Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η δήλωση 4014 διαφορετικής διαμερισμάτωσης "απαγορεύει" στη συνέχεια την αλλαγή χρήσης του χώρου.....


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Συνάδελφε Τριαντάφ. Σφυρής και στην πολεοδομία του Δ.Νικαιας, επίσης έχει σταλεί το εγγραφο, και έχουν λαλήσει. Ημουν εκεί σημερα το πρωί. Επίσης και εγώ το είχα εκτυπώσει, όταν το ανέβασαν στο ΥΠΕΚΑ. Και ειναι προφανές οτι το απεσυραν λογω του σημειου Β.2 που αφορά στην απαγορευση εφαρμογης των παρ.2 και 3 του αρ.4 ΝΟΚ (μικρής κλίμακας και 48ωρη ενημερωση). Αλλα σε καθε περιπτωση υποθετω οτι συμφωνουμε, οτι αν εχουμε τακτοποιημενα με Ν.4014 , και υπολοιπο ΣΔ, μπορουμε να εκδωσουμε αδεια προσθηκης; ΕΡΩΤΗΜΑ 1.τα τακτοποιημενα ειναι νομιμοποιησιμα αρ. 26 ΝΟΚ (Ο.Κ). ΕΡΩΤΗΜΑ 2. καποιο σημειο τους ειναι εκτος παληων και νεων διαταξεων. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ; γιατι αναγραφεται στην συγκεκριμενη 9961-12/4/2013 "η οικεια ΥΔΟΜ ειναι αρμοδια για την χορηγηση ή μη της αιτουμενης διοικητικης πραξης ή αδειας δομησης, εφ οσον κατα τα λοιπα, δεν αντικειται στις ισχυουσες γενικες και ειδικες πολεοδομικες διαταξεις". Ποια ειναι αυτα τα λοιπά;;;;;; ευχαριστω και ελπιζω να το αποσυρουν το πατσαβουρι.....

Link to comment
Share on other sites

Μην τα μπερδεύεται βρε παιδιά....

Άδεια προσθήκης αν υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ μπορεί να εκδοθεί, είτε έχει το ακίνητο ρυθμισμένα με άρθρο 24, είτε με άρθρο 26.

 

Η "βλακεία τους" ήταν ότι σε ακίνητο με ρυθμισμένα με άρθρο 24 του 4014 ή με 3843 κ.λπ. δεν μπορεί να γίνουν εργασίες με 48ωρη ενημέρωση ή ΕΕΜΚ. Και ότι, για τις εργασίες αυτές απαιτούσε την έκδοση ΟΑ. Γίνονταν δηλαδή, αλλά με ΟΑ.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε ΙΑΣΟΝΑ δεν σχολιασες το ¨ κατα τα λοιπα¨ και την πιθανη παραβιαση π.χ πρασιας τακτοποιημενης με αρ.24 , με υπαρχον υπολοιπο στον ΣΔ. Post 92. Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι, ακόμα και γι' αυτές τις περιπτώσεις, θα προσαρμοστούν σιγά - σιγά οι πάντες και θα μπορούν να εκδίδονται ΟΑ προσθήκης, όταν υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ. Είναι θέμα χρόνου. Θα το καταλάβουν.....

Link to comment
Share on other sites

Το έμαθα από συνάδελφο αλλά δεν το πίστευα μέχρι που το είδα...

 

Από την αρχή εφαρμογής του 4014 η τακτική που ακολούθησε το ΥΠΕΚΑ στο θέμα των αποσαφηνήσεων, ενήμερώσεων, ερμηνευτικών ήταν και παραμένει χαώδης και θολή. Σειρά από εγκυκλίους, ερωταπαντήσεις και πολύ συχνά αντιφάσεις και νέες ασάφειες. Ποίος ο λόγος να υπάρξει αυτό το έγγραφο αυτή τη δεδομένη στιγμή δε μπορώ να το καταλάβω. Τι καταφέρνει πέρα από το να εντίνει το ήδη στρεσογόνο και θολό περιβάλλον τόσο για εμάς τους μηχανικούς όσο και τους ιδιοκτήτες. Και το χειρότερο είναι πως εκθέτει για ακόμη μια φορά εμάς απένταντι στους πελάτες μας. - άντε να τους εξηγήσεις πως κάτι άλλαξε πάλι.

 

Πως γίνεται άνθρωποι με τεχνική κατάρτιση στο ΥΠΕΚΑ να γράφουν τόσο μπουρδουκλομένους και ασαφής νομους, οι οποίο μετά από δεκάδες ερμηνευτικές, καταλήγουν σε ένα σύνολο με τόσες πολλές αντιφάσεις και ασάφειες ? Είναι απορίας άξιο.

 

επειδή αγχώθηκα για άλλη μια φορά με όλα αυτά αν έχετε την καλοσύνη δώστε μου σας παρακαλώ μια εκτίμηση για το παρακάτω: Σε ένα μεγάλο βιομηχανικό κτίριο κάνω και νομιμοποίηση και τακτοποίηση. η πλειοψηφία των χώρων πάει με άρθρο 26 (νομ). σε έναν χώρο για παράδειγμα έχω 1,2 μ2 εντός Δ που τακτοποίώ και τα υπόλοιπα 98 μ2 τα νομιμοποιώ. Σκόπευα να κάνουμε αλλαγή χρήσης σε αυτό το χώρο στη συνέχεια με νέα άδεια δόμησης. τώρα με βάση αυτό το έγγραφο θα μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης στα 98 μ2 και θα αφήσω εκτός τα 1.2 του εννιαίου αυτού χώρου ? ή σε τέτοιες περιπτώσεις θα είναι στην κρίση της τοπικής ΥΔΟΜ να αποφασίσει ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με το συγκεκριμένο έγγραφο, ΔΕΝ μπορούσες να κάνεις αλλαγή χρήσης πουθενά!!!!

Μάλλον θ' αλλάξει αυτό και γι' αυτό ακριβώς το έχουν αποσύρει. Ίσως μπει στο νέο νόμο.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.