Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση ως τις 31 Μαΐου 2013 για τα αυθαίρετα


bati7xanthi

Recommended Posts

Νομίζω απλά πως είναι σφάλμα στην διατύπωση. Αφού το λέει ξεκάθαρα ο ίδιος ότι αναφέρεται στην προθεσμία για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων κατασκευών και όχι σε κάποια άλλη σχετική υπο-προθεσμία. Θα το δούμε πολύ σύντομα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 309
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1. Τροποποίηση/προσθήκη στο σχέδιο νόμου "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις του ν. 4093/2012, ...."

Τέλος στην παράγραφο 3 του άρθρου 34 του σχεδίου νόμου που αφορά την προθεσμία για τη ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων, η ημερομηνία από «31/01», αντικαθίσταται από την ημερομηνία «31/05».

 

2. Νομοσχέδιο, παράγραφο3 3 του άρθρου 34

Η ισχύς της διάταξης της περιπτ. γ της παρ. 8 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 αναστέλλεται μέχρι την 31/01/2013

 

3. Ν4014/11, άρθρο 24§8

γ. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των παραπάνω δόσεων επιβάλλεται προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Η ίδια προσαύξηση επιβάλλεται σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των δόσεων των προστίμων, που επιβάλλονται δυνάμει των διατάξεων του ν. 3843/2010, μόνο για τις καθυστερούμενες μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος δόσεις. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της πρώτης δόσης ή μη καταβολής τριών συνεχόμενων δόσεων ο υπόχρεος εκπίπτει του δικαιώματος της υπαγωγής στη ρύθμιση.

 

Έχω χάσει επεισόδια ή κάποιος ήταν πιωμένος όταν έγραφε;

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Σωστός είσαι, απλά αναφέρω ότι στο newsletter λέει για ανακοίνωση στην Βουλή και όχι για τροποποίηση/προσθήκη στο σχέδιο νόμου. Συνεχίζει μάλιστα γράφοντας πως η σχετική ρύθμιση θα προωθηθεί τις επόμενες μέρες. Οπότε ίσως, πέραν της τροποποίησης που παραθέτεις, είχαμε και ανακοίνωση για παράταση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι αστείο ότι πλέον δεν έχουμε ξεκάθαρη πληροφόρηση ούτε για τη παράταση? Και φαντάσου πως κάποιοι περιμέναμε διευκρινήσεις για το ΔΕΔΟΤΑ ή το 30%....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κύριοι, μιλάμε για δύο ανεξάρτητες διαδικασίες ...

Ο Σταϊκούρας τροποποίησε την ημερομηνία για την προσαύξηση προστίμου του 3843.

Μάλλον την ίδια μέρα ο Καλαφάτης υπέγραψε ( ; ) ΥΑ για την παράταση του Ν.4014. Δεν υπάρχει ακόμη στον αέρα ... πολύ δε περισσότερο σε νόμο.

Λόγω της δεύτερης μπορεί να απαιτήθηκε και η πρώτη εφόσον ήταν στον αέρα ...

 

Το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει τη πρακτική νομοθέτησης μέσω διαδόσεων. Φοβάται ότι δίνοντας νωρίς την παράταση θα χάσει έσοδα. Δεν καταλαβαίνει όμως ότι το ίδιο δεν μπορεί να κρατήσει το μυστικό και έχει τα ίδια αποτελέσματα ...

 

Το βασικότερο όμως είναι ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και δεν πρόκειται να προχωρήσει αν δεν δει ότι υπάρχει σταθερότητα στην εφαρμογή των νόμων.

Σε όλους ... και ανεξάρτητα οικονομικών δυνατοτήτων.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδες! Δεν μπορω να βγαλω ακρη! Συγνωμη και για το οφ τοπικ αλλα πρεπει να το ρωτησω: Αν πελατης μου πληρωσει το 30% του προστιμου μπορω να του δωσω βεβαιωση (το συστημα δηλαδη!) ή οχι ακομα?

 

edit: συμφωνα με τις τελευταιες τροπολογιες και παρατασεις που αναφερεστε

Edited by tzeno
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι:

α. Χθες έγιναν πάνω-κάτω αυτά που λέει ο kan62. Κάτι ψηφίστηκε στην βουλή, κάτι άλλο αποφασίστηκε στο ΥΠΕΚΑ και κάτι τρίτο θα εμφανιστεί σε νομοσχέδιο μέσα στο επόμενο διάστημα

β. σε αυτό το «τρίτο» θα είναι και το «30%», το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει νόμος (συνεπώς ούτε εφαρμόστηκε, ούτε προλάβαινε να εφαρμοστεί με ημερομηνία 30/1/13)

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζεται η ξεφτίλα με τον Ν4014 /2011 που όμως σήμερα μας δίνει τα προς το ζειν μετατρέποντας μας από μηχανικούς σε γραφειοκράτες Τα λεω για να ξεθυμάνω και να συνεχίσω την ίδια ξεφτίλα για 2 μήνες ακόμα Βέβαια έχει και τα καλά του ο Ν4014 αφου βλέπουμε που οι πολίτες εκληματούν κατά του περιβάλλοντος Ω τι σύμπτωση το λεκατοπέδιο πάλι πρωταγωνιστεί

http://www.tovima.gr...cle/?aid=451519

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.