Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συναγερμός για αιθαλομίχλη από τζάκια και ξυλόσομπες


NEADERTAL

Recommended Posts

Yian είσαι ο μόνος σοβαρός που μπήκε στον κόπο, εκτός από το άρθρο που δίνει πολλά στοιχεία γενικά ισχύουν αυτά:

 

 

'' Ο όρος «αιωρούμενα μικροσωματίδια» PM10 προσδιορίζει μικρά στερεά ή υγρά σωματίδια, τα οποία βρίσκονται στον αέρα και έχουν μέγεθος ίσο ή μικρότερο των 10 μm. Οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων εισπνέουν καθημερινά ένα κοκτέιλ τέτοιων σωματιδίων που, λόγω του μικρού τους μεγέθους, μπορούν να εγκατασταθούν στους βρόγχους και τους πνεύμονες και να προκαλέσουν άσθμα, καρκίνο του πνεύμονα, καρδιαγγειακά προβλήματα,

 

καθώς και πρόωρο θάνατο. Πολλά μικροσωματίδια έχουν μικρότερο μέγεθος 5, 2, 1 μm ή και ακόμη μικρότερο που τα καθιστά περισσότερο επικίνδυνα επειδή διεισδύουν βαθύτερα στους πνεύμονες Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις οδηγίες 1999/30/EC και 96/62/EC έχει θέσει όρια για τα PM10 στον αέρα και προβλέπει από 1η Ιανουαρίου 2010 ετήσιο μέσο όρο τα 20 μg/ m³, ημερήσιο μέσο όρο(24-ωρο) τα 50 μg/m³ και ορίζει ότι τα όρια δεν θα πρέπει να υπερβαίνονται πάνω από 7 φορές το χρόνο. Η Ελλάδα, παρότι έχει ενσωματώσει την οδηγία-πλαίσιο 96/62/EC στην εθνική νομοθεσία με την ΥΑ 3277/209/00, απέχει πολύ από την τήρηση των ορίων και σε πολλές περιοχές της χώρας διαπιστώνονται συνεχείς υπερβάσεις τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από άκαρπες προειδοποιήσεις στη χώρα μας, μάς δίνει εν τέλει δύο μήνες περιθώριο, προκειμένου να μειώσουμε τα αιωρούμενα μικροσωματίδια και να αποκαταστήσουμε την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, ενώ στη συνέχεια απειλεί με παραπομπή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Το σχετικό αίτημα για παράταση απορρίφθηκε.

 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

• Από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί υπερβάσεις ορίων για τα PM10 στη χώρα μας και πόσες; • Ελέγχονται οι ρυπογόνες πηγές των αιωρούμενων μικροσωματιδίων (οχήματα, οικοδομικές εργασίες, βιομηχανίες, κ.α.) για τον προσδιορισμό της ρύπανσης, ποια τα αποτελέσματά τους και ποιες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί; • Ποια άμεσα μέτρα θα λάβετε, ώστε να μειωθούν τα PM10 ή και τα ακόμα μικρότερα μικροσωματίδια και να αποκατασταθεί η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στα αστικά κέντρα; • Διαθέτετε συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα μας; ''

 

 

'' Σε διάφορα σημεία της Αθήνας, οι ποσότητες μικροσωματιδίων PM10 που μετρήθηκαν την Κυριακή ήταν υπερτριπλάσιες από τις φυσιολογικές. Για παράδειγμα, με όριο τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στη Λυκόβρυση καταγράφηκαν 189, ενώ στο Χαλάνδρι και τον Ασπρόπυργο έφτασαν τα 150. ''

 

 

τα μικροσωματίδια PM10 και PM2.5 είναι αποτέλεσμα και της καύσης πετρελαίου.Πόσο αυξήθηκε η κίνηση αυτοκινήτων πετρελαίου στην Αθήνα.

 

δεν διαφωνω με το πρόβλημα.Το έχω πει απο την αρχή. Διαφωνώ με την προτεινόμενη λύση.Πονάει κεφάλι,κόβει κεφάλι.

Προσωπικά την ζέστη μέσα στο σπίτι δεν τν μπορώ.Πόσο κάτω απο τους 18 να πάει ο θερμοστάτης?

Edited by streetas
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτήν την σελίδα μπορεί κάποιος να δει το Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης.

Κανονικά θα έπρεπε να είναι και για άλλες πόλεις αφού υπάρχουν σταθμοί παρακολούθησης σε όλη την χώρα, αλλά......

Link to comment
Share on other sites

Έρευνα του ΑΠΘ

 

«Θάλαμοι αερίων» τα σπίτια όπου λειτουργούν τζάκια και ξυλόσομπες

 

 

Θεσσαλονίκη

Πολύ πάνω από τις ανώτατα όρια ανεβαίνει η συγκέντρωση επικίνδυνων σωματιδίων σε σπίτια που χρησιμοποιούν τζάκια και ξυλόσομπες για θέρμανση, δείχνει έρευνα του ΑΠΘ σε σχετικά μικρό αριθμό νοικοκυριών στη Θεσσαλονίκη.

 

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που ενοχλεί τις τελευταίες εβδομάδες τους κατοίκους της Αθήνας και άλλων πόλεων αποδίδεται στην αυξημένη χρήση καυσόξυλων, λόγω της κρίσης και της αυξημένης τιμής του πετρελαίου. Σποραδικές μετρήσεις δείχνουν υπέρβαση των ορίων σε ορισμένες κατηγορίες αιωρούμενων σωματιδίων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα συστηματικών επιστημονικών μελετών.

 

Η αδημοσίευτη έρευνα του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος TRANSPHORM για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις επιπτώσεις στην υγεία, είναι μια από τις πρώτες που διερευνά άμεσα το πρόβλημα.

 

Από το περασμένο καλοκαίρι, οι ερευνητές του εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών πραγματοποίησαν μετρήσεις σωματιδίων σε περίπου 30 σπίτια της Θεσσαλονίκης όπου λειτουργούσαν τζάκια και ξυλόσομπες.

 

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια αύξηση της μέσης συγκέντρωσης σωματιδίων στον αέρα εσωτερικών χώρων ύστερα από μόλις 2-3 ώρες λειτουργίας του τζακιού. Η μέση τιμή για τα σωματίδια με διάμετρο 2,5 μικρόμετρα (PM2,5) υπολογίστηκε στα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ το όριο ασφάλειας που θέτει η κοινοτική νομοθεσία είναι μόλις 20 μg/m3. Για τα σωματίδια PM10, η μέση τιμή ήταν 90 μg/m3 με όριο τα 40 μg/m3

 

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των πιο λεπτόκοκκων σωματιδίων. «Τα υπέρλεπτα αιωρούμενα σωματίδια είναι και τα πιο επικίνδυνα για την υγεία γιατί, λόγω της μικρής τους διαμέτρου, μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στους πνεύμονες» επισημαίνει ανακοίνωση του εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής. Μάλιστα τα μικρότερα από αυτά τα σωματίδια μπορούν να περάσουν από τους πνεύμονες στο αίμα και να προκαλέσουν και καρδιαγγειακά προβλήματα εκτός από αναπνευστικά.

 

«Αν υπολογίσουμε μάλιστα και το γεγονός ότι πολλοί καταφεύγουν στην καύση ξύλων εμποτισμένων με χημικά, μιλάμε για έγκλημα που γίνεται μέσα στα σπίτια σε βάρος του εαυτού μας αλλά και των ίδιων μας των παιδιών" επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος χημικών μηχανικών Δημοσθένης Α. Σαρηγιάννης.

 

Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η αυξημένη ρύπανση τόσο του ατμοσφαιρικού όσο και του αέρα εσωτερικών χώρων προτείνονται, μεταξύ άλλων, αποξήρανση της χρησιμοποιούμενης ξυλείας και άλλων τύπων βιομάζας, επιδότηση της συντήρησης τζακιών και καυστήρων βιομάζας, έλεγχος ποιότητας και πιστοποίηση των μπρικετών και των πέλετς βιομάζας ώστε να αναπτυχθεί η αγορά της βιομάζας για ενέργεια ορθολογικά, χωρίς να αυξάνεται η παράνομη υλοτομία.

 

«Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι μια επικείμενη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για οικιακούς καταναλωτές απειλεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της άναρχης χρήσης βιομάζας για θέρμανση, επιτείνοντας έτσι τις αρνητικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία» καταλήγει ο κ.Σαρηγιάννης.

 

Η μελέτη του ΑΠΘ εκτιμά μάλιστα ότι το οικονομικό κόστος από την επιβάρυνση της δημόσιας υγείας λόγω των τζακιών αυξήθηκε το 2012 σε σχέση με το 2011 κατά 40 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 

Έρευνες για το θέμα πραγματοποιούνται τώρα και από άλλους ερευνητικούς φορείς όπως η Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Δημόκριτος, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231228377

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

από όσο ξέρω η "ευαίσθητη" περιβαλλοντικά πολιτεία ΕΠΙΔΟΤΗΣΕ την κατασκευή ενεργειακών τζακιών...

επίσης η ευαίσθητη περιβαλλοντικα πολιτεία με το φόρο που επέβαλε στο πετρέλαιο οδήγησε η ίδια το κόσμο στην λύση αυτή μειώνοντας δραματικά τα έσοδα από το πετρέλαιο (80% λέγεται) αντί να τα αυξήσει. Από εκεί και πέρα όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει το παιχνίδι που παίζεται. Το κράτος πλέον μας θεωρεί ανεπιθύμητους και αντί να μας λύνει τα προβλήματά μας, μας δημιουργεί μεγαλύτερα! Για ανεπάρκεια της πολιτείας έχω πάψει από καιρό να μιλάω...κάποιοι έχουν κυρήξει τον πόλεμο στον Έλληνα αλλά δεν θα τους περάσει.

Link to comment
Share on other sites

Η αγέλη που ονομάζεται έλληνας καταναλωτής που γιά να μην πληρώσει 50-100 € παραπάνω θέρμανση με πετρέλαιο όλη την σεζόν

 

H αύξηση ήταν 40-50%, επομένως εσύ μιλάς για ένα σπίτι που έκαιγε πετρέλαιο 100-200 ευρώ το χρόνο. Στο λέω σαν φίλος, στην πραγματικότητα μιλάς για σκυλόσπιτο, 100-200 ευρώ το χρόνο καίει μόνο ένα σκυλόσπιτο.

 

Για ένα μέσο σπίτι, η αύξηση ήταν της τάξης των 200-300 ευρώ. Εγώ πέρισυ στον πολύ βαρύ χειμώνα σε 60 τ.μ. έκαψα 350 ευρώ με το θερμοστάτη στους 17 βαθμούς, και τη θέρμανση αναμμένη κάνα 4ωρο τη μέρα, το πολύ για 1,5 μήνα, όταν έκανε τα μεγάλα κρύα. Επομένως από εμένα που είμαι κομμάντο κ έχω μάθει να κρυώνω μου ζητάνε ΑΥΞΗΣΗ 175 ευρώ. Τους δίνω τα 3 που τα χω πρόχειρα και τους χρωστάω 172, φόρεσα γάντια μέσα στο σπίτι και από πολιτική τοποθέτηση και μόνο δεν άναψα ούτε δευτερόλεπτο φέτος.

 

Να πάνε να γαμηθούν όλοι φίλε, τόσο το κράτος που αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου, όσο και οι υπόλοιποι πίθηκοι που ακολουθούν τη μόδα του 1830. Ζούμε στο 2012 και η κυρά κατίνα για να ζεστάνει το μωρό της τοποθετεί στη μέση του λεκανοπεδίου, ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ξυλόσομπα!!!! Το μωρό της να ναι καλά κ όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούν.......και ο ολυμπιακός να κερδάει. Όπως καταλαβαίνεις, ξέχωρα από τους άστοχους υπολογισμούς του κόστους που έκανες, στα υπόλοιπα συμφωνώ. Και φοράω πουλόβερ μέσα στο σπίτι το χειμώνα από 3 χρονών. Και κοιμάμαι με πουλόβερ.

 

 

Το θέμα του νήματος δεν είναι ο "ολυμπιακός", το ποιοι θα "γαμηθούν" και το πόσες μπλούζες φοράει ο καθένας.

Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το να κοιμάσαι και να ξυπνάς με τα ρούχα (που λέει και το άσμα) δεν παραπέμπτει σε εποχές πολύ πιο πίσω από το 1830?

 

Για μένα όλα ξεκινάνε από το βρωμοκράτος που έχει χωρίζει την κοινωνία σε 2 στρατόπεδα... Η ενδοδαπέδια θέρμανση....ή καις εφημερίδες για να ζεσταθείς και χρησιμοποιείς βραστήρα για ΖΝΧ....

Link to comment
Share on other sites

Δεν κοιμάμαι με ρούχα φίλε, κοιμάμαι με πυζάμες και πουλόβερ και μάλλινες κάλτσες από 3 χρονών. Αν βρεθώ σε θερμαινόμενο χώρο άνω των 20 βαθμών κελσίων το χειμώνα, ζαλίζομαι. Κάτι κυρίες που γουστάρουν να κυκλοφορούν γυμνές το καταχείμωνο μέσα στο σπίτι τους ΔΕΝ ανήκουν στο 2012, ανήκουν σε περιβαλλοντικά ασυνείδητο πληθυσμό.

 

Η ενδοδαπέδια επίσης είναι μια παπαριά και μισή. Πίστεψέ με, από τους ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ τρόπους, δεν έχει βρεθεί ακόμη το υποκατάστατο των θερμαντικών σωμάτων, όποιος το ισχυρίζεται είναι παραμυθάς.

 

Αν θες να κάθεσαι στον καναπέ με τις ώρες, πάρε μια κουβέρτα, δεν σου φταίει το κράτος. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για τα μωρά, θα μπορούσε η κυρά κατίνα στη μέση του λεκανοπεδίου να βάλει στο δωμάτιο του μωρού μια ηλεκτρική σόμπα και η ίδια είτε να δαγκώσει το καβλί της ή να φορέσει ένα ισοθερμικό εσώρουχο, αντί να μου στέλνει καπνιστό αέρα στο μπαλκόνι μου και να μυρίζω εγώ σαν προσούτο.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Παίδες, μολονότι εκτιμώ την αμεσότητα και την εκφραστικότητα του ομού, μπρούταλ τρόπου έκφρασης, οφείλω να συστήσω αυτοσυγκράτηση στις εκφράσεις και περιορισμό στην θεματολογία του νήματος...

Link to comment
Share on other sites

Οι δράσεις του ΥΠΕΚΑ για την καταπολέμηση της βλαβερής αιθαλομίχλης που απειλεί τη δημόσια υγεία. Αναλυτικά οι βασικοί άξονες της χτεσινής σύσκεψης

 

 

Η επέκταση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στη διαδικασία χορήγησης του πετρελαίου τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος με αφορμή την επικίνδυνη αιθαλομίχλη από τα τζάκια και τα καυσόξυλα.

 

"Είναι μία πρόταση που θα τεθεί στο υπουργείο Οικονομικών" είπε στον Βήμα 99,5 η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Μάρω Ευαγγελίδου, τονίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, δέσμη δράσεων, όπως η επιδότηση για τη μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά, με διεύρυνση των κριτηρίων για ένταξη στο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον", η εντατικοποίηση των ελέγχων στα καύσιμα, αλλά και στα θερμαντικά σώματα, η αυστηρότερη προτυποποίηση των καυστήρων, οι εντατικοί έλεγχοι στα υλικά καύσης και ο ποιοτικός τους έλεγχος, καθώς επίσης και ο καλύτερος συντονισμός και η συνεργασία ανάμεσα στους σταθμούς μετρήσεων ρύπανσης, με παράλληλες κινήσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών.

"Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης είναι σοβαρό, παρατηρείται όξυνση τον τελευταίο καιρό και οι συνέπειές του είναι μακροχρόνιες", δήλωσε η κ.Ευαγγελίδου.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν όρια συναγερμού, τόνισε η κ. Ευαγγελίδου προσθέτοντας ότι τα μέγιστα όρια έχουν ξεπεραστεί τον τελευταίο καιρό λόγω της χρήσης των τζακιών.

Η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και ότι η Πολιτεία ενεργοποιήθηκε εγκαίρως.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν παράγοντες των υπουργείων Υγείας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, εκπρόσωποι της ΕΜΥ, καθώς και ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μελετά τα επίπεδα των ρύπων και τις επιπτώσεις τους στην υγεία στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος το πλαίσιο TRANSPHORM.

Edited by NEADERTAL
Link to comment
Share on other sites

H αύξηση ήταν 40-50%, επομένως εσύ μιλάς για ένα σπίτι που έκαιγε πετρέλαιο 100-200 ευρώ το χρόνο. Στο λέω σαν φίλος, στην πραγματικότητα μιλάς για σκυλόσπιτο, 100-200 ευρώ το χρόνο καίει μόνο ένα σκυλόσπιτο.

 

Για ένα μέσο σπίτι, η αύξηση ήταν της τάξης των 200-300 ευρώ. Εγώ πέρισυ στον πολύ βαρύ χειμώνα σε 60 τ.μ. έκαψα 350 ευρώ με το θερμοστάτη στους 17 βαθμούς, και τη θέρμανση αναμμένη κάνα 4ωρο τη μέρα, το πολύ για 1,5 μήνα, όταν έκανε τα μεγάλα κρύα. Επομένως από εμένα που είμαι κομμάντο κ έχω μάθει να κρυώνω μου ζητάνε ΑΥΞΗΣΗ 175 ευρώ. Τους δίνω τα 3 που τα χω πρόχειρα και τους χρωστάω 172, φόρεσα γάντια μέσα στο σπίτι και από πολιτική τοποθέτηση και μόνο δεν άναψα ούτε δευτερόλεπτο φέτος.

 

Να πάνε να γαμηθούν όλοι φίλε, τόσο το κράτος που αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου, όσο και οι υπόλοιποι πίθηκοι που ακολουθούν τη μόδα του 1830. Ζούμε στο 2012 και η κυρά κατίνα για να ζεστάνει το μωρό της τοποθετεί στη μέση του λεκανοπεδίου, ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ξυλόσομπα!!!! Το μωρό της να ναι καλά κ όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούν.......και ο ολυμπιακός να κερδάει. Όπως καταλαβαίνεις, ξέχωρα από τους άστοχους υπολογισμούς του κόστους που έκανες, στα υπόλοιπα συμφωνώ. Και φοράω πουλόβερ μέσα στο σπίτι το χειμώνα από 3 χρονών. Και κοιμάμαι με πουλόβερ.

 

 

μην την ψάχνεις συνάδελφε. Οταν έχει χαθεί η μπάλα ,ακομα και εδώ μεσα, φαντάσου τι γίνεται εξω.

αλλα φυσικά και η κυρία με μωρό αναγκάζετε να ζεσταθεί με ξυλόσομπα όταν οι συνθήκες ζωής είναι πλέον δεκαετίας του '30.

δεν σου φταίει η ξυλόσομπα,σου φταίει ότι πλέον ήμαστε και πάλι στο '30.Οπότε καλύτερα να ψάξουμε ποιοι μας γύρισαν στο '30 ΕΜΑΣ και σε ποια δεκαετία ζουν αυτοί.

Και εσύ αυτο λες...να παει να ΓΑΜΗΘΕΙ το μωρό.Εσυ να είσαι καλά και το μωρό ας παει να ΓΑΜΗΘΕΙ.

 

 

προφανώς οι κυβερνώντες έχουν σκοπό να ¨καθαρίσουν¨ εναν αριθμό πληθυσμού της χώρας.Με πόλεμο πλέον δεν γίνεται.

Αν διαλύσεις όμως την Υγεία και το επίπεδο ζωής γίνεται μια χαρά.

Σε 2~3 χρόνια θα ήμαστε, δυστυχώς, σε θέση να υπολογίσουμε τους νεκρούς συνανθρώπους μας (είπαμε να πανε να ΓΑΜΗΘΟΥΝ,σωστα?) που είτε λόγω αδυναμίας να πανε σε νοσοκομεία,γιατρούς (δεν υπάρχει πλεον κανεις στον ΕΟΠΠΥ),φαρμακων είτε λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του χειμώνα (θερμανση) θα οδηγηθούν στον Θανατο.

Αλλά είπαμε.Να πανε να γαμηθούν.

Εξάλλου το είπε και ο Λοβέρδος πριν 2~3 χρόνια και πλέον αντιλαμβάνομαι ότ δεν ήταν ο μόνος που το πίστευε

 

"δεν πεθαίνουν και οι ηλικιωμένοι και αναγκαζόμαστε ν πληρώνουμε συνταξεις"

 

οπότε προσωπικα επειδή το μωρό δεν φταίει πουθενα ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ όσοι είναι ανω των 60, να ψοφήσουν γιατί πληρώνουμε συνταξεις.Πως ακούγετε αυτό?χαλια ε.

 

 

υ.γ φυσικά και συμφωνω σε κάτι περιπτώσεις που θέλουν 28 βαθμούς.Ε είπαμε αλλά αυτές θα τις συναντήσεις κυρίως στις Δημοσιες υπηρεσίες, που η κάθε λινάτζα θέλει να κυκλοφορεί με ξωπλατο αλλα στο σπίτι της οικονομία.

Πλέον όμως δεν ήμαστε εκεί.Πλέον μιλάμε για την ανάγκη μιας λόγικής θέρμανσης των 18 βαθμών η οποία για το μεγαλύτερο ποσοστο του λαού είναι αδύνατη με χρήση πετρελαίου.

Και εγω με 2 μπλούζες κυκλοφορώ και ζακετα και καλτσες.Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι είναι λύση απέναντι στο πρόβλημα και την ανεξήγητη βία του κράτους.

Θα ξεκινήσω απο την αρχή του προβληματος

 

 

Το θέμα του νήματος δεν είναι η "κάθε λινάτζα", το ποιοι θα "γαμηθούν" και το πόσες μπλούζες φοράει ο καθένας.

Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.