Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αεροφωτογραφίες από το ΥΠΕΚΑ για τακτοποίηση των αυθαιρέτων


OLINAPAL

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 127
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μόνο τα λεφτά;;;;

Είναι επίσης πάρα πολύ η δουλειά που απαιτείται από τη στιγμή που θα τραβηχτεί μια αεροφωτογραφία, μέχρι τη στιγμή που θ' ανέβει επεξεργασμένη κ.λπ. σε μια ηλεκτρονική εφαρμογή.

Για τέτοιο πλήθος αεροφωτογραφιών δεν φτάνουν δύο χρόνια δουλειάς κ.λπ.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μέχρι να βγουν οι Α/Φ αυτές τι κάνουμε με κτίσματα που είναι κοντά στην ημερομηνία; (+/- 1 χρόνο, με τον ιδιοκτήτη να λέει ότι θέλει;)

 

Για την περιοχή μου έχω την Google να έχει τραβήξει το 2012 και έχω και το κτηματολόγιο με τις γνωστές 2007-2009. Αντιλαμβάνομαι ότι αν δεν βλέπω κάτι στην Google 2012 δεν το ακουμπάω, αλλά έχω ένα ολόκληρο χρόνο φλου. Μου ήρθε ένας πελάτης που προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι αν το κτίσμα του δεν είναι πριν την 28-7-2011, όλη η δουλειά και τυχόν πρόστιμα πάνε τσάμπα, αλλά δεν έδινε σημασία στο τι του έλεγα.

 

Τι γίνεται με αυτά που δεν έχουμε στοιχεία για το αν είναι πριν ή μετά; Τυπικά, τα ακουμπάμε και μετά πάνε πεταμένα λευτά ή δεν τα ακουμπάμε καθόλου; Τυπικά για μας, όχι για τον πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

Το τυπικό για εμάς είναι το εξής:

Η ποινή σε περίπτωση υπαγωγής ακινήτου που κατασκευάστηκε μετά τις 28-7-2011 είναι οριστική παύση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

 

Κατά τα λοιπά η υπόθεση με τις α/φ εξελίσσεται σε φιάσκο...

Link to comment
Share on other sites

Τρεχα γυρευε...

 

Θεωρω οτι ολοι μας, ως μηχανικοι, εχουμε ενα μικρο δειγμα λογικης.

Οποτε οφειλουμε να καταλαβουμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΥΤΕ 1/1000000000000000 να ειναι τις 28/7/11!!!!!!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ούτε η ΓΥΣ αλλά ούτε και ο ΟΚΧΕ διαθέτουν Α/Φ της 28/7/2011.

Συνιστώ σε όλους τους συναδέλφους να αιτούνται Α/Φ σε ψηφιακή μορφή (1000 dpi) για να μπορούν να μεγεθύνουν το σημείο ενδιαφέροντος με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από τις τυπωμένες Α/Φ.

Δεν απαιτείται τυπωμένη Α/Φ με σφραγίδα αφού στο μπροστινό τμήμα αναγράφεται η χρονολογία και ο άυξων αριθμός.

Link to comment
Share on other sites

Οι Α/Φ δεν θα είναι 28/7/2011, το ξέρουμε. Εμάς σαν διαχειριστές των δηλώσεων μας ενδιαφέρει τι θεωρεί το ΥΠΕΚΑ Α/Φ στις 28-7-2011. Σαν επιστήμονες η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν μας ενδιαφέρει. Θέλουμε Α/Φ οι οποίες σίγουρα θα δείχνουν τι θα κατασκευάζεται μετά την δημοσίευσή τους, ώστε κάποια στιγμή να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου. Αν αδικηθούν κάποιοι, αδικήθηκαν. Στο κάτω κάτω μπορεί να αποδείξουν και με άλλα έγγραφα την χρονολογία κατασκευής μερικές φορές. Και στην τελική αυθαιρέτησαν.

 

Συγκεκριμένα μου ήρθε πελάτης με τροχοβίλλα χωρίς χαρτιά κοντά στην ημερομηνία, με μοναδικό αποδεικτικό όπως λέει τα τιμολόγια αγοράς της τροχοβίλλας. Γενικά θεωρώ ότι αυτό το πότε την αγόρασε δεν αποδεικνύει πού την έβαλε ή πότε την τοποθετήσανε ή αν αναφέρεται στην συγκεκριμένη τροχοβίλλα. Ποια είναι η άποψή σας;

Edited by Ιοάννης Γκούμας
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.