Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα: Το πλήρες κείμενο του νέου Ν/Σ


Engineer

Recommended Posts

καλημερα και καλες διακοπες(για οσους θα πανε).μηπως ειδατε στο νεο νομο οι εσωτερικες αλλαγες χρησης πως αντιμετωπιζονται?παλι με συντελεστη 1.40?και η παλαιοτητα πως αποδεικνυεται?

Link to comment
Share on other sites

Από τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης:

σελίδα 48.

Μιλάει ο κ. Γκόγκας.

Σε σχέση με τη δική σας τροπολογία, κύριε Υπουργέ, σχετικά με τις άδειες δόμησης και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, αντί της αποσπασματικής αντιμετώπισης κάθε φορά που προκύπτει κάποιο θέμα, προτείνουμε να αποσυρθεί η παράγραφος 3 της τροπολογίας που δημιουργεί προβλήματα μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων των μηχανικών, ιδιαίτερα δε η αναφορά στα ειδικά κτήρια. Όλα τα κτήρια πλην κατοικίας είναι ειδικά κτήρια. Έχει φέρει αναστάτωση στον κόσμο των μηχανικών.

Προτείνουμε αντί αυτού, την άμεση υλοποίηση της κατάρτισης του μητρώου μελετητών ιδιωτικών έργων, όπως προβλέπεται και από τον ΝΟΚ, στα πρότυπα του μητρώου μελετητών δημοσίων έργων. Το ΤΕΕ έχει τη δυνατότητα αυτή από το ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών ιδιωτικών έργων, που λειτουργεί επί μία δεκαπενταετία, για όλους τους μηχανικούς είτε είναι από πολυτεχνικές σχολές είτε από ΤΕΙ. Μπορεί, υπό την εποπτεία σας και με εξουσιοδότηση από τη Βουλή για έκδοση υπουργικής απόφασης, να υπάρξει καθορισμός των λεπτομερειών, του καθορισμού κατηγοριών μελετών, αριθμό κατηγορίας ανά μελετητή κλπ. Έτσι θα είναι ευκολότερος και ο έλεγχος από τα πολεοδομικά γραφεία.

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Αν μου επιτρέπετε, απλώς να σημειώσω ότι έχει γίνει ήδη από χθες νομοτεχνική βελτίωση και έχει γίνει απαλοιφή της συγκεκριμένης παραγράφου.

Edited by ssouanis
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

τελικα συναδελφοι θα μπορω να υπογραψω αρχιτεκτονικα για ενα κτηνοτροφικο που θα μου κατσει συντομα??

 

πληροφορηστε με!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τρία πουλάκια κάθονταν και ....ξύνονταν καλοκαιριάτικα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.