χρόνια τώρα την αναγνώριση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και συμβάλει στην διαιώνιση του προβλήματος και τη συκοφάντηση μας.

 

Ας ελπίσουμε ότι καθώς βαδίζουμε προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα μπορέσουμε επιτέλους να εργαστούμε χωρίς να αισθανόμαστε πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα λες είναι. Τα λέμε και τα ξαναλέμε αλλά κανείς δεν ακούει. Η πολιτεία ξέρει αλλά δεν τολμά. Το κατεστημένο για το οποίο μιλάς έχει όνομα και ονομάζεται Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ). Αυτός ο υποτιθέμενος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας είναι που εμποδίζει χρόνια τώρα την αναγνώριση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και συμβάλει στην διαιώνιση του προβλήματος και τη συκοφάντηση μας.

 

Η πρότασή σου δηλαδή ποιά είναι Γιώργο; Να πάψει να ασχολείται το ΤΕΕ και να εφαρμόστεί το "μπάτε σκύλοι αλέστε"; Κάνει ήδη τοπογραφικά (για να είμαστε και ontopic) η μισή κοινωνία, χωρίς να δίνει λόγο πουθενά. Να αμολήσουμε και την άλλη μισή χωρίς κανένα έλεγχο; Να δηλώνει όποιος γουστάρει "μηχανικός" (είτε τοπογράφος, είτε πολιτικός ή οτιδήποτε); Τι ***** "σύμβουλος της πολιτείας" θα ήταν αν το έκανε αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε tpang,

 

Η πρότασή μου είναι η άμεση διάλυση αυτού του μουσειακού απολιθώματος και η δημιουργία ενός νέου ΤΕΕ με σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που θα δέχεται στις τάξεις τους όλους τους μηχανικούς τριτοβάθμιων αναγνωρισμένων ιδρυμάτων και θα προχωρήσει στην επανεξέταση όλων των επαγγελματικών δικαιωμάτων με βάση τα προγράμματα σπουδών και τη συνάφεια των επαγγελμάτων. Επίσης ο θεσμικός ρόλος του τεχνικού συμβούλου της πολιτείας δεν μπορεί να ταυτίζεται με το συνδικαλιστικό όργανο των διπλωματούχων μηχανικών. Για το αν υπάρχει υπερπληθώρα μηχανικών ή αν ο αρχιτέκτονας ή ο πολιτικός μηχανικός έχουν δικαιώματα στα τοπογραφικά ή αν ο ναυπηγός μηχανικός υπογράφει υποσταθμούς και γενικώς όλοι κάνουν όλα, δεν φταίμε εμείς αγαπητέ. Το ΤΕΕ μπορεί να γκρινιάζει οτι είναι πολλοί οι μηχανικοί, από την άλλη όμως χειροκροτεί και στηρίζει κάθε νέα δημιουργία πολυτεχνικής σχολής (βλέπε Ιωάννινα, Βόλο κλπ), για να μην πω ότι την αιτείται κιόλας.

 

Αυτο το πράγμα που λειτουργεί σήμερα και υβρίζει τα ΤΕΙ και όλους εμάς, αποκλείει τους Έλληνες πτυχιούχους των ΔΗΜΟΣΙΩΝ τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων αλλά ταυτοχρόνως δέχεται με ανοιχτές αγκάλες τους εκ Βουλγαρίας, Ιταλίας κλπ, δεν επιθυμεί κανέναν εκσυγχρονισμό στα Βασιλικά Διατάγματα του 1930 και εκβιάζει την πολιτεία να μην τολμήσει να δώσει επ. δικαιώματα στους πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕ, θεωρώ ότι πρέπει να πάψει να υφίσταται.

Link to comment
Share on other sites

Το τεε υπάρχει γιά να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λεγόμενων μεγάλων εταιρειών δημοσίων έργων που ανήκουν σε γνωστούς παράγοντες του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της χώρας . Εταιρείες που έχουν 1 και μοναδικό πελάτη , το κράτος , δεν ασχολούνται με έργα στο εξωτερικό πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων και επιβιώνουν με το γνωστό καθεστώς . Γιά αυτό και βλέπουμε ότι πολλές από αυτές τις εταιρείες είναι διάττοντες αστέρες , δημιουργούνται , γιγαντώνονται , μπαίνουν και στο χρηματιστήριο και ξαφνικά εξαφανίζονται , όταν χαθούν οι προσβάσεις στην εξουσία . Επίσης το τεε εξυπηρετεί το καθηγητικό κατεστημένο και τις προσβάσεις του στις διάφορες μελέτες με λεφτά της ΕΕ . Ολοι αυτοί ΔΕΝ θέλουν ξεκαθάρισμα δικαιωμάτων και επικαλύψεων στο χώρο μας , τους εξυπηρετούν οι νόμοι του 30 με τα απεριόριστα δικαιώματα 23χρονων και το συνακόλουθο πούλημα της υπογραφής και της ενοικίασης των πτυχίων . Γι' αυτό τον σκοπό το τεε 35 χρόνια τώρα κρατάει τις αμοιβές των μελετών του ιδιωτικού τομέα χαμηλά στο 2-3 % του κατασκευαστικού κόστους , αντί του 10-15 % που είναι το λογικό , επιτρέπει την αυτεπιστασία των ιδιωτών και δεν επιβάλλει το ΜΗΚΙΕ , δεν ξεκαθαρίζει το θέμα των επικαλύψεων και δεν επιβάλλει το γεγονός ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα πρέπει να είναι συνδυασμός σπουδών και εμπειρίας , όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες . Αντ ' αυτού και προκειμένου να τρομάξει τους ελεύθερους επαγγελματίες διπλωματούχους , επειδή δεν ενδιαφέρεται να τους μεγαλώσει την εργασιακή πίττα , τους παρουσιάζει τους πτυχιούχους τει σαν φόβητρο , σαν Ελ Σίντ , ακριβώς γιά να μην βλέπουν την πραγματικότητα . Η οποία πραγματικότητα είναι ότι οι μηχανικοί , μελετούν , επιβλέπουν και κατασκευάζουν τεχνικά έργα και ΔΕΝ βγάζουν άδειες , όπως έχει περάσει στον κόσμο . Που ήταν το τεε να φωνάξει όταν θεσμοθετήθηκαν χαμηλότερες αμοιβές , γιά κατοικίες μέχρι 120 τμ . και δέχεται να κάνει το κράτος κοινωνική πολιτική με το μεροκάματο των μηχανικών . Ευτυχώς κάποια στιγμή η ΕΕ θα μας εγκαλέσει στην τάξη και τότε όλα θα φτιάξουν , αλλά μέχρι τότε ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ , δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα οι μέν από τους δε , γιά το μεροκάματο προσπαθούμε όλοι , αλλά έχουμε αφήσει τα αρπακτικά να μιλάνε γιά λογαριασμό μας . Αν δεν ξυπνήσουμε θα είναι δύσκολα τα πράγματα γιά όλους μας .

Link to comment
Share on other sites

...η δημιουργία ενός νέου ΤΕΕ με σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που θα δέχεται στις τάξεις τους όλους τους μηχανικούς τριτοβάθμιων αναγνωρισμένων ιδρυμάτων και θα προχωρήσει στην επανεξέταση όλων των επαγγελματικών δικαιωμάτων με βάση τα προγράμματα σπουδών και τη συνάφεια των επαγγελμάτων...

 

αλλά με αυστηρές εξετάσεις πιστοποίησης των πραγματικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος

Link to comment
Share on other sites

Οι εξετάσεις να γίνονται γιά όλους και κατά την διάρκεια του επαγγελματικού βίου . Περισσότερα δικαιώματα με σπουδές , εμπειρία και συνδυασμό των δύο . Ο δικηγόρος ξεκινάει ασκούμενος και με εμπειρία και εξετάσεις φτάνει παρ ' Αρείω Πάγω , ο καπετάνιος ξεκινάει δόκιμος και με εξετάσεις καί εμπειρία φτάνει πλοίαρχος . Ο 23άρης διπλωματούχος μπορεί να υπογράψει το Ρίο-Αντίρριο , την Εγνατία και την όπερα της Αθήνας , αν αυτά ήταν ιδιωτικά έργα . Ο 50αρης πτυχιούχος δεν μπορεί να υπογράψει ούτε την πτυχιακή του εργασία , γιατί αυτή είχε αντισεισμικό υπολογισμό . Αλλά είπαμε , μεγάλωμα της πίττας και δουλειά γιά όλους . Αυτό μπορεί να γίνει αν δούμε ποιοί επωφελούνται από τους τσακωμούς μας .

Link to comment
Share on other sites

Οι εξετάσεις ομως kasvan ναναι σοβαρες και οχι σαν αυτες που οι ιδιοι οι αποφοιτοι Πολυτεχνειων καταγγέλετε σε άλλο θεμα. Δηλαδη μπαινει ενας τελειωνει σε 3 λεπτα, ο επομενος απο το πολυτεχνειο Θρακης, τον εξεταζουν 45 λεπτα μεχρι να βρουν λαθος!

Το ΤΕΕ με την σημερινη μορφη του αποτελει παγκοσμια πρωτοτυπια και πανελληνια ντροπη.Και για τους ΠΕ και για τους ΤΕ.Κανεις δεν υπηρετειται απο αυτο παρα μονο τα μεγαλα κεφαλια.Αυτος που σε προσλαμβανει με μπλοκακι και σε πληρωνει αθλια.Αλλα ποτε δεν προκειται το ΤΕΕ να ασχοληθει με αυτον.

+1 ΒΑS για το θεμα της εμπειριας (αλλα και γενικοτερα σε οσα λες).

Link to comment
Share on other sites

Ναι, εννοείται γραπτές και φυσικά και για την απόκτηση μελετητικού ή εργοληπτικού πτυχίου.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.