Μετάβαση στο περιεχόμενο

Β.Κ. Εύβοια: Πολιτικό Σκάνδαλο Καταστροφής


NEADERTAL

Recommended Posts

Γιώργο όλα έχουν ένα κόστος και όλα έχουν και έναν σωστό τρόπο που γίνονται (με μεγαλύτερο κόστος ή καλύτερα με ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ), αλλιώς η Σουηδία θα ήταν πτολεμαίδα και η πάρνηθα ένα μεγάλο νταμάρι. 

Link to comment
Share on other sites

....

Υπάρχει και η περιβαλλοντική συνείδηση και η λογική εκτός από τις δικαστικές αποφάσεις didonis

Συνάδερφε καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι περιβαλλοντική συνείδηση και η λογική δεν έχουν μόνο όσοι το διατυμπανίζουν.

Οπότε μου είναι στα παλιά μου τα υποδήματα ή όποια δικαστική απόφαση για να κρίνω με το όποιο τεχνοκρατικό μυαλό που έχω με βάση και το περιβάλλον και την λογική …

Οπότε όταν λέω όταν θα έχω άποψη εννοώ όταν θα έχω άποψη, όχι όταν θα πουν τα μακρύ τους και το κοντό τους το κάθε δικαστήριο.

 

Το θέμα της δικαστικής απόφασης που σε ρωτούσα αφορούσα καθαρά διευκρινιστικό λογο ενημέρωσης και στο τόνισα 3 φόρες, δεν υπεκρυβε άποψη..

 

Οπότε παρακαλώ επέτρεψε μου να κρίνω μόνος μου και όχι κάθ' υποβολή.

Αρχιτέκτονας είμαι κι εγώ και όχι ρεπόρτερ να λέω «απόψεις» για θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος χωρίς να το αναλύσω όπως πρέπει και αν μπορώ φυσικά να το κάνω.

Εσύ προφανώς μπόρεσες και το έκανες και έχεις μια μέγιστη βεβαιότητα… εγώ όχι…

 

Επέτρεψε όμως κι σε εμένα να μη δέχομαι από κανέναν (όχι μόνο από εσένα) νουθεσίες περιβαλλοντικής ευαισθησίας και λογικής.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε didonis είχες μια απορία για τη διατύπωση μου -της έννοιας παρανομίας- σε προηγούμενο ποστ και στην απάντησα, σε κάλυψε; 

Όλα τα άλλα ας τα απεδείκνυες νωρίτερα με γραπτά.  Προφανώς δεν μπορούμε όλοι να περιμένουμε τετελεσμένα γεγονότα για να αποφασίσουμε να εκφραστούμε, στη βράση κολλάει το σίδερο, πολύ περισσότερο όταν τα στοιχεία είναι καραμπινάτα. Ο σκοπός αυτού του νήματος ήταν καθαρά ενημερωτικός, κάποιοι συμμετείχαν και ενημέρωσαν και κάποιοι μας προβλημάτισαν, είσαι καιρό στο φόρουμ, αν δεν έχεις άποψη για το θέμα μπορούσες απλά να μην συμμετέχεις.

 

Δεν δέχομαι αντίστοιχα από κανένα να μου υποδεικνύει πόσο γρήγορα θα τοποθετηθώ, με ποιόν τρόπο  και πότε, και δεν σε χαρακτήρισα ούτε δικαστή ούτε ρεπόρτερ.

Edited by NEADERTAL
Link to comment
Share on other sites

Πάντως η Δανία , η Σουηδία και άλλες χώρες , είναι γεμάτες ανεμογεννήτριες , ενώ η Ευρώπη γενικά βρίθει πυρηνικών εργοστασίων .

 

Μάλλον αυτοί αγαπούν λιγότερο από μας το περιβάλλον .

 

Από την άλλη , το Αλιβέρι με ελάχιστη φυσική τουριστική δυνατότητα , με μειωμένες και κακές υποδομές , με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει φέρει η ΔΕΗ και η ΑΓΕΤ , έχει καταφέρει να αυξήσει τον μόνιμο πληθυσμό του , σε αντίθεση με την υπόλοιπη Εύβοια που μαραζώνει .

 

Γιά να ολοκληρώσουμε το θέμα , κάποιοι γίνονται επαγγελματίες προστάτες του περιβάλλοντος . Συνήθως εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και έτσι η τοπική ανεργία δεν τους απασχολεί . Αλλοι έχουν εμμονές εναντίον του επιχειρηματικού κέρδους και της επιχειρηματικότητας .

 

Οπως πάντα η μέση οδός είναι η καλύτερη λύση . Προφανώς έννοιες όπως της bαckyard πρέπει να στηλιτεύονται , γιατί δυστυχώς είναι κυρίαρχες στην χώρα μας , όπου το ατομικό συμφέρον μπαίνει πάνω από το δημόσιο  και μάλιστα το ατομικό διαφημίζεται και ως δημόσιο .

 

Διάβασα και τις προτάσεις από την ιστοσελίδα του Κηρέα .

 

Ωραίες ήταν . Φέρτε φράγκα όλοι εσείς , να περνάμε καλά όλοι εμείς . Μεγάλα λόγια χωρίς καμμιά επαφή με την πραγματικότητα .

Link to comment
Share on other sites

Bas η ανεμογεννήτρια είναι ΑΠΕ, με (σχετικά) μικρότερες επιπτώσεις από τα διυλιστήρια και τους θερμοηλεκτρικούς σταθμους...!

και η Ευρώπη βρίθει από εργοστάσια, (και πυρηνικά) σε συγκεκριμένες οριοθετημένες εξαρχής περιοχές και πάντα σύμφωνα με την αυστηρή νομοθεσία που τηρούν κατά γράμμα (χωρίς κωλοτούμπες και ελιγμούς) και με σωστό  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ και ΔΙΑΦΑΝΗ σχεδιασμό. Έτσι είναι και οι πόλεις τους.

 

Στην Ευρώπη αν πρώην στέλεχος εταιρίας που πλασάρει μια επένδυση , συμμετείχε μεταγενέστερα στην κυβέρνηση ως υφυπουργός για να περάσει αυτή την επένδυση θα είχαν παραιτηθεί και τα δέντρα... Και ΝΑΙ δεν το έμαθες ακόμα;  αγαπούν πολύ περισσότερο από εμάς το περιβάλλον και πρωτίστως ΤΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ περισσότερο, ( σε επίπεδο κρατικό τουλάχιστον) αν είχες ζήσει έστω ένα μήνα έξω θα το γνώριζες.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι μετα απο τετοια συγκινηση δακρυσαν οι αιμορροιδες μου. Νο οφενς, αλλα λες λαλακιες τωρα

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει , επειδή έχω ζήσει έξω , σέβονται το περιβάλλον στο μέτρο που αυτό συνάδει με την ανάπτυξη τους . Και βέβαια έχουν αστοχίες σε πολλά θέματα , όπως είδαμε στο παρελθόν .

 

Τέλος πάντων , νομίζω το ολοκληρώσαμε το θέμα . Ας περιμένουμε τις εξελίξεις .

 

Εννοείται ότι γιά τους τοπικούς συλλόγους έχω την χειρότερη άποψη , όχι μόνο τους εκεί , αλλά γενικότερα .

 

Ενα παράδειγμα γιά τις τοπικές αλλαγές θέσεων

 

http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=25644

Link to comment
Share on other sites

ιδού

το υπεύθυνο και ελέγχον τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κράτος

και η αντίστοιχη ευαισθησία των εκάστοτε "επενδυτών"

http://www.michanikos.gr/topic/35369-eldorado-gold-Από-το-2016-η-εξόρυξη-στις-Σκουριές/#entry593325

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν δεν πρέπει να αγνοούμε οτι κάθε παραγωγική διαδικασία έχει διαβαθμίσεις οικολογικής υποβάθμισης. Ακόμα και στις ανεμογεννήτριες υπάρχουν μελέτες που δείχνουν οτι η παραγωγή CO2 για την κατασκευή τους πολλές φορές μπορεί να υπερβαίνει ενα μεγάλο ποσοστό των ωφελειών. Οι διαβαθμίσεις έχουν να κάνουν με την τεχνολογία που έχεις επιλέξει για την διαχείριση του περιβαλλοντικού στίγματος. Σε πολλές χώρες του Τρίτου κόσμου οι παραγωγικές διαδικασίες χρησιμοποιούν το ελάχιστο. Πολλές φορές θα βρείτε οτι η ίδια εταιρεία μπορεί να έχει άλλη περιβαλλοντική πολιτική στην Μαλαισία, άλλη στην Γερμανία και άλλα στην Αλάσκα. Η περιβαλλοντική διαχείριση όπως και να το κάνουμε  έχει ένα κόστος. Το κόστος αυτό δεν είναι μονοσήμαντο αλλα βρίσκετε στην λίστα με άλλα κόστη. Εαν πχ στην Ελλάδα για παράδειγμα έχουμε υψηλή φορολογία, εισφορές κλπ αυτό συνεπάγεται οτι απο κάπου θα πρέπει να βγει κέρδος και αρα το περιβαλλοντικό στίγμα θα είναι αυξημένο. Εαν θέλεις να προωθήσεις λοιπόν την μέγιστη δυνατή οικολογική συνείδηση θα πρέπει να δώσεις profit incentives. Θα πρέπει με λίγα λόγια να δώσεις δυνατότητα κέρδους απο αλλού. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.