Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Σωστό και το παράδειγμα του Ιασονα και δεκάδες άλλα.

 

jja

Λέγοντας μικρά εννοώ καταστάσεις εύκολα αποδεικνυόμενες.

Πχ να είναι το διαμέρισμα 90 και να έχει γράψει 50.

Πχ να είναι βιοτεχνικός χώρος με 4 κτίρια όλο χωρίς άδεια και να έχει τακτοποιήσει μόνο τα 3 και το τέταρτο την πάπια σαν να μη υπάρχει (δεν είναι υποθετικό το σενάριο μου το έφεραν να το δω)

Πχ για ξενοδοχειακή μονάδα κάπου στη Ρόδο, που κι εκεί το Υπόγειο που έγινε Ισόγειο (και έχει και δωμάτια) δεν το βάζουν για οικονομία (κι αυτό δεν είναι υποθετικό σενάριο αλλά υπαρκτό)

Που πολλά πολλά ακόμα (που ήδη υπάρχουν) καραμπινάτα.

 

 

Allobar

Φίλε μου, εσύ το ανέλαβες εσύ θα αποφασίσεις. Τα δικά μου μάτια στην φωτογραφία δεν είδαν υπόγειο, είδαν υπέργεια κατασκευή ανεξάρτητα σταθμών άρα ισόγειο. Οπότε τι να σου πω μπορεί να κάνω και λάθος.

Κρίνεις και αποφασίζεις και έχεις την συνέπεια των αποφάσεων σου η οποία δεν μεταβιβάζεται με ΥΔ του ιδιοκτήτη ότι του είπες και για άλλη κρίση και έκανες άλλη.

 

 


Έρχεται πολύ μεγάλο ....πανηγύρι!!!!

 


ω ναι.... κι αν θυμάσαι το λέγαμε και οι δυό μας από την αρχή του 4014 στα αρχικά ερωτήμα και λογικές που υπήρχαν και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα

 

μιας κ ο τίτλος του θέματος είναι ξεμπάζωμα υπογείου, κατά τη γνώμη σας, ποιος θα πρέπει να είναι ο τίτλος του σχεδίου που θα συνοδεύει την κάτοψή του?

 

"Κάτοψη Υπογείου", "Κάτοψη Ισογείου" ή "Κάτοψη Ισογείου (στην Ο.Α. Υπόγειο)" ?

Link to comment
Share on other sites

Κάτοψη υπογείου βάσει οικ. άδειας τάδε σε στάθμη ισογείου λόγω της μη τήρησης της στάθμης εκσκαφής.

 

Κάτοψη υπογείου βάσει της οικ. άδειας τάδε με μη ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του τελικά διαμορφωμένου εδάφους (ξεμπάζωμα)

 

Γνώμη μου πάντα.

Link to comment
Share on other sites

....ποιος θα πρέπει να είναι ο τίτλος του σχεδίου που θα συνοδεύει την κάτοψή του?

...

Κάτοψη Στάθμης +0.15 (πχ φυσικά το +0,15) όποια στάθμη έχεις στο ΔΔ, ή Τόπο ή και Τομή σου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να φτιάξεις και να υποβάλλεις νέο σχέδιο.

Βάζεις το εγκεκριμένο και πάνω σε αυτό σημειώνεις τις τυχόν αυθαιρεσίες, σφραγίζεις και υπογράφεις (δίπλα από τις σημειώσεις σου).

 

Και προφανώς δεν αλλάζεις και τον τίτλο του.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει σε όλες τις περιπτώσεις!

 

Αφενός γιατί μπορεί να υπάρχει σημαντικη αποκλιση στα σχέδια κι αφετέρου γιατί μπορεί να μην αφορούν μόνο τον 4014.

Εγώ πχ προβληματίζομαι επί του θέματος επειδή έχω παράλληλα να υποβάλλω κατοψεις σε συμβολαιογράφο για σύσταση Ο.Ι., κ εκεί δυστυχώς δεν γίνεται να ονοματίσω τον όροφο ως "Στάθμη -3.00", έτσι δεν είναι?

Εκεί που η Ο.Α.είχε "Ημιυπόγειο" - "Ισογειο" - "Α΄ οροφος", τώρα είναι "ισόγειο" (ως προς τη Ν όψη) - "Α οροφος" (ως προς τη Ν όψη - "Ισογειο" ως προς τη Β) - "Β όροφος" (ως προς τη Ν όψη - "Α οροφος" ως προς τη Β)

 

(είναι αντίστοιχη περίτπωση με το σκαρίφημα που φάνηκε παραπάνω, με κλίση φυσ.εδάφους που δημιουργεί διαφορά στάθμης ενός ορόφου)

 

Προσανατολίζομαι στο να το ονοματίσω όπως στην άδεια, δηλ "Κάτοψη ημιυπογείου", καθότι υποτίθεται ότι τακτοποιείται απλώς για 30 χρόνια...

 

Τι λέτε....? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Μου έτυχε κάτι παρόμοιο όχι με τέτοια κλίση όπως το δικό σου. Έγραψα κάτοψη υπογείου βάσει οικ. άδειας τάδε σε στάθμη ισογείου κτ.λ. Η βάση είναι η άδεια πάντα αναφέρεις τι είναι βάσει άδειας. Άλλωστε οι τακτοποιήσεις γίνονται πάντα πάνω στο σχέδιο της άδειας. Και αν θέλεις επισυνάπτεις και κάτοψη δική σου. Σε πιέσεις του δικηγόρου και συμβολαιογράφου που δέχτηκα τι είναι ( υπόγειο, ισόγειο, κτ.λ, παίζει ρόλο για κτηματολόγιο, εφορία, κ.τ.λ.) απαντούσα υπόγειο βάσει οικ. άδειας που βρίσκεται σε στάθμη τάδε λόγω μη τήρησης στάθμης εκσκαφής και που άλλαξε χρήση κ.τ.λ. Καταιγίδα οι ερωτήσεις, καταιγίδα και οι απαντήσεις που έπαιρναν αν με καταλαβαίνεις. Τελικά δεν ξέρω τι έκαναν. Εγώ πάντως τακτοποίησα υπόγειο βάσει οι. άδειας που βρίσκεται κ.τ.λ. Και ας κάνουν ότι θέλουν. 

Link to comment
Share on other sites

....

Προσανατολίζομαι στο να το ονοματίσω όπως στην άδεια, δηλ "Κάτοψη ημιυπογείου", καθότι υποτίθεται ότι τακτοποιείται απλώς για 30 χρόνια...

 

Τι λέτε....? :confused:

Κάτοψη Στάθμη +(-) τάδε

Κάτοψη Στάθμη +(-) άλλη.....

Link to comment
Share on other sites

[...] υπόγειο βάσει οικ. άδειας που βρίσκεται σε στάθμη τάδε λόγω μη τήρησης στάθμης εκσκαφής και που άλλαξε χρήση κ.τ.λ.

 

μάλλον κάπου κει προσανατολίζομαι:

 

"Κάτοψη Στάθμης -3.00 (Ημιυπόγειο στην Ο.Α.)"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.