Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση ως τις 31 Μαΐου 2013 για τα αυθαίρετα


bati7xanthi

Recommended Posts

Το 30% και η έκπτωση στο ποσό έχει γίνει νόμος από εχθές.

Άρθρο 34 παράγραφος 2.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 309
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τις υποθέσεις του kan62 επιβεβαιώνει και το capital, μένει να δούμε και την Υ.Α.

 

"Έως τις 31 Μαΐου 2013 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των νέων δηλώσεων για την υπαγωγή στο νόμο 4014 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη.

 

Επιπροσθέτως, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής για τη δεύτερη φάση που αφορά τόσο τις παλαιές όσο και τις νέες δηλώσεις.

 

Η υπογραφή της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης συμπίπτει με τη σημερινή υπερψήφιση από τη Βουλή του άρθρου 34 «ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων», που προώθησε το ΥΠΕΚΑ, του σχεδίου νόμου για την κύρωση πράξης νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία παρέχει τόσο τη δυνατότητα διενέργειας δικαιοπραξιών και της έκδοσης διοικητικών αποφάσεων με την καταβολή του 30% του προστίμου, όσο και εκπτώσεις, που είχε καταληκτική ημερομηνία 30/1/2013 και η οποία επίσης μετατέθηκε για τις 31/5/2012.

 

Τέλος, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, υπό επεξεργασία βρίσκεται ήδη ένα σχέδιο νόμου με στόχο μια, όσο το δυνατόν, πιο ολιστική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος των αυθαιρέτων, ενισχύοντας και θωρακίζοντας θεσμικά μία οριστική «κόκκινη γραμμή» στις πολεοδομικές και οικοδομικές αυθαιρεσίες, με την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων, την ταξινόμηση της βαρύτητας κάθε αυθαιρεσίας, και εν τέλει τη δικαιότερη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

 

 

Πηγή:www.capital.gr"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αρα παμε για 31/05 και επισήμως.. Να δούμε ποια θα είναι η ολιστική και οριστική λύση!!

Edited by sophiemp
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, τί θα γίνει με εκείνη την έρμη την παράταση πληρωμών του 3843 μέχρι τις 31/1/13? Έχω κόσμο που δεν μπόρεσε να εξοφλήσει το πρόστιμο, και ακόμα τους έχω στο περίμενε. Το χειρότερο είναι κάτι άλλοι εγκλωβισμένοι, που πλήρωσαν και εξώφλησαν το πρόστιμο πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας, βέβαιοι οτι θα δωθεί παράταση, και τραβαν τα μαλλιά τους, περιμένοντας την παράταση...

Link to comment
Share on other sites

pavlg αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κάποιες Πολεοδομίες δέχονται δόσεις του 3843 και μετά τις 28/10/12 και άλλες όχι. Έχει να κάνει με το πόσο ευθυνόφοβος είναι ο κάθε υπάλληλος που έχει χρεωθεί τον φάκελο, αλλά και με το τι οδηγίες έχουν πάρει από τη διεύθυνση της κάθε Πολεοδομίας

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις εξοφλήσει περαίωση κάνεις όποτε θέλεις (και μετά από π.χ. 3 χρόνια).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.