Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Μπούρδες! Υπάρχει πάντα το τέρας της γραφειοκρατίας. Εκτός εάν δεν έχουν να δώσουν ούτε την συμμετοχή του Ελληνικού δημοσίου,αν υπάρχει τέτοια,και για αυτό κωλυσιεργούν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σημερα εμαθα απο Eurobank το εξης:

 

Επειτα απο 2-2,5 μηνες που ειχα κανει αιτηση για πελατη μου, η τραπεζα την ενεκρινε. Και τωρα θα στειλει τα χαρτια στο ΥΠΕΚΑ για εγκριση και απο εκει. Αυτο θα παρει 2 εως 5 μηνες!!!!!!

Ειναι λογικο τοση μεγαλη καθυστερηση? Σας εχει τυχει κατι αντιστοιχο?

 

Ακριβώς τα ίδια και με την Τράπεζα Πειραιώς.

Έχει δωθεί η προέκριση της τράπεζας για δάνειο στα τέλη Ιουνίου

και καταθέτουμε σχεδόν ταυτόχρονα τα δικαιολογητικά για το εξ οικονομώ.

Κάπου στις αρχές Ιουλίου μας ειδοποιούν για κάνα δυο στοιχεία

που θέλαν ακόμη στην αίτηση (ΑΦΜ και στοιχεία προμηθευτών).

Τελικά στα τέλη Αυγούστου μας παίρνουν τηλέφωνο για καναδυο

υπογραφές που θέλαν ακόμη, χωρίς να διευκρινίζουν για το τι ακριβώς είναι.

Στις ερωτήσεις μου για το που βρισκόμαστε, στον υπάλληλο της τράπεζας,

μου τα μάσαγε . Κοιτώντας τα χαρτιά που θέλαν υπογραφή διαπίστωσα πως

αυτή ήταν η αίτηση υπαγωγής που θα σταλεί στο ΥΠΕΚΑ. Οπότε από τέλη Ιουνίου

πιάσαμε τέλη Αυγούστου για να σταλούν τα στοιχεία στο Υπουργείο.........

Τι να πω....

Link to comment
Share on other sites

To χειρότερο είναι ότι διαφημίζουν το "εξοικονομώ κατ'οίκον"! Γιατί άραγε το κάνουν ? Μας δουλεύουν κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Στις δικές μου περιπτώσεις πάντως βρε παιδιά, δεν έχω πετύχει σημαντικές καθυστερήσεις. Σε μία πρόσφατη που καταθέσαμε φάκελο μέσα Ιούνη, πήρε την έγκριση στην τελευταία παρτίδα, δηλαδή μέσα σε 1,5 μήνα!!!

Με συμπάθησαν φαίνεται :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ποιά γραφειοκρατία;

 

Δεν έχει αναθέσιε τον έλεγχο των φακέλων των πελατών της η ΕΤΕ σε ιδιωτική εταιρία ;

Link to comment
Share on other sites

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: τις 80.000 έφτασαν οι αιτήσεις – «Τρέχει» το πρόγραμμα

 

 

Τις 1.000 την εβδομάδα φτάνουν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», ενώ από τον Σεπτέμβρη και μετά ο αριθμός ξεπερνά τις 1.500 αιτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Μέχρι σήμερα το πλήθος των αιτήσεων στις Τράπεζες ανέρχεται σε 79.126, από τις οποίες περίπου οι μισές έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για 13.687 εξ αυτών, συνολικού προϋπολογισμού 126,4 εκ €., έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα. Επίσης, αναφορικά με τις εκταμιεύσεις των αιτήσεων που έχουν ήδη υπαχθεί στο «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον», το 50% έχουν λάβει προκαταβολή δανείου και πάνω από 50% έχουν προβεί σε ολική εκταμίευση.

 

Το Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως των κεφαλαίων του Προγράμματος ανά Περιφέρεια. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)) και από Εθνικούς Πόρους, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (Ε.Π.Α.Ε.) και «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του Προγράμματος ανέρχεται σε 396 εκατ. €.

.....................................

 

http://www.econews.gr/2012/10/04/exoikonomisi-kat-oikon-aitiseis

Edited by jimis9497
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω και εγώ μία γρήγορη ερώτηση. Ρωτώντας στην τράπεζα Πειραιώς μου είπαν πως η αμοιβή για τις Εν. Επιθ. είναι συγκεκριμένη και δεν έχει σχέση τα μ2 του κτιρίου. Συγκεκριμένα μου είπαν πως δίνουν μέχρι 246€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Δλδ είτε 100μ2 κτίριο έχεις είτε 500μ2 αυτοί δεν σου δίνουν παραπάνω. Παρατήρησα όμως πως στην απόφαση υπαγωγής του ΕΤΕΑΝ, υπάρχουν εγκεκριμένες αμοιβές για Εν. Επιθ. που ποικίλλουν σε ποσό, και αναρωτιέμαι, ποια είναι η αμοιβή που επιδοτείται. Επίσης στην ίδια απόφαση υπαγωγής λέει στην αρχή της στήλης, ποσό Εν. Επιθ. Χ2, δλδ εννοεί ότι είναι το ποσό για κάθεμια Επιθεώρηση, ή και για τις δύο μαζί?

 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, μήπως γνωρίζετε εάν για το πρόγραμμα υπάρχει κάποιος περιορισμός σε σχέση με τα τετραγωνικά που θα δηλώσουμε στο ΠΕΑ και τα επίσημα του συμβολαίου;

Εάν δηλαδή τα επίσημα τετραγωνικά του σπιτιού είναι 100 και εγώ τα μετρήσω 115 (τυχαία νούμερα), θα υπάρξει πρόβλημα με το πρόγραμμα; Υπάρχει κάποιο όριο στην διαφορά;

Και αν ναι, μπορείτε να μου πείτε που το διαβάσατε;

Νόμιζα ότι είχα διαβάσει κάποιου για 10% ανοχή, αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά.

Ρώτησα στην υπηρεσία του προγράμματος αλλά μου απάντησαν με γρίφους άσχετους με την ερώτηση.

Link to comment
Share on other sites

!!!ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! για να έχουν γνώση οι συνάδελφοι!!!

Πελάτης μου πήγε σε τράπεζα για προέγκριση και του είπαν........

Έχουμε έναν γνωστό επιθεωρητή-σύμβουλο που έχει τρόπο να εγκριθεί ταχύτερα η πρότασή σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Για την ώρα δεν αναφέρω λοιπά στοιχεία (πόλη, τράπεζα, όνομα υπευθύνου που έκανε την ενημέρωση), αλλά δεν θα το αφήσω έτσι.

Νεότερα πάνω στην υπόθεση.

Πήγε ο πελάτης μου στην ίδια τράπεζα και υπάλληλο για να καταθέσει το πρώτο ΠΕΑ μαζί με την αντίστοιχη χαρτούρα που του παρέδωσα. Του είπε η υπάλληλος ότι δεν μπορεί να δεχτεί τα χαρτιά γιατί ήταν ήδη υπογεγραμμένα, ενώ ήθελε να τα υπογράψει μπροστά της!!!!!!!!

Κακώς ο πελάτης μου έφυγε από την τράπεζα και με ενημέρωσε αργότερα για το συμβάν.

 

Μετά το αρχικό μου σοκ, πήγα από την τράπεζα και αφού γύρισα τα γραφεία τους ανάποδα, πήραν τηλέφωνο τον πελάτη μου και του είπαν ότι έκαναν λάθος και τον περίμεναν να τους τα παραδώσει όπως τα είχε.

 

Το κακό είναι ότι, αν και ο πελάτης μου κατάλαβε ποιος είχε δίκαιο, άρχισαν να του μπαίνουν ψύλλοι στα αυτά (τους οποίους έχω και εγώ στα δικά μου αυτιά εδώ και καιρό) μήπως και η τράπεζα του καθυστερήσει την υπόθεση σε σχέση με τις υποθέσεις στις οποίες είναι η ίδια σύμβουλος.

 

Πάντως άφησα μερικά γραφεία που δεν τα γύρισα ανάποδα και τους ενημέρωσα ότι θα έρθω να ολοκληρώσω το έργο μου εάν συμβεί κάτι στραβό στο μέλλον.

 

ΥΓ1. Όσο για το γεγονός ότι πρότεινε δικό τους σύμβουλο σε πελάτη που τους έστειλα εγώ, μου είπε πως δεν ήξερε ότι οι μηχανικοί μπορούν να είναι και σύμβουλοι του έργου. Νόμιζε πως μόνο οι τράπεζες έκαναν αυτή τη δουλειά!!!!!!

 

ΥΓ2. Εχθές, πελάτης μου από την ίδια τράπεζα και υπάλληλο μου είπε ότι κουβεντιάζοντας με την υπάλληλο του είπε ότι κακώς του υπολόγισα 280 ευρώ ανά τετραγωνικό κουφώματος, καθώς μπορούσε να βάλει 280 για τα κουφώματα και άλλα 70 για κάθε τετραγωνικό τζαμιού!!! Ρε που μπλέξαμε,...

Edited by tsx
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.