Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα τοπογράφων ΤΕΙ


Recommended Posts

Ρε panos τότε γιατί υπάρχουν οι τοπογράφοι πολυτεχνείου αφού ο πολ. μηχανικός μπορεί να "παράξει" το ίδιο καλά τοπογραφικά έργα; Ένα απο τα 2 θα ισχύει α) από τα 5 χρόνια σπουδών οι φοιτητές τοπογραφίας ΕΜΠ παίζουν μπάλα κ πίνουν φραπέ τα 3 κ μετά ξεκινάνε τα μαθήματα β) οι Π.Μ. έμαθαν κουτσουρεμένο το αντικείμενο έτσι ώστε να μπορεί να κατανοήσει 1 τοπογραφικό σχέδιο όπως λέει ο pappos.

 

Κ το γεγονός ότι ο βασιλιάς το 1930 υπόγραψε 1 διάταγμα ότι ο Π.Μ. τα κάνει ΟΛΑ, το 2008 θα πρέπει να ισχύει το ίδιο; Ή μήπως έχετε κ τίποτα χρυσόβουλα του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού οπότε να πάμε όλοι πάσο (στα Ελληνικά δικαστήρια περνάνε από ότι έμαθα τελευταία...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο βασιλιάς έχει πάντα δίκιο. Κατά πως φαίνεται το βασιλόφρων Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει αποφανθεί περί της σοφίας των Βασιλικών Διαταγμάτων και μάχεται υπερ της διατήρησής τους επ άπειρον. Τα βασιλικά διατάγμα είναι όπως η Βίβλος ή το Κοράνι γιαυτούς. Ιερά κείμενα που δεν χρήζουν αμφισβήτησης. Εμπνευσμένα με Θεία Χάρη, διαχρονικά και πάντα επίκαιρα.

 

pannos : " Οι πολιτκός μηχανικός...είναι σε θέση όχι μόνο να κατανοήσει τις αρμοδιότητες των άλλων μηχανικών αλλά να τις παράξει απο την αρχή για δεδομένης σπουδαιότητας έργα "

 

Δηλαδή βρε pano μου, οι άλλοι μηχανικοί δεν είναι σε θέση ?

 

Εγώ νομίζω ότι ο καθένας στην ειδικότητά του. Οι τοπογράφοι στα τοπογραφικά και οι πολ. μηχανικοί στα στατικά και στις κατασκευές.

Link to comment
Share on other sites

αν οι πολιτικοί μηχανικοι μπορούσαν να τα κάνουν όλα τότε πολύ απλά οι εταιρείες δεν θα ζητούσαν ούτε για τοπογράφους, ούτε ηλεκτρολόγους ούτε μηχανολόγους κ.τ.λ θα ζητούσαν μόνο για πολιτικούς μηχανικούς, μου φαίνεται πως τα έχετε ισοπεδώσει όλα και είστε εκτός τόπου και χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Γνωριζει κανεις συγκεκριμενα ποιες ειναι οι διαφορες στα δικαιωματα των Αγρονομων Τοπογραφων Πολυτεχνειου (Ε.Μ.Π.), με αυτα των Τοπογραφων Μηχανικων του ΤΕΙ Αθηνας?

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι σχολές μηχανικών ΤΕΙ ΔΕΝ έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Καταχρηστικά χρησιμοποιούνται κάποια βασιλικά διατάγματα μισό αιώνα πριν. Για την σχολή τοπογράφων μηχανικών ΤΕ των ΤΕΙ εκδόθηκε το Π.Δ. 318/94 η εφαρμογή του οποίου όμως είναι θυελλώδης αφού καταργήθηκε μέρος του με Απόφαση του ΣτΕ.

 

Ειδικά για τις σχολές τοπογράφων, δομικών έργων και έργων υποδομής καλό είναι να επικοινωνήσετε με την ΕΕΤΕΜ καθώς το θέμα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο και υπάρχει πρόβλημα.

 

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί κάνετε αυτό τον διαχωρισμό του ΕΜΠ από τα άλλα πολυτεχνεία. Άλλα δικαιώματα δίνει το ΕΜΠ και άλλα της Πατρας ή το ΑΠΘ ας πούμε ? προφανώς όχι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί έχουν, εσύ όχι.

 

Πρέπει τώρα που είσαι φρέσκος από το ΤΕΙ, να οργανωθείς με συμφοιτητές σου ώστε να βοηθήσετε και σεις να εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα που είναι θαμμένα στο συρτάρι του Σουφλιά. Από το 2006 τα κρύβει ξέρεις...

Link to comment
Share on other sites

Το ΕΜΠ δίνει περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα και το ξεχωρίζουμε????ε???σαφώς και όχι!!!όπως τα λέει και ο GeorgeS.

αναμένουμε τα Επαγγελματικά δικαιώματά μας όλοι οι Μηχανικοί από τα τμήματα των ΑΤΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει ρε παιδια σορρυ, πολυτεχνειου ηθελα να πω αλλα το ΕΜΠ ειναι αυτο που ξερω χαρακτηριστικα με τοπογραφια.

 

Εγω που ειμαι πτυχιουχος ΤΕΙ Αθηνας, μεχρι στιγμης αυτο εχω βρει που αναφερεται σε δικαιωματα.

 

http://www.teiathinas.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=9&t=369

 

Απο οτι γραφει η επικεφαλιδα προκειται για προσχεδιο νομου. Αυτο τι σημαινει δηλαδη, πως δεν εχει ψηφιστει για να ισχυσει?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Δεν έχει ακόμα υπογραφεί από το συναρμόδιο Υπουργείο που είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ. Παρά το γεγονός ότι και το ΣΑΤΕ (Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης), το καθ ύλην αρμόδιο όργανο της πολιτείας γνωμοδότησε θετικά, αλλά και το ΥΠΕΠΘ το υπέγραψε, η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ αρνείται να το συνυπογράψει διότι δυστυχώς αντιδρά για ακόμα μια φορά το ΤΕΕ.

 

Υποτίθεται ότι σήμερα ο υφυπουργός Ξανθόπουλος θα δώσει γραπτώς απαντήσεις στην ΕΕΤΕΜ σχετικά με το θέμα μετά την κινητοποίηση και τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.