Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
gp1

(Έως) 24 Mbps?

Recommended Posts

Βαρέθηκα να βλέπω μετρήσεις γύρω στα 6 Mbps για την "24άρα" σύνδεση που έχω... Νομίζω πως δεν έχει νόημα να πληρώνω τόσο παραπάνω από την ("απλή") σύνδεση των 2Mbps... Λέτε η διαφορά του (πραγματικού) 6Mbps από τα 2 Mbps να είναι τόσο σημαντική που να "κουράζει" στο "απλό" σερφάρισμα; 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι βέβαια, και με 512kpbs η πλοήγηση γίνεται άνετα, πόσο μάλλον με 2mbps.

To θέμα είναι όταν θα χρειαστείς να κατεβάσεις ένα αρχείο ή όταν θα χρειαστεί να ανεβάσεις κάνα pdf στο σύστημα του ΤΕΕ.

 

Πάντως και εγώ στο γραφείο έχω την ταπεινή 2αρα και μια χαρά με βολεύει και δεν σκοπεύω να την επεκτείνω.

Στο σπίτι που θέλω να κατεβάζω διάφορα (ταινίες, λογισμικό και γενικά μεγάλα αρχεία), έχω το κατιτίς παραπάνω..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπορεί να μην θεωρείς τη διαφορά σημαντική μόνο για το σερφάρισμα αλλά εάν χρειαστείς κάποια στιγμή να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο θα βλαστημάς την ώρα που αποφάσισες να αλλάξεις το πακέτο. Σήμερα, βέβαια, όλοι οι εναλλακτικοί προσφέρουν το πακέτο των 24 mbps σε όλους, αδιάκριτα αν βρίσκονται κοντά στο ΑΚ ή όχι, δηλαδή αν εκμεταλλεύονται τη (θεωρητική) δυνατότητα της σύνδεσης ή όχι. Άλλωστε, βλέπεις ότι σχεδόν όλοι, με πρώτη τη Forthnet, προσφέρουν το ίντερνετ 24 με ένα σωρό άλλα καλούδια σε τιμές σχεδόν κάτω του κόστους. 

 

Εκτός αν βρίσκεσαι σε περιοχή που δεν έχεις τη δυνατότητα εναλλακτικού και εξαρτάσαι μόνο από τον ΟΤΕ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να πιάσει 24άρα καρφί......Σε μένα έχει κλειδώσει στα 12 (παρόλο που έχω 24) λόγω συχνών αποσυνδέσεων. Δεν υπάρχει η κατάλληλη γραμμή ακόμη για να στηρίξει την 24άρα μου είπανε από τον ΟΤΕ στην περιοχή μου (έχω connex).

 

Τώρα αν σου χρησιμεύει για σερφάρισμα? Οχι και με ISDN κάνεις σερφάρισμα. Ούτε πρόκειται να δεις διαφορά εκεί....

Αμα ασχολείσαι αποκλειστικά με downloading, torrents κτλ και το 1mbps σου κάνει τη διαφορά.. Προσωπικά ανήκω στην δεύτερη κατηγορία και η 12άρα (πραγματική) που έχω φαντάζει πολύ λίγη..... :sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλύτερα να μείνεις στα 24 έστω και αν έχεις μόνον 6.

Ολοι στην πολυκατοικία ή στην περιοχή έχουν 6 MBit?
Αν όχι τότε παίξε λίγο με τα modulation του router, μπορεί και να χρειάζεται να του πείς εσύ να διαλέγει τις ADSL2+ για να συγχρονίσει στα 10-12 μεγάμπιτα. Μετά κοίτα λίγο τα τηλεφωνικά καλώδια, υπάρχουν και κάμποσα που είναι για τα μπάζα. Κάνε δοκιμή και με άλλο καλώδιο και φιλτρο.
Τσέκαρε μήπως στην τηλεφωνική γραμμή είναι συνδεδεμένα πολλά τηλέφωνα, ασυρματα και σταθερά, μπορεί να μολύνουν με θόρυβο την γραμμή. Υποθέτω οτι οι γειωσεις και συνδέσεις στο σύστημα είναι καλές και δεν μπάζουν παράσιτα κλπ. Κάνε και κανένα update στο firmware μπας και συνέλθει.

Δες και το εξειδικευμένο site http://www.adslgr.com/
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν είναι λίγο οξύμορο που δίνει ο πάροχος μεγαλύτερα πακέτα (vdsl) όταν στα μικρότερα πακέτα δεν έχει πιάσει το 24άρι;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επίσης, οξύμωρο είναι ότι από τα 2Mbps, η επόμενη επιλογή είναι απευθείας τα 24Mbps. Παλαιότερα θυμάμαι είχαν και ενδιάμεση επιλογή (νομίζω 8Mbps), αλλά την "έκοψαν".

Edited by gp1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σωστό αυτό...

Είναι πιστεύω θέμα marketing. Ξέρουν ότι λόγω υποδομής πολύ λίγοι (πραγματικά δεν ξέρω αν γίνεται) θα μπορούσαν να φτάσουν τα 24mbps. Αν είχαν κάποια επιλογή για 6-8Mbps, οι περισσότεροι αυτό θα διάλεγαν μιας και ότι υπόσχονταν θα το έπιαναν. Ετσι οι 24άρες θα έμεναν στο ράφι...

Τώρα σου λέει 2 ή 24?? Βλέπεις πως χτυπάει στο μάτι? Ακόμη και αν δεν πιάσεις ούτε τα μισά, καλύτερα θα είναι από 2mpbs....Πάνε για παροπλισμό της 2άρας, με το αζιμίωτο γι'αυτούς βεβαίως....Μιλάμε για μεγάλα κέρδη.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάροχοι εκτός ΟΤΕ πάντως εξακολουθούν να δίνουν 6ρες, ταχύτητα που την θεωρώ ιδανική ως κόστος/απόδοση !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σωστό αυτό...

Είναι πιστεύω θέμα marketing.

 

....Μιλάμε για μεγάλα κέρδη.....

marketing εκ του ασφαλούς

σου λέει: είσαι στο δίκτυο, σου πλασσάρουμε το "νέο" προϊόν, σου δημιουργούμε και κανα δυό θεματάκια με την υπάρχουσα σύνδεση, τί θα κάνεις, δεν θα "αναβαθμιστείς" -κιας μην είσαι γκατζετάκιας; να μας χώσεις και κανα 10ευρο το μήνα παραπάνω;

με πήραν και μένα τηλέφωνο (μια κοπελίτσα.. λέω ν' αρχίσω το τηλεκαμάκι με τόσες που παίρνουνε) και τη ρωτάω "και σε τί το χρειάζομαι το vdsl" μου λέει "άμα ανεβάζετε αρχεία, άμα έχετε skype, άμα έχετε πάνω από ένα pc/laptop  στη γραμμή, να μην πηγαίνει αργά το σύστημα" και της λέω "όλα τα κάνω με 3 pc/laptop στη γραμμή και δεν έχω πρόβλημα" " ε τότε θα βγάζετε 20 Mbps σίγουρα" (και βγάζω 8-9 βία)....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.