Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινητοποίηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου


Earl

Recommended Posts

Πρέπει να πετυχαίνουμε ένα στόχο τη φορά. Πρώτα τον πιο κοντινό και μετά πάμε στα παρακάτω.

 

Ναι, αν βρούμε τον στόχο....Γιατί αν δεν τον βρούμε και αν δεν ξέρουμε τι μας φταίει και πως θα αντιδράσουμε τότε θα ρίχνουμε τουφεκιές στον αέρα ή όπως λέγαν και οι ΔΑΠίτες στους ΕΑΑΚίτες "θα κάνουμε επαναστατική γυμναστική"...

Link to comment
Share on other sites

Προς τους συναδέλφους ΤΕ: εάν αύριο κατέβαζε το Υπουργείο Παιδείας νομοσχέδιο περί επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ΤΕΙ αμφιβάλλει κανείς ότι την επομένη θα κατέβαιναν σε απεργία οι μηχανικοί ΠΕ αντιδρώντας "στην βάναυση εξομοίωση προς τα κάτω σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το επάγγελμα και την χώρα"; Μην τρελαθούμε τελείως... Η ανισότητα δεν προήλθε από τους ΤΕ ούτε συντηρείται από αυτούς. Όσο για το αιώνιο φόβητρο των "μεγάλων" εταιριών που θέλουν να "πιουν το αίμα του κοσμάκη"¨έχω να πω το εξής: ας έπαιρνα το μισθό που παίρνει ο εξ αγχιστείας εξάδελφος ως υπάλληλος μηχανικός στη Γερμανία και θα τους έκανα δώρο και το καλαμάκι. Ακόμα και ο μισθός του υπάλληλου μηχανικού στην Ρουμανία (με τιμές Ρουμανίας όμως) είναι ιδιαίτερα ελκυστικός. Το λοιπόν, ναι να ενωθούμε όλοι μαζί για να "πολεμήσουμε" τον κοινό εχθρό (εάν υπάρχει), σε καμία όμως περίπτωση δεν δέχομαι να γίνω το προσωρινό δεκανίκι του οποιουδήποτε και μετά να γυρίσω πάλι στην προτεραία βδελυρή κατάσταση.

Edited by cna
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

To ότι το ΤΕΕ θα έλεγε αυτά που λες , ακόμα και αρκετοί ΠΕ , δεν σημαίνει ότι αλλάζει το γεγονός ότι 30 χρόνια τώρα ΕΕΤΕΜ και ΤΕΕ παίζουν παιχνιδάκια μεταξύ τους , απλά γιατί διοικούνται από βολεμένους .

 

Ο απλός ΤΕ και ο απλός ΠΕ μιά χαρά συνεργαζόντουσαν παλιότερα . Οτι είμαστε αδικημένοι , είμαστε . Και όχι τόσο απέναντι σε όσους τέλειωσαν τα ελληνικά πολυτεχνεία , αλλά στο γεγονός ότι το τεε γιά πολιτικούς λόγους δέχθηκε στους κόλπους του κάθε καρυδιάς καρύδι από το εξωτερικό .

 

Ετσι φτάσαμε στο σήμερα με άπειρους μηχανικούς , άλλοι με άπειρα δικαιώματα από τα 23 τους με μηδενική πείρα και άλλοι με μηδενικά δικαιώματα με πείρα δεκαετιών , η ακόμα και πολλοί νέοι συνάδελφοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που παραμένουν στα δικαιώματα του 1972 , ενώ μπορούν να είναι καθηγητές σε πολυτεχνεία του εξωτερικού .

 

Η πλάκα είναι ότι με τα δεδομένα του 1972 που ίσχυσαν μέχρι το 1984 , ένας δομικός είχε την δυνατότητα αυτόνομης υπογραφής γιά διόροφο επί πιλοτής με υπόγειο που σημαίνει ότι κάλυπτε σχεδόν κάθε μεμονωμένη κατοικία η κατάστημα και σήμερα , μετά τους συνεχείς αγώνες της ΕΕΤΕΜ :confused:

δεν υπογράφει τοπογραφικό και στατικά . Επίσης να σημειώσουμε ότι πολλοί συνάδελφοι σε επαρχία που ήταν και ΕΔΕ , είχαν ασχοληθεί με τα τοπογραφικά , αρκετοί μάλιστα έχουν επενδύσει λεφτά σε εξοπλισμούς και ξαφνικά με παράνομο τρόπο , αφού η απόφαση του ΝΣΚ , ΔΕΝ έχει γίνει δεκτή από τον υπουργό , τους κόβουν μιά εργασία που έκαναν επί δεκαετίες .

 

Αντίθετα στο δημόσιο , τα δωράκια τους τα έχουν πάρει οι της ΕΕΤΕΜ και λογικό , αφού εκεί δουλεύουν οι πιό πολλοί .

 

Γιά το πως θα πρέπει να είναι τα ΕΔ γιά όλους το έγραψα και πιό πριν .

Δεν είμαι υπέρ της άποψης όλοι να τα κάνουν όλα . Αυτό ήταν βολικό όταν είμασταν λίγοι και είχε δουλειά γιά όλους .

 

Τώρα που είμαστε πολλοί και οι δουλειές είναι ελάχιστες , πρέπει η δουλειά να μοιραστεί , ώστε οι τιμές να κρατηθούν σε αξιοπρεπή επίπεδα .

 

Διαβάζω εδώ τα θέματα γιά τον 4014 και τις βεβαιώσεις και έχω σιχαθεί το γεγονός , ότι από παραγωγοί πλούτου και ΑΕΠ που είμαστε οι ΕΕ μηχανικοί , γινόμαστε μίζεροι ερμηνευτές εγκυκλίων , ενώ αποκτάμε συνεχώς όλο και πιό στενοκέφαλη και ευθυνόφοβη θεώρηση των πραγμάτων .

 

Τα πράγματα θέλουν ξεκαθάρισμα και ανοιχτά μυαλά και αυτά δυστυχώς τα τρώει η μιζέρια και η ανεργία .

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

γινόμαστε μίζεροι ερμηνευτές εγκυκλίων , ενώ αποκτάμε συνεχώς όλο και πιό στενοκέφαλη και ευθυνόφοβη θεώρηση των πραγμάτων .

Τα πράγματα θέλουν ξεκαθάρισμα και ανοιχτά μυαλά και αυτά δυστυχώς τα τρώει η μιζέρια και η ανεργία .

@BAS, πολλά +.

 

Σε λίγο θα αρχίσει (για να μην πω άρχισε) ο ανταγωνισμός με συμβολαιογράφους και δικηγόρους ...

Ο μηχανικός χάνει την επαφή με την πραγματικότητα και το επάγγελμα ...

Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει επιστροφή ...

Μήπως το τελευταίο είναι και ο στόχος ;

 

Συγνώμη παρασύρθηκα σε off topic ...

Link to comment
Share on other sites

 

Τα πράγματα θέλουν ξεκαθάρισμα και ανοιχτά μυαλά και αυτά δυστυχώς τα τρώει η μιζέρια και η ανεργία .

 

+1

Link to comment
Share on other sites

BAS δεν πρόκειται να γίνω ο απολογητής κανενός. Η ΕΕΤΕΜ παίζει το παιχνίδι της, το ίδιο πράττει και το ΤΕΕ. Το θέμα, όμως, όπως τέθηκε "ενοχλεί" την δική μου αντίληψη των πραγμάτων. Ξαφνικά δηλαδή ξεχάσαμε τί τραβήξαμε τόσα χρόνια ή μήπως τόσα χρόνια που υπήρχε μια, έστω επίπλαστη, ευμάρεια στην χώρα αντιμετωπιζόμασταν καλύτερα; Εσύ θεωρείς δηλαδή ότι εάν υπήρχε μια κάποια κοινή αφετηρία των ΤΕ και των ΠΕ θα υπήρχε η "αγαστή" συνεργασία στην οποία αναφέρεσαι; Προφανώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, προφανώς πολλοί συνάδελφοι (ΠΕ & ΤΕ) βρίσκονται στα όρια της ανέχειας ή τα έχουν ξεπεράσει αλλά δεν είναι δυνατόν αυτό το γεγονός από μόνο του να διαγράψει αυτά στα οποία αναφερόμαστε ο Σταύρος και εγώ. Μην συγκρίνεις και μην ζυγιάζεις μήλα με πορτοκάλια γιατί θα μπερδευτείς...

 

Μπορεί να φαίνομαι μνησίκακος με αυτά που λέω αλλά από την άλλη δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι ενώ μπορεί οι "διαρθρωτικές" αλλαγές να αφήνουν μια αχτίδα ελπίδας για τους συναδέλφους ΠΕ ταυτόχρονα εξαφανίζουν την οποιαδήποτε ελπίδα από τους συναδέλφους ΤΕ.

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

Όταν '' η πίτα '' δεν υπάρχει ή δεν φτάνει για να χορτάσουν όλοι και τα όρια των αρμοδιοτήτων και ικανοτήτων του καθενός μας , παραμένουν εδω και πολλά χρόνια αντικείμενο πολιτικής και συντεχνιακής εκμετάλλευσης ,τότε η ''φαγωμάρα'' στο χώρο , είναι μάλλον μία αναμενόμενη κατάληξη .

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το σκεπτικό σου ξεκινά από λάθος παραδοχές. Σε έναν ιδεατό, για την Ελλάδα, κόσμο η πίτα μοιράζεται μεταξύ των ικανότερων και όχι μεταξύ των κατόχων κάποιου τίτλου. Από την στιγμή, λοιπόν, που αποφασίσαμε να ανήκουμε εις την Δύση θα έπρεπε η πίτα να μοιράζεται αξιοκρατικά (όχι ότι και στην ΕΣΣΔ δεν συνέβαινε αναγκαστικά το ίδιο αλλά εκεί είχε λόγο και το κόμμα) κάτι που δεν συνέβη ποτέ στην χώρα μας. Γι' αυτό μίλησα προηγουμένως περί "κοινής αφετηρίας". Η πολιτική και συντεχνιακή εκμετάλλευση είναι απλώς το λογικό επακόλουθο της αναξιοκρατίας.

 

Πάντως όλο και περισσότερο διαπιστώνω πόσο λανθασμένη νοοτροπία είχαμε και έχουμε γι' αυτό και διατηρώ λίγες ελπίδες για το μέλλον αυτής της χώρας. Ακόμη και σήμερα θεωρούμε ότι το πτυχίο είναι το μοναδικό κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται περί ενός απλού εφοδίου, η χρησιμότητα του οποίου έγκειται στην θέληση, την απόδοση και την νοημοσύνη του κατόχου του.

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

cna νομίζω ότι ανέφερα ότι σήμερα έχουμε λιγότερα ΕΔ από ότι το 1972 . Αρα δεν αθωώνω κανένα , αλλά δεν δικαιώνω την εετεμ , γιατί στο δημόσιο πέτυχε πράγματα , ενώ οι ΕΕ δεν πήραν τίποτα .

 

Από την άλλη με την σημερινή κατάσταση και το σημερινό νομικό καθεστώς , όποιος έχει δουλειές δεν έχει θέμα . Αλλά δεν υπάρχουν δουλειές .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.